GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-11-2018 22:49   Güncelleme : 05-11-2018 22:49

DEMOKRAT PARTİ'DEN KAYNAŞMA YEMEĞİ

DP’liler birlik beraberlik yemeğinde bir araya geldi Erdemliler Yoğun İlgi Gösterdi… DP Genel Başkanı Canlı bağlantı ile Erdemlililere mesaj gönderdi…

DEMOKRAT PARTİ'DEN KAYNAŞMA YEMEĞİ

30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi partiler çalışmalarını hızlandırırken Demokrat Parti Erdemli İlçe Teşkilatınca Erdemli Öğretmenevi’ndedüzenlenen birlik ve beraberlik yemeğinde Demokrat partililer bir araya geldi.

 

Demokrat Parti İlçe Başkanlığı tarafından Erdemli Öğretmenevi’nde düzenlenen birlik beraberlik yemeği Kur’an-ı Kerim tilaveti, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Yemeğe partililer yoğun ilgi gösterdi. Demokrat Parti Erdemli İlçe Başkanı Veli Gürgah, Yönetim Kurulu üyeleri, Ahmet Dekiş, Salih Uğuz ve Gençlik Kolları Başkanlığı, Eski İlçe Başkanı Zafer Topçu, yemeğe katılan herkesi tek tek selamladı. Erdemli Öğretmenevi’nde düzenlenen yemeğe Demokrat Parti eski milletvekili adayı Nuri Taner,  Zafer Topçu, Karaman İl Başkanı ve kalabalık bir partili grubu katıldı.

NURİ TANER: SİYASET GÖNÜLLERDE TAHT KURMAKTIR BİZDE VATANDAŞLARIMIZIN GÖNLÜNDE TAHT KURDUK

Programda bir konuşma yapan Demokrat Parti Eski İlçe Başkanı ve Milletvekili adayı Nuri Taner birlik beraberlik mesajı verirken, düzenlenen yemeğin anlamına ve önemine vurgu yaparak, ‘’Ülkemizin sıkıntılı günlerinde birlikteliğimizi, beraberliğimizi bütünlüğümüzü pekiştirecek olan bu etkinliğin düzenleyen Başkan Gürgah ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum’’ dedi.Siyasetin halkı sevmek ve halka hizmet etmek olarak niteleyen Taner, başarının yolunun ise bu anlayıştan geçtiğini kaydetti. Gençlik yıllarında siyasete atıldığını ve Demokrat Partisi çatısı altında hizmet etme gayreti gösterdiğini belirten Taner, ‘’Erdemli Lisesi’nde Hürriyetçi Gençlik derneği mensubu olarak mücadeleme başladım. Daha sonra delege ve il teşkilatında siyasi hayatıma devam ettim. Uzun yıllar ilçe başkanlığı görevini yürüttüm. 2007 yılında partimim milletvekili adayı oldum. Partimiz adına var gücümüzle Çamlıyayla’dan Anamur’a kadar karış karış gezerek çalıştık. Halkımızın dertlerine derman olmak ve çare olmak için mücadele etmekten büyük mutluluk duyduk. Siyaset gönüllerde taht kurmaktır. Bizde vatandaşlarımızın gönlünde taht kurduğumuza inanıyorum’’ diye konuştu.

