RÖPORTAJ
Giriş Tarihi : 10-01-2019 09:54   Güncelleme : 10-01-2019 09:54

O SADECE HAKLARINI İSTİYOR

Mersinde (T.E.B.M) bir engelli bakım merkezinde kalmakta olan D.A.ile tesadüfen tanıştık. Anlattıkları haksızlığa uğradığını düşündüğümüz için ve haber değeri olması sebebiyle okuyucumuzla paylaşmak istedik.

O SADECE HAKLARINI İSTİYOR

D.A bedensel engelli. 1987 Doğumlu. Silahı temizleyip kontrol ettiği sırada silahın ateş alması sonucu seken bir merminin başına isabet etmesi ile engelli olarak kalmış.  Bir mucize olmasa destek almadan hiçbir ihtiyacını karşılayamayacak.

2018 Yılı ekim ayında Mersin de bir bakım merkezinde yaşamaya başlamış. Kaldığı bakım merkezinde sabah 5 te kaldırılarak kahvaltı verilmekteymiş kahvaltı miktarı az geliyormuş. Kurum asansör arızalı diyerek tekerlekli sandalyenin bile sığmadığını söylediği asansörle bahçeye indirmek istemiyormuş. D. A.sonda ile yaşamakta  destekle wc ihtiyacını gidermekteyken  kaldığı bakım merkezi  kurumda özel eşyaları kaybolmuş polisi araması sonrası  , bilgisi dışında olurunu iptal ederek kurumdan uzaklaştırmışlar.  Bir hafta tren istasyonunda vs. yerlerde kalmak zorunda kalmış. Sonrasında yakın bir karakola şikâyette bulunmuş. Emniyet kendisini Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğüne götürmüş. Aynı kuruma geri göndermişler. Şikayetçi olduğu kurum baskı yaparak karakola ettiği şikayeti geri çektirmiş.

25.12.2018 günü saat 22:00 da karakola giderek vermiş olduğum ifade bana aittir diyen D.A. ifademde belirttiğim konular tamamen doğrudur ancak sonrasında aynı kurumda kalmaktayım. Bu sebepten şikâyetimden vazgeçiyorum kimseden davacı değilim dedirtilerek davasından vazgeçiriliyor. Bir akülü aracı olmayan D.A arkadaşımıza yaşamında kolaylık diliyoruz.

Mersin Beyaz GündemMersin Beyaz Gündem