MERSİN
Giriş Tarihi : 19-05-2021 14:19   Güncelleme : 19-05-2021 22:06

ÇEVRE YOLU AÇILSIN BİZE YETER

Çeşmeli ile Taşucu arasını birbirine bağlayacak otoyolun ihalesine giren olmayınca, proje kağıt üzerinde kaldı.

ÇEVRE YOLU AÇILSIN BİZE YETER

Bakanlık, geçecek araçlardan kilometre başına ücret alınacak şekilde ihale yapmak için çok kez  ihaleye çıktı. Yoldan geçeceği tahmin edilen araç sayısının AZ OLACAĞI kesin olduğu için işi üstlenen firma çıkmadı. Araç garantisi veriliyor ama yine de işi almak isteyen yok. Devletin kendisi de yapmak istemiyor anlaşılan. Bu durumda, D-400 Karayolu üzerinde artan taşıt trafiğine çözüm olarak çevreyolunun açılması önerilebilinir. Ki bende bunu öneriyorum!

              İ   C

Sanayi Sitesi’nden Çeşmeli Otoyol bağlantısı arasına çevre yolu açılırsa otoyola gerek kalmaz.Çevre yolunun açılacağı yerlerde masraf az olur.Çünkü düz toprak üzerindeki ağaçlar sökülür,toprak düzeltilir ve yolun asfaltı bitirilir.

             İ    C

Taşlık,kayalık,uçurum  yerler olmadığından kısa sürede yol yapımı bitirilir.Kargıcak,Tömük ve Kargıpınarı derelerinin üzerine üç köprü yapılması yeterli olacağından viyadük masrafı da olmaz.

              İ   C

Yolu Karayolları Bölge Müdürlüğü mıü Mersin Büyükşehir Belediyesi mi Yoksa Erdemli Belediyesi mi yapacak yasal olarak bilmiyorum ama bildiğim bir şey var; ücretli otoyoldan herkes aracıyla geçmez ama ücretsiz çevre yolundan her taşıt sürücüsü geçiş yapar.

                 İ   C

Yolun genişliği dikkate alınırsa, Mersin Büyükşehir’in yapması gerekir, Şu andaki çevre yolunun sahibi Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü olduğundan, acaba eklenecek çevre yolunun yapımı Karayollarının sorumluluğunda mı olacak?

                İ   C

Erdemli Belediyesi sınırlarında olduğu için Belediyenin mi açması gerekiyor yolu, bilmiyorum. Aklımda bu konuda bu deli sorular var.Yaz aylarında D-400 Karayolunun trafik yoğunluğu sürücü ve yolcularda stres yapıyor.Otoyol açılma olasılığı yakın zamanda yok. En masrafsız ve kısa sürede açılabilirliği olan çevre yolu projesine ağırlık verilmelidir. Hem az parayla açılır hem de taşıt sahiplerinin cebinden kilometre başına yol geçiş ücreti çıkmayacağı için ekonomik olacaktır.

                İ    C

Çevre yolunun açılması için sivil toplum kuruluşları ve yurttaşlarımız istekte bulunursa, proje kısa sürede planlanır ve yol çalışması başlayabilir.

Süleyman TaşSüleyman Taş