DEMORKAT PARTİ KALICI ESERLER BIRAKMIŞTIR

Türkiye’nin ilerlemesini ve gelişmesini istemeyen dış ve iç güçlerin Demokrat Parti’yi siyaset dışına itmeye çalıştıklarını kaydeden Taner, ancak asla bunda başarılı olamayacaklarını söyledi. Demokrat Parti’nin Türkiye’nin çimentosu olduğuna vurgu yapan Taner, Demokrat Partinin ilelebet Türkiye’nin idaresinde söz sahibi olacağını savundu.Siyasette asla kaybının olmadığını anlatan Taner, kazanımları olduğuna işaret ederek, Türkiye’nin dört bir yanında nereye gidilirse gidilsin eserlerin tamamında kıratın mührünün olduğunu kaydetti. Böyle bir davada mücadele etmekten dolayı şeref ve onur duyduğunu ifade eden Taner, ‘’Demokrat Parti’nin yatırımlarıyla memleketimizi ihya etmiştir’’ dedi. Demokrat Parti’nin iktidarda kaldığı yıllarda yatırım ve hizmetlerini de hatırlatan Taner, ‘’Demokrat Parti döneminde, Seydişehir Alüminyum Tesisi, Eskişehir, Ereğli ve İskenderun Demir Çelik Fabrikaları, GAP, Keban Barajı, Mersin Ataş Tesisleri Gübre Sanayii, Silifke SEKA Kâğıt Sanayii ve daha birçok kalıcı eserler bırakmıştır. Demokrat Parti iktidarında zamanında vatandaşlarımız milli duyguyu ve beraberlik ruhunu aynı heyecanla yaşadılar.  Demokrat zamanında ayrımcılık, ötekileştirme zihniyetine asla yer yoktu. Vatandaşını kucaklayan bir zihniyet vardı. ‘Önce İnsan’ diyen bir politika anlayışına sahipti. Ülkemiz bugünlerde sıkıntılı süreçlerden geçiyor. Ötekileştirme–ayrıştırma var. Bütün eserlerimiz satılmış, yap-işletmodeliyle kullan posasını bize ver zihniyetiyle bu memlekete hizmetler yapıldı. Bugünlerde liyakat bitmiş. Ülke zor bir dönemece girmiştir. İnşallah bu zihniyetlere son verecek ele vererek Demokrat Parti bayrağını yeniden dalgalandırıp güzel günler göreceğiz’’ diye konuştu.

VELİ GÜRGAH: 49,5 YIL İKTİDARDA KALAN DP’NİN İLÇE BAŞKANI OLDUĞUM İÇİN MUTLU VE GURURLUYUM

Demokrat Parti İlçe Başkanı Veli Gürgah, programda yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları vererek katılımcılara teşekkür etti. Türkiye’de yaşanan sıkıntılı sürece değinen Gürgah,‘’Eğer bugün bu meseleler yaşanıyorsa, en temel sorun Türkiye’de merkez sağın eksikliğidir. Bu anlayışın eksikliği nedeniyle Türkiye bugün bir girdap içerisindedir’’ dedi.Başkan Gürgah, Demokrat Parti’nin şanlı bir geçmişi olduğunu tarihinin iyi bilinmesi gerektiğine işaret ederek, 73 yıllık bir misyona sahip bir partinin ilçe başkanı olmaktan dolayı gurur duyduğunu ifade etti. Gürgah, ‘’49,5 yıllık iktidarda kalan bir partinin temsilcileri olarak onur ve gurur duymamız lazım. Bastığın toprakta, kullandığın elektrikte, içtiğin suda, yürüdüğün yolda Demokrat Parti’nin imzası vardır. Bir tane genel başkanını, 2 tane bakanını Demokrasi uğruna şehit, 2 tane de oğlunu faili meçhul bir cinayete kurban vermişAdnan Menderes’in koltuğunda oturan Demokrat Parti’nin ilçe başkanı olarak onur ve gurur duyuyorum’’ dedi.

‘’SON NEFESİME KADAR DP BAYRAĞINI DALGALANDIRACAĞIM’’

Hiçbir beklenti ve menfaat içerisinde olmadan Demokrat Parti’nin bayrağını dalgalandırmak için çalıştıklarını ve mazisine sahip çıkmaya devam ettiklerinin altını çizen Başkan Gürgah, bir insanı dahi kaybetmemek için Demokrat Parti’nin bayrağını son nefesine kadar dalgalandırmaya devam edeceğini söyledi. Gürgah, geçmişiyle gurur duyduğunu ve Türkiye’nin hasretini çektiği, geleceğini emin ellere bırakmak adına siyaseti yeniden canlandırma adına da bugün partilileriyle bir araya geldiklerini kaydederek, Erdemli’de 4.700 kayıtlı üyelerine olduğuna işaret etti. Erdemli’de Demokrat Parti’yi canlandırmaları adına da bu tür faaliyet ve etkinliklerin sayısının arttırılması gerektiğine değinen Gürgah, ‘’Bu anlayışın karşısında, yeniden merkezin değerleri etrafında siyaseti kurmak durumundayız. O nedenle, milletin bizden beklediği kadroları, programı, içerisinde kendisini bulabileceği bir siyaseti ortaya koymalıyız’’ diyerek konuşmasını tamamladı.

