MERSİN
Giriş Tarihi : 05-04-2021 20:56   Güncelleme : 05-04-2021 20:56

Ülkücü Hareketin Lideri Başbuğ Alparslan Türkeş, Vefatının 24. Yılında Anıldı

Türk siyasi tarihinin önemli isimlerinden Ülkücü hareketin lideri Alparslan Türkeş, Erdemli Ülkü Ocakları Başkanı Soner Bağ’ın düzenlediği ve MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli’nin, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek’in, MHP Erdemli İlçe Başkanı Fatih Serin’in, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun, MHP Erdemli Kadın Kolları Başkanı Şeyma Dölek’in ve vatandaşların katılımı ile düzenlenen Kur’an-ı Kerim tilavetinde, dualarla anıