ERDEMLİ
Giriş Tarihi : 25-02-2019 11:00   Güncelleme : 25-02-2019 11:00

Yalnız Taş Duvar Olmaz

Erdemli Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğünün kardeş okul seçtiği ‘’Çerçili ilkokulu’’na İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, Şube Müdürü Niyazi Gürgan ile HEM Müdürü Ahmet Ateş’ten sosyal sorumluluk projesi kapsamında anlamlı ziyarette bulundu. Kardeş okul ziyaretinde minik öğrencilere çeşitli armağanlar verildi, okulun eksikleri tamamlandı. HEM’in bayan usta öğreticileri kız çocuklarının saç bakımlarını erkek çocukların saç tıraşlarını ise Adem Koşar yaptı.

Yalnız Taş Duvar Olmaz

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, ziyareti Erdemli Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ‘’Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma’’ kulübünün kardeş okul seçtiği ‘’Çerçili İlkokulu’’na HEM Müdürü Ahmet Ateş. Müdür yardımcıları Ali Cila Teslime Çetinel, Okul Aile Birliği Başkanı ve Türkiye Halat Çekme Federasyonu Başkanı Eray Aldemir, Karayakup Ortaokul Müdürü İbrahim Erboğa, Teknoloji Tasarım öğretmeni Ayşe Şimşek ile birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

Ziyarette konuşan ilçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, Halk Eğitim Müdürlüğü ile Karayakup Ortaokulu müdürlüğünün ortak yaptığı proje kapsamında Çerçili İlkokulunu ziyaret ettiklerini söyledi.

 

Kurumlar ile öğrenciler arasında yardımlaşma ve paylaşmayı artırmayı amaçladıklarını belirten Açıkyörük, ‘’Halk eğitim ile Karayakup Ortaokulu müdürlükleri ortaklaşa ‘kardeş okul projesi’ kapsamında çok güzel bir çalışmayı ortaya koydular. Çerçili İlkokuluna teslim edilmek üzere başta, kırtasiye, temizlik, giysi, spor malzemeleri, eğitim araçları olmak üzere yardımlar toplamışlar. Karayakup Ortaokulunun minik öğrencileri kendi harçlıklarını Çerçili İlkokulundaki kardeşlerine göndermek üzere yardım kumbarası oluşturmuşlar. Burada ne kadar para toplandığı önemli değil önemli olan o minik yüreklerin yardımlaşma ve paylaşma ruhunu ortaya koymalarıdır. Bu minik yürekler biz geleceğimizi teslim edeceğiz. Yardımlaşma ve kardeşlik ruhunu yüreğine yerleştiren çocuk bizleri hiçbir zaman mahcup etmez. Bu nedenle çocuklarımızın bu konuları öğrenmelerini ve kardeşçe paylaşmayı öğrenmelerini istiyoruz. Ben Karayakup Ortaokulu Müdürlüğünü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünü bu girişimlerinden dolayı kutluyorum’’ dedi

 

Proje kapsamında Çerçili İlkokulunda eğitim gören kız öğrencilerin saç bakımları erkek öğrencilerin de tıraşları halk eğitim bünyesindeki usta öğreticiler tarafından yapıldığını vurgulayan Açıkyörük, ‘’Yardımlaşma ve dayanışmayı ön plana çıkartan bu özellikli çalışmayı yapan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Özellikle de Karayakup Ortaokulu yöneticilerine, öğretmenlerine ve özellikle de minik yürekleri ile kardeş okula hediyeler gönderen öğrencilere teşekkür ediyorum. Tüm kurum ve kuruluşların okulların birer kardeş okulu olmalı ve eksiklikler böylece tamamlanmalı dayanışma gücü oluşturulmalı’’ dedi.

 

Erdemli Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) müdürü Ahmet Ateş de yaptığı konuşmada, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın önemine değindi.

 

Kurumumuz; 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı sene başı öğretmenler kurulu ile yaptığı toplantıda “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma” Kulübünü oluşturduklarını ve bu kulübün çalışmaları neticesinde Çerçili İlkokulunu kardeş okul olarak seçtiklerini kaydeden Ateş şöyle konuştu:

 

‘’Kulübümüz “Kardeş Okul Projesi” ile kardeşlik duygusunu en anlamlı bir biçimde yaşamak, yaşatmak ve yüceltmeyi hedeflemektedir. Kardeş Okul Projesinin sadece bir maddi yardımlaşma projesi olmaktan öte; ilçemizde bulunan tüm okulların öğrencileri, öğretmenleri, velileri ve okul idarecileri arasında birlik, beraberlik, kardeşlik duygularını pekiştirmek, sosyal ve kültürel birlikteliği sağlayacak, bir etkileşim- iletişim ortamını kurmak amaçlanmaktadır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübümüzün güzel etkinliği okul idaresi ve usta öğreticilerinin de destekleriyle büyük çaplı bir yardım kampanyasına dönüştürülmüştür.  

