ERDEMLİ
Giriş Tarihi : 20-02-2022 21:10   Güncelleme : 20-02-2022 21:10

'Enerjisini Üreten Belediye, Erdemli Belediyesi'

Erdemli ’de belediyecilik hizmetlerinde değişim ve dönüşümün öncüsü başkan Mükerrem Tollu yönetiminde ilklere imza atan Erdemli Belediyesi Güneş Enerji Santrali ( GES ) projesi ile Erdemli de bir ilke daha imza atmış oluyor.

'Enerjisini Üreten Belediye,  Erdemli Belediyesi'

Türkiye’nin en çok güneş alan kentlerinden biri olan Mersin’in Erdemli ilçesinde, 19 bin metrekarelik bir alanda güneş enerji santrali kurulumu Erdemli Belediyesi tarafından hayata geçirildi.

Dünyada artan enerji sıkıntısı hat safhaya ulaşmış durumda.Enerji ihtiyacı günün koşullarına göre ülkemizde de hat safhada bulunuyor. Enerji ihtiyacını karşılamak için Erdemli Belediyesi Başkan Mükerrem Tollu'nun gayreti ile Erdemlide belediye hizmetlerinde kullanılan elektrik enerjisinin büyük kısmını kurduğu Güneş Enerji santrali (GES) ile sağlayacak.

Erdemli Belediyesi Güneş Enerjisinden daha çok faydalanmak amacı ile hayata geçirdiği  Güneş Enerji Santrali ( GES )  ile Erdemli Belediyesi hem enerjisini üretiyor proje sayede  Enerji gider maliyetinde elde edeceği geliri Erdemlinin geleceği için başka yatırımlarda kullanacak.

Proje sayesinde Erdemli  Belediyesi  kendi enerjisini üretirken karda elde edecek. Başkan Tollu 2009 yılında göreve geldiği günden bu yana üreten,  eğiten ve modern bir kent inşa etmek için bir birinden güzel projelere imza atarken kendi enerjisini üreten bir belediye oldu.  GES projesi  de güneş enerjisinden faydalanarak üretim yapılarak kent ekonomisine büyük katkı sağlayacak. GES Projesi  ile inşallah Erdemli Belediyesi, doğa dostu enerji üretimi  gerçekleştirirken kar da elde etmiş olacak.

 

Süleyman TaşSüleyman Taş