SİLİFKE
Giriş Tarihi : 18-02-2019 09:14   Güncelleme : 18-02-2019 09:14

''Bu şehrin artık kaybetmeye, geriye gitmeye tahammülü yok''

Silifke Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa Turgut, CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer'in katılımıyla, TMMOB üyeleriyle birlikte kahvaltıda bir araya geldi.

''Bu şehrin artık kaybetmeye, geriye gitmeye tahammülü yok''

 

Kahvaltıda konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ‘Bu güzel şehrimizin artık kaybetmeye ve geriye gitmeye tahammülü yok. Gelin hep birlikte Büyükşehir Belediyesini de alarak, kentimizi güzelleştirmeye ve değiştirmeye devam edelim ’dedi.

‘GELİN HEP BİRLİKTE ŞEHRİMİZİ GÜZELLEŞTİRMEYE DEVAM EDELİM’

Silifke Belediyesi tarafından 5 yıllık görev süresi zarfında yapılan ve ikinci dönemde yapılacak olan hizmetlerle ilgili fikir alış verişinde bulunan Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ‘Her kesimden vatandaşlarımızın fikir ve önerilerini almaya devam ediyoruz. Silifke’yi daha yaşanılır bir ilçe haline getirmek için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışması gerekiyor. İlçemiz alan olarak geniş bir konuma sahip. Yeni yasayla birlikte Büyükşehir ve ilçe belediyesinin ayrı ayrı görevleri var. Silifke Belediyesi olarak üzerimize düşen bir görevi ve sorumluluğu tek tek yerine getirmeye çalışıyoruz. İmkânlarımız ölçüsünde muhtarlarımız, esnafımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımızla fikir alışverişinde bulunuyor, onların talep ve sıkıntılarına çözümler üretiyoruz.

Görev yaptığımız 5 yıllık süre zarfında birçok eksiğimizi tamamladık. Tamamlamakta olduğumuz çalışmalarda var. Atatürk Köprüsü, Lütfi Vural Sanat Merkezi, Çarşı Camii, Dr. Ali Su Halk Kütüphanesi, Sayağzı Mesire Alanı, Demokrasi Parkı, Halk Ekmek, Sosyal Market, İhtiyaç Sahibi Ailelere Odun Yardımı, Yaşlı ve Engellilere Yönelik Evde Bakım Hizmeti, Engelli ve Yaşlı Hastane Transfer Aracı, Gezici Sağlık Aracı, Kadın El Emeği Pazarı, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Kale Seyir Terası, Bisiklet ve Yürüme Yolu, Çamlık Mesire Alanı, Kültür Evi Restorasyonu, Taşucu Kapalı Pazar Yeri, Gazi Mahallesi Kapalı Pazar Yeri, Canlı Hayvan Pazar Yeri, Sayağzı Gündüz Bakım Evi, Sayağzı Mahallesi Cem Evi gibi birçok yatırım ve hizmetler sadece belli başlı hizmetlerimiz.  Silifke Belediyesi olarak halkımızın desteğiyle var gücümüzle çalışmaya, ikinci dönemde de daha fazla hizmet yapmaya devam edeceğiz. Her zaman birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya hazırız. Silifke Belediyesi olarak sizlerin talep ve sıkıntısı olduğunda çözüm için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. Katkılarınızdan ve desteklerinizden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum’ dedi.

VAHAP SEÇER, ‘SİLİFKE’Yİ HEP BİRLİKTE KALKINDIRALIM’

Kahvaltıda konuşan CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, ‘Silifke Belediye Başkanımız Mustafa Turgut ikinci dönemine gidecek. 5 yılda önemli hizmetler yaptı. İkinci 5 yıl daha güçlü olacak. Çünkü Vahap Seçer geliyor. Birlik ve beraberlik içerisinde Mersin ve Silifke’de başarılı hizmetler gerçekleştireceğiz. Şehrimizin geleceği ve bu kentin daha modern bir kent haline gelmesi için var gücümüzle çalışacağımıza söz veriyoruz ’dedi.

Silifke’nin Mersin’in ve Türkiye’nin en güzel ilçelerinden biri olduğunu ifade eden Vahap Seçer, “Silifke’ye ilişkin önemli projelerimiz var. Büyükşehir desteğiyle önemli hizmetler vereceğiz. Altyapıyla ilgili sorunları var. Arıtma ile ilgili sorunları var. Tüm sahil kesimi için arıtma tesisleri projesi yapacağız, Silifke de bunlardan biri. Kent meydanı yapacağız. Kent meydanının olduğu yere gençlerimiz için bir merkez yapacağız. Gelsinler kitap okusunlar, internete girsinler, çaylarını kahvelerini içsinler, keklerini yesinler. Silifke’nin yeni bir otogara da ihtiyacı var. Söz veriyorum bu projeleri belediye başkanı olduğumda gerçekleştireceğim” ifadelerini kullandı.

İLÇE BAŞKANI SUNGUR, ‘KATILIM SAĞLAYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ’

Silifke’nin emeğin, Cumhuriyetin, Mustafa Kemal Atatürk’ün kalesi olduğunu ve bu bilinçle daha çok çalışmaya devam edeceklerini söyleyen CHP İlçe Başkanı Cemil Sungur, “Nazım’ın dediği gibi ‘En güzel günlerimiz henüz yaşamadıklarımız.’ O güzel günleri çok çalışarak hep birlikte yaşayacağız. Silifke’yi Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi yapacağız ’dedi.

Mersin Beyaz GündemMersin Beyaz Gündem