MERSİN
Giriş Tarihi : 21-11-2021 15:53   Güncelleme : 21-11-2021 15:53

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Başta başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Ulusumuz, 20. Yüzyıl’ın başında Kurtuluş Savaşımızın ardından gerçekleştirdiği tarihsel devrimlerle bilisizliğe (cehalete) karşı savaş açtı. Atatürk’ün öngörüsüyle cumhuriyetimizin genç ve devrimci Millî Eğitim Bakanı Mustafa Necati’nin yönetiminde 1928’de başlatılan Harf Devrimi, bu savaşın en önemlilerinden biriydi.

Devrimi yurt çapında yaygınlaştırmak, yetişkinlere de okuma yazma öğretmek amacıyla açılan Millet Mekteplerinde 24 Kasım 1928 günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e "Başöğretmen"lik unvanı verildi. Bu önemli olay, Öğretmenler Günü’nün esin kaynağı oldu. Atatürk’ün 100. doğum yılı olan 1981’den itibaren 24 Kasım Günü, Öğretmenler Günü olarak kabul edildi.

Atatürk, milletleri kurtaranların "yalnız ve ancak öğretmenler" olduğunu ve yeni kuşağın "öğretmenlerin eseri olacağını" vurgulamıştır.

Her meslek önemli ve değerlidir ama bazı meslekler stratejik öneme sahiptir. O nedenle diğerlerine göre daha bir önem arz eden meslekler vardır. Öğretmenlik işte o önemli mesleklerin de en önemlisidir. Çünkü ülkedeki herkes öğretmenin elinden geçer.

Öğretmen her yerde örnek kişidir, özenilen kişidir. Öğretmenin giyim kuşamı, yaşam standardı ve kafasının rahatlığı çok önemlidir. Ülkemizin mimarıdır öğretmenler. Okuttuğu öğrencilerin belli yerlere gelmesi öğretmene güç verir. Çalışmasından netice almış olması onu mutlu eder. Bu Ülkemize önemli bir katkıdır. Öğretmen tecrübe kazandıkça, eğitimde önemli projeler tasarlar. Varı yoğu öğrencileridir, Türkiye’nin geleceğidir. Her insan gibi her öğretmen de hatırlanmak ister. Mezun ettiği öğrencilerinin arayıp hal hatır sormaları, aldırış etmeden biriktirdiği yorgunluklarını bir çırpıda alır gider. Öğretmenlerimizin sayısı, diğer meslek gruplarından çok fazladır.

Edebiyatı sevdiren her öğretmen, öğrencisine yaşama sevincini de öğretmiştir.

Her çocuğun, yetişme çağında örnek kahramanlara ihtiyacı vardır, hayranlık duyacağı bir idol arar.

Öğretmenlik mesleğini icra edip de öğretmenliği sevmeyen yoktur. Çünkü öğretmenlik sadece bilgi, teori, kültür gibi donanımlarla değil baştan aşağı bir sevgi donanımıyla yürütülebilecek bir iştir. Yani öğretmenlik yapmanın, insanlara bir şeyler öğretebilmenin temelinde sevgi yatar. Sevginin gücü ile insanlarla sağlıklı ve etkili iletişimler kurabilen öğretmenler, yine sevginin gücüyle onların hayatlarında kendilerine sağlam bir konum yaratırlar.

Öğretmenlerimiz asla unutulmaz. Candan öte öğretmenlerimiz Anne, Baba  ayakları elleri ayakları öpülesi ,canımız, öğretmenlerimiz ,Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda  Eğitim ve öğretim verip yeni Atatürk Gençliği yetiştiren  Elleri öpülesi  Tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler günü kutlu olsun.

Sadece 24 Kasım değil, yılın her günü Öğretmenler Günüdür. Elleri öpülesi öğretmenlerimin günlerini kutluyorum. Şehit Öğretmenlerimizi ve ebediyete intikal etmiş Öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Emekli öğretmenlerimize de hayırlı ve sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

Süleyman TaşSüleyman Taş