ERDEMLİ
Giriş Tarihi : 14-09-2021 16:50   Güncelleme : 14-09-2021 16:55

TÜRKİYE MARKASI Bİ LİMONATA

Mersin Erdemli'den doğan ve marka tescili alan Bi'limonata Türkiye açılmaya hazırlanıyor. Bir kentin tanıtımı ancak katma değer oluşturan kaliteli ve güvenilir markalarla mümkündür. Genç girişimciler Vehbi Özdemir ve Fikret Şen Bi'limon kafe restoranttan Bi'limonata marka tescilini alarak kentimize değer katmaya devam ediyor.

TÜRKİYE MARKASI  Bİ LİMONATA

Bi 'limon Erdemli ve Mersinin öz markası Bi'limonata ;Erdemli topraklarında yetişen mahsullerin birleşmesinden oluşuyor. Sade; orta ve şekerli olarak tercih edebilirsiniz. Bi limon kafe restorana Erdemli sahilde Liman girişinde sizleri misafir etmeyi bekliyor.Bi'limon kafe restorant Erdemli'de 5 şubesi ile hizmet verirken yakın zamanda Türkiye genelinde şubeleşmeyi hedefliyor.

Bi'imonata nedir?

Erdemli markası Bi'limonata portakal ve limondan yapılır. Limon ve portakalın kabuğu püresi çekirdeği tamamı bardağın içerisinde olup kabuğun kekremsi tadını almazsınız, yoğun buzla yapılır buz özel rendelenmiş buzdur,  boğazı ve sinüsleri yakıp hasta etmediği gibi şifa kaynağıdır.

Bi'limonata Türk kahvesi gibi sade orta şekerli diye sipariş verilir. Sadesinde limon oranı fazla ortasında portakal limon oranı eşit, şekerlisinde portakal oranı daha fazladır. Tamamen doğal bir üründür katkı maddesi yoktur. Bi'limonatanın çileklisi nanelisi ve ayrıca Mersin'in dünyaya açılan kapısı meşhur Erdemli limonu ve Lemas muzun dan yapılan muzlu bi'limonata ilk defa Bi'limon kafede  vardır.

Şifa kaynağı bağışıklık sistemini güçlendiren Bi'limonatanın sırrı her limondan Bİ'limonata yapılmıyor olması .Bi'limonata yapmak için  doğru limonu seçmek gerekir.

Limon İbni Sinan'ın dikkatini çekmeyi başarmış  ve geçmiş yüzyıllarda tedavi edici iksirlerin hazırlanmasında büyük rol oynamış.  Bunlardan biriside on dördüncü yüzyılda Mısır’da limon suyu ve bal karıştırılarak elde edilen bir çeşit içecektir.  Buna ağaç kavunu yaprağı, nane ve karabiber eklendiğinde ise biraz daha varlıklı sofraların sürahilerini süslemiş o dönemde. Akdeniz dünyası ise bir yüzyıl sonra limonatayı tedavi amaçlı,  ve zenginlik işareti olarak kullanmaya başlıyor. Ülkemiz açısından hem ekonomik, hem  sağlık açısından önemli bir yere sahip olan limonun %65'i Mersin'in Erdemli ilçesinde yetişmektedir. Hatta limonun en değerli çeşidi olarak bilinen türü Lamos  Limonu Erdemli'de yetişmektedir.

Şifa Kaynağı Limon ve Bi'limonata  faydaları * Yüksek oranda C vitamini içermektedir

* Güçlü bir antioksidan olarak vücudun bağışıklık sistemini korumaya yardımcı olur.

* Kan şekerini düzenleyici etkisiyle şeker hastalığı ile mücadelede bu C vitaminin önemli yeri vardır.

*Vücutta histamin üretimini azaltır. Böylece vücuttaki alerjik belirtileri azaltmaktadır.

* Bi'limonata , limon serbest radikallerin vücuda verdiği zararları önleyerek sinir hücrelerini korur.

* İçindeki kalojen etkisiyle cildi güzelleştirir ve ciltteki kırışıkları önleyerek daha genç görünüme katkı sağlar.

* Kalp damar hastalıkları için faydalıdır. * İçindeki sitrik asit aknelerle mücadelede önemli rol oynamaktadır.

* Bi'limonata limon nezle ve grip gibi soğuk algınlığı hastalıklarında önleyici olmaktadır.

* Ağızdaki ve dişlerdeki bakterileri öldürerek ferah, kokusuz bir nefes sağlar. * Toksinlerin atılmasına yardımcı olmaktadır.

* Sakinleştirici etkisi bulunmaktadır. * Böbrek taşı oluşumunu önleyici etkisi vardır. * Mide bulantısını önler.

Limonun başkenti olarak kabul edilen Erdemlimize Bi'limonata  ile öncülük etmek yakışırdı hiç şüphesiz. Bu alandaki eksiklikleri gören Bi'Limon kafe restorant  işlemcisi  Vehbi Özdemir ve Fikret Şen kolları sıvayarak hummalı bir çalışma yapmaya başlıyor ve sonuç olarak, Bi'limonta adıyla tescil ettirdiği limonatayı Erdemli markası haline getiriyor.

 Bu gayret ve çalışmasından  dolayı  Bi'limon işlemcisi  genç girişimciler Vehbi Özdemir ve Fikret Şen'i tebrik ediyoruz ve sizleri damakları çatlatan lezzetiyle Bi'limonata içmeye davet ediyoruz.

Süleyman TaşSüleyman Taş