 

Kampanya kapsamında, 13 kalem malzeme yardımı temin edilmiştir.  Bunlar, bilgisayar malzemeleri ( yazıcı için 4 adet toner). Kırtasiye malzemeleri ( 2 karton A4 kâğıdı, klasör, poşet dosya, çöp poşeti).

 

Yaklaşık 100 adet ilkokul öğrencilerine yönelik kitap. 16 çift 27-28 numara kız-erkek bot çocuk ayakkabısı. Temizlik malzemesi( 50 kiloluk yüzey temizleyici, 2 paket tuvalet kâğıdı, 1 kutu sıvı sabun). Kıyafet ( Çerçili İlkokulundaki öğrencilere yetecek kadar pantolon, gömlek, kazak, tişört, 20 adet atkı, 5 adet yastık). Oyuncak( anasınıfı için yaklaşık 150 çeşit oyuncak, minder). Top ( 2 adet futbol ve 2 adet voleybol topu). 2 tane Satranç Takımı. Çerçili İlkokulu öğrencilerden kurulan 2 adet halat çekme takımlarının kendi aralarında yarışması. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere Halat Çekme federasyonu Başkanı Eray Aldemir’ den birer tişört hediyesi verilmesi.

 

Tüm öğrencilere Okul Aile birliği başkanımız Eray Aldemir’den çeşitli ikramların yapılması. Kurumumuz bayan kuaförlerden Çerçili İlkokuluna giderek tüm kız öğrencilerin saç bakımlarının yapılması. Hayırsever insan ve ilçemiz berberlerinden Asil Erkek Berberi Salonu sahibi Adem Koşar tarafından  erkek öğrencilerin saç tıraşlarının yapılması.

 

Çerçili İlkokulunun bilgisayar ve internet ile ilgili iş ve işlemlerinin arıza, bakım ve onarımlarının kurumumuz personellerinden İbrahim Ayhan tarafından yapılmıştır.

Ayrıca ilçemiz Karayakup Ortaokulu-İlkokulu da yine okullarının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü faaliyetleri kapsamında İyilik haftası çerçevesinde kulüp rehber öğretmeni Ayşe Şimşek önderliğinde ve okul idaresinin destekleriyle ( öğrencilerin kendi imkanlarıyla yapmış oldukları el emeği göz nuru çeşitli oyuncaklar, çeşitli kıyafetler, öğrencilerin harçlıklarından topladıkları 505 TL nakit para toplayarak projemize destek olmuşlardır.) Kendi ihtiyaçları varken başkalarına yardım yapabilme onurunu yaşamışlardır.  Toplanan tüm malzemeler Çerçili İlkokuluna verilmek üzere Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Projemize başından itibaren desteklerini esirgemeyen, Karayakup Ortaokulu ile İlkokulunun ziyaretine bizzat teşrif eden, bizleri onurlandıran İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Niyazi Gürgan’ a da ayrıca teşekkür ediyoruz.

Kurumumuz ve Karayakup Ortaokul ve İlkokulunun birlikte yapmış oldukları “Kardeş Okul Projesi” sayesinde; ilçemizdeki örf-âdet, yaşam tarzı, bilgi, deneyimler ve eğitim adına güzel değerlerimize örnek teşkil edecek olan,  böylesine güzel uygulama örneğimizin ilçemiz diğer okullarının da katkı sunmalarına vesile olacaktır. Bu çalışmayla birlikte çocuklarımızın kardeşlik, paylaşma, yardımlaşma ve kültür hazinesi daha da genişlemiş olacaktır. Bu Projede özetle asıl amacımız;  toplumda ve özellikle de öğrencilerimiz arasında kardeşlik duygusunu geliştirmektir ve bir taş ta bizden olsun duygusunu aşılamaktır.

Bu vesileyle kurumuza her daim yapmış oldukları desteklerden dolayı İlçe Kaymakamımız Sayın Avni Kula’ya İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf Açıkyörük’e,  Hayat eğitimden sorumlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Niyazi Gürgan’a,  ilçemizdeki daire amirlerimiz, Okul Aile Birliği Başkanımız Eray Aldemir ve yönetim kurulu üyelerine. Karayakup Orta ve İlkokulu Müdürü İbrahim Yurdaer Erboğa’ya. Karayakup İlkokulu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü rehber Öğretmeni Ayşe Şimşek’e, personelimize,   bizleri ağırlayan köy muhtarı Osman Ersin’e, okul müdürü Hakan Aslıhak’a, okul öğretmen ve öğrencilerine, özellikle bize gönüllü desteğini esirgemeyen ilçemizin tanınmış berber esnafların Adem Koşar’a ve ilçemizin değerli basın mensubu arkadaşlara teşekkür ediyor, şahsım ve kurumumu adına saygılarımı sunuyorum.’’ Dedi

Mersin Beyaz GündemMersin Beyaz Gündem