DP GENEL BAŞKANI UYSAL: KIRATIMIZIN MANASININ MERSİN’İMİZDEKİ FARKLILIĞI HEPİMİZİN ZİHNİNDEDİR

Programa canlı telefon bağlantısı yapan Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyon Milletvekili Gültekin Uysal, programa katılan vatandaşlara ve başta Başkan Veli Gürgah olmak üzere tüm partililere teşekkür ederek konuşmasına başladı. Uysal, ‘’Gönül isterdi ki sizlerle beraber olalım. En kısa zamanda Mersin’imizde inşallah nice programlarda bir araya gelmeyi ümit ediyorum’’ diye konuştu.Hızlı bir Türkiye gündemi olduğuna değinen DP Genel Başkanı Uysal, ‘’yeniden büyük ülkenin kaderine ortak olabilmek adına artan ivmeyle beraber bütün teşkilatlarımızla huzurlu ve mutlu olmak istiyoruz. Değişen Türkiye’de şartlar var. 16 Nisan referandumu 26 Haziran seçimleri. Biz gayet samimi ve iyi niyetli bir şekilde Türkiye’yi iki kutupluluğa mahkûm etmemek adına bir tercihin sahibi olduk. Bugünde durduğumuz noktada Türkiye’yi gerçek gündem yerine suni gündemlerle çiftçimizden başlayarak esnafımızın müteşebbislerimizin esaslı meselelerini Türkiye’de bir takım değerler üzerinde tartışmalar kolay siyaset diyebileceğimiz bir yöntemle yapılıyor. Bunun karşısında Türkiye’nin can alıcı can yakıcı Türk-Kürt meselesi var. Bunlar konuşulsun istiyoruz. Hem meclis zemininde hem bunun dışında inşallah önümüzdeki süreçte çok daha fazlasıyla hep beraber kuvvetli bir ses soluk olarak bütün Türkiye’de olduğu gibi Mersin’imizde de Erdemli’mizde de bulunacağız. Biliyorum ki, kıratımızın manasının Mersin’imizdeki farklılığı hepimizin zihnindedir. İnşallah en kısa sürede gönül hizasında ve çizgisinde geçmişten bugüne hizmet etmiş büyüklerimiz olmak üzere tüm dava arkadaşlarımızla, gönüldaşlarımızla emek vermiş, hizmet görmüş ve icraat yapmış tüm büyüklerimizle bir araya geleceğimiz milletimizi kucaklayacağımız günlere bu toplantılar (DP Erdemli İlçe Teşkilatının düzenlediği) toplantılarımıza vesile olur. Bende bu vesileyle sizlere seslenebilmiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Hepinize saygılar ve sevgilerimizi sunuyorum’’ diye konuştu.

DP İL BAŞKANI KADIZADE: BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN

Daha sonra Ankara’da partisinin programında bulunmasından dolayı etkinliğe katılamayan DP İl Başkanı Tural Kadızade canlı telefon bağlantısı ile DP İlçe Başkanı Veli Gürgah ve tüm teşkilat mensuplarının yanı sıra partililere ve davetlilere teşekkür ederek konuşmasına başladı. Kadızade, birlik ve beraberlik mesajları verirken partisi adına yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyetini ifade ederek partililerin içindeki heyecanın asla sönmemesi gerektiğini söyledi.  Birlik ve beraberlik tesislerinin asla bozulmaması temennisinde bulunan Kadızade, ‘’Bütünlüğümüzü bir arada tutmak için de hepinizi sağduyuya birlik ve beraberliğe Erdemli’mizde davamıza ve bayrağımıza sahip çıkmaya davet ediyor ve herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum’’ dedi.

GİK ÜYESİ ULUSOY: GENÇ NESİLLER DP ÇATISI ALTINDA BAŞARACAK

Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi (GİK) Kiper Ulusoy ise yaptığı kısa konuşmasında programa katılanlara tek tek selamlarını ileterek Demokrat Partisi’ne gönül vermiş herkesin davasına ve bayrağına sahip çıkacağından asla şüphe duymadığını anlatarak, gelecek nesillerin Türkiye siyasetinde söz sahibi olacağı inancını taşıdığını söyledi. Ulusoy genç nesillerin bu ideali de DP çatısı altında başaracağına inandığını söyledi.

Süleyman TaşSüleyman Taş