MERSİN
Giriş Tarihi : 10-02-2022 10:57   Güncelleme : 10-02-2022 15:55

ATAM SENİ ÇOK ÖZLÜYORUZ

1881 yılında Selanik'te doğan Mustafa Kemal Atatürk'ün babası Ali Rıza efendidir. Annesi ise Zübeyde hanımdır. ... Dünya Savaşı'nın ardından Mondros Ateşkes Antlaşmasının imzalanmasıyla vatan topraklarının paylaşılacağını gören Atatürk, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak milli mücadelenin ilk ateşini yakmıştır.

ATAM SENİ ÇOK ÖZLÜYORUZ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, sadece Türkiye'de değil dünya çapında pek çok insanın, her sene hikayesini merak ettiği en güçlü tarihi isimlerden biridir.

23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasına olanak tanıyan Mustafa Kemal Atatürk, ülkenin birçok farklı cephesindeki mücadele için Başkomutanlık etmiştir. 5 Ağustos 1921'de meclis tarafından Başkomutanlık verilen Atatürk, Sakarya Savaşı'nın kazanılmasındaki eşsiz başarısı ile beraber, Gazilik unvanı ve mareşallik rütbesiyle şereflendirilmiştir.

Büyük Taarruz ile beraber Anadolu topraklarının yeniden kazanılmasını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyeti ilan etti. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı olması ile beraber, 1934 senesinde Gazi Mustafa Kemal'e soy isim olarak ‘Atatürk’ layık görüldü. Arkasında pek çok eser, kitap, devrim ile kocaman bir ülke bırakan Atatürk, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük liderlerinden biri olarak tarihe geçmiştir. Aynı zamanda pek çok sözü ile de tarihte yer alır.

‘’Beni görmek demek yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.’ ‘’Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir.’,

Bugün Atatürk’ü anlamayanlar, onu sevmeyenler mevcuttur. Ancak bu kişiler unutmamalıdır ki bugün bu topraklarda Türk olarak yaşıyorsak bu Atatürk sayesindedir.

O tüm inançlara, tüm vicdanlara, tüm fikirlere saygılıdır; ona saygı göstermeyen kişiler öncelikle ellerini vicdanlarına koyarak onun yaşam öyküsünden bu saygıyı öğrenmelidir.

Mustafa Kemali anlamak  yürek ister, onu anlamak merhamet  ister.

 Atatürk’ü anlayan kişi farklılıklara hoşgörü ile yaklaşan, vatanının çıkarlarını her şeyin üstünde tutan kişidir. Mustafa Kemal’i anlamak için onun hayatını, onun eserlerini  iyi okumak ve idrak etmek gerekir. Onu anlamak için sabırlı olmak, hakikati aramak, ileri görüşlü olmak, idealist olmak, vatan aşkı ile dolmak gerekir. Mustafa Kamal'i  anlamak kişi alın terinin, bayrağın, bağımsızlığın , cumhuriyetin ne demek olduğunu bilir ve buna göre yaşar.

 Atatürk, tüm insanlara değer verirdi; kadına ve kadın haklarına verdiği değer kuşkusuz tartışılamazdı. Kadını kadın olarak değil de Avrupalılar gibi insan olarak görürdü.

Onların eğitimini önemli bulurdu. Kadınların erkeklerden daha bilgili, daha aydın, daha verimli olmaları gerektiğini söylerdi. Kadınları geri kalmış toplumların uygar olmadığını düşünürdü.

Onu anlayan kişi onun ilke ve inkılaplarına  her zaman sahip çıkar ve  her zaman demokrasiden, cumhuriyetten yana olur.

 Onu anlayan kişinin  karakterinin, kişiliğinin zengin olması gerekir. Onu anlayan kişi onu candan seven, onun vatanı için yaptığı fedakarlıkların farkında olan ve vefalı olan kimsedir. Mustafa Kemal’i anlamak demek ilim yolunda yürümek demektir.

Bugünümüzü  rahat özgürce yaşayabiliyorsak bunu Mustafa Kemal Atatürk'e ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Atatürk sevgisini kimse yok edemez. Kalbimizde yaşıyor. Gelecek nesiller aynı şekilde ,Atatürk çocukları olarak yetişiyorlar.Mustafa Kemal Ataturk'ü anlatmaya kelimeler sayfalar yetersizdir.

“Ben, manevi miras olarak hiçbir nass-ı katı, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım, bilim ve akıldır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse manevî mirasçılarım olurlar. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK..

Seni çok özlüyoruz. ATAM...

Süleyman TaşSüleyman Taş