Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 31-12-2018 10:41   Güncelleme : 31-12-2018 10:41

EYÜP ÇITREZ 3 OCAK VE YENİ YIL MESAJI

İş adamı Eyüp Çıtrez 3 Ocak Mersin’in kurtuluş günü ve yeni yıl nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

EYÜP ÇITREZ 3 OCAK VE YENİ YIL MESAJI

"Kurtuluş Savaşı meşalesinin yakılmasıyla başlayan bağımsızlık mücadelesi Mersin’de   3 Ocak 1922 sona ermiş, tüm yurtta olduğu gibi barış ve huzur Mersin'de  de sağlanmıştır.

 “Birinci Dünya Savaşı sonrasında girdiğimiz ve bugün tüm dünyanın kıskanarak, gıptayla baktığı; esaret altındaki ülkelere örnek teşkil eden bağımsızlığı kazanma ve varlığımızı koruma yolunda yaptığımız Kurtuluş Savaşı, modern Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini oluşturmuştur.

 

Mersinimizin kurtuluşunu sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, bugün güçlü bir şekilde sürdürmekte olduğumuz medeniyet yürüyüşümüzün de en önemli dinamiklerinden biri olarak görülmesi gerektiğinin altını çizen Eyüp Çıtrez;

 “Unutmayalım ki, bizler bugün, bu zaferleri gerçekleştiren şehitlerimizin fedakârlıklarıyla kazanılmış bu vatan toprakları üzerinde yeni bir gelecek inşa ediyoruz. Onlar canları pahasına ortaya koydukları bir mücadele ile bu güzel ülkeyi bize miras bıraktılar. Bizlerde bu şuur ve sorumluluk içerisinde hareket etmeli, ülkemiz üzerinde oynanan karanlık oyunlara karşı uyanık olmalıyız. Kısır kavgalar, içi boş tartışmalarla vakit harcamak yerine, Yeniden Büyük Türkiye’yi ve Yeni Bir Dünya’yı kuracak kararlılığı ortaya koymalıyız” dedi.

            Bu duygu ve düşüncelerle bütün Mersinli hemşerilerimizin   Yeni yılını  Kurtuluş gününü kutluyor, bize bu günleri hazırlayan bütün  şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyorum.”

 

 

Süleyman TaşSüleyman Taş