ERDEMLİ
Giriş Tarihi : 25-02-2019 10:50   Güncelleme : 25-02-2019 10:50

ADNAN TARTAR "ERDEMLİ İÇİN MAZERET DEĞİL ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ"

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için Erdemli Belediye Meclis Üyeliği için adaylar belirlendi. İYİ Parti Erdemli Belediye Başkan Adayı Serdar ARSLAN'ın belediye meclis üyeliği listesinde yer verdiği Koyuncu Mahallesi'nin köklü sülalelerinden Tartarlar ailesinin bir ferdi olarak Adnan TARTAR ile Gazetemiz Mersin Beyaz Gündem olarak kendisiyle ropörtaj yapma imkanı bulduk.

ADNAN TARTAR

İlk, orta ve lise eğitimini Erdemli'de başarı ile bitirdikten sonra Konya Selçuk Üniversitesi Harita Kadastro bölümünü bitirip hemen akabinde Konya İçeri Çumra Belediyesi'nde memuriyet hayatına başlayan ve burada 14 yıl bir fiil hizmet veren Adnan TARTAR memleket hasreti ve memleketine hizmet etme adına 2002 yılında Kocahasanlı Belediyesi Fen İşleri müdürü olarak göreve başladı. 2014 yılında büyükşehir yasası sonrası kapatılan Kocahasanlı Belediyesi'ndeki görevini Mersin Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar MÜdürü olarak sürdürüp 2016 yılında emekli olmuş. Emeklilik hayatını ise boş geçirmeyip kendi adına bir emlak ofisi açıp halkına hizmet etmeye devam etmiş.

 

Evli ve üç kız çocuk babası olan Adnan TARTAR; Tarımsal üretime de önem verdiğini dile getirip çiftçilik ile uğraşıp şehrin stresini attığını buna keza üreticinin de sıkıntılarını yüksek girdi maliyetleri, ürün fiyatının girdi maliyetlerinin altında kalması sonrası çiftçiliğin bittiğini tarım arazilerinin apartmanlarla doldurulduğunu anlatıyor bizlere.

 

Memuriyet hayatından dolayı siyasetle pek iç içe olamasa da Koyuncu'da kime sorsak milliyetçi ve ülkücü gelenekten geldiğini söyleyenler için "doğrudur" diyen Adnan TARTAR buna karşın mahallesine ve Erdemli'ye hizmette parti ayrımı gözetmeksizin çalışmalar yaptığını da eklemeyi ihmal etmiyor. Biz de bu noktada Adnan TARTAR Bey'e "Neden İYİ Parti neden  Serdar ARSLAN?" sorusunu yöneltiyoruz. Adnan TARTAR samimi ve içten bir şekilde;

 

"Ailem, Tartar sülalesinin ileri gelen büyükleri 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde İYİ Parti'den Erdemli Belediye Başkan Adayı olan Sayın Serdar ARSLAN ve yakın zaman önce İYİ Parti Erdemli İlçe Başkanı olan Ali ŞAHİN ile beraber olmamın Erdemli'ye hizmet etme noktasında İYİ Parti Erdemli Belediye Başkanı Sayın Serdar ARSLAN ile yol arkadaşlığımız başladı. Serdar ARSLAN ve Ali ŞAHİN başkanlarımızı yılardır tanımış olmam onlarla birlikte birçok hizmet etme fırsatı bulmam bu kararı vermemde etken oldu.

 

Ayrıca Sayın Serdar ARSLAN başkanımızın projeleri gerçekten Erdemli adına bir kazanım olacağını düşünüyorum. Bugün büyük bir heyecanla ve inançla İYİ Parti'nin Erdemli'de zaferine her türlü katkıyı sunabilmek ve bu zaferin bir kahramanı olmak adına İYİ'ler kervanına katıldım." dedi.

 

Belediyecilikten gelme bir kişi olarak Erdemli ve Koyuncu Mahallesi'nin sorunları ve çözüm önerilerini sorduğumuz İYİ Parti Erdemli Belediye Meclis Üyesi Adayı Sayın Adnan TARTAR;

 

"Koyuncu Mahallesi'nin yıllardır çözülemeyen imar planı sorunu, sulama suyu sorunu, ara yolların yarım yamalak başlı başına kazalara sebebiyet verecek şekilde yapılmış olması, çevre yolu ve Karyağdı yayla yolunda yayalar için kaldırımın olmayışı, bisiklet yolunun olmayışı ve bu çok önemli eksikliğin neticesinde sürekli olarak çoğunu gençlerimizin yaptığı kazaların meydana gelmesi en büyük sorunlarımızın başında geliyor. Gelinen noktada mevcut yerel yönetimin Koyuncu Mahallesi'ne üvey evlat muamelesinin tüm koyuncu sakinleri farkında.

 

Erdemli'nin turizmden ve tarıma dayalı sanayi ile ekonomisinin güçlenmesi gerekirken aksine her geçen yıl tarım ve turizmden daha da uzaklaşması beni en çok üzen konulardan biridir. on yıldır yönetimde olan bir yönetimin otogarı olmayan ilçemize bir otogar kazandıramaması bugün "Otogar niye yok?" diye sorduğumuzda mazeret olarak "Bu iş büyükşehir uhdesinde" demeleri mazeret değil çözüm üreten bir belediyecilik anlayışından uzak bir yönetimin artık Erdemli'ye katkısı olamayacağını gün yüzüne çıkarmaktadır.

 

Turizme yönelik artı bir yatırımın olmayışı sadece Kızkalesi özelinde bir turizm anlayışı ile ilçemizin turizm konusunda ileriye gitmesi mümkün değildir. Tüm bu eksikleri biz giderecek bilgi birikim donanım ve tecrübeye sahibiz. Erdemli için kayıp olan bu eksikliklere biz son vereceğiz." dedi.

 

İYİ Parti Erdemli Meclis Üyesi Adayı Sayın Adnan TARTAR'a çıkmış olduğu bu yolda hayırlı olsun diyor başarılar diyoruz. Kendisine "İYİ Parti Erdemli Belediye Başkan Adayı Serdar ARSLAN ile Adnan TARTAR'ın ortak noktası nedir?" diye sorduğumuzda "İYİ belediyecilik dediğimiz zaman akla ilk gelen isimler olarak bilgi, birikim, tecrübe sahibi ve mazeret değil çözüm üreten Serdar ARSLAN ve Adnan TARTAR olmuştur ve olmaya da devam edecektir." dedi.

 

HABER/RÖPORTAJ : EMRE TÜRKMEN

 

Süleyman TaşSüleyman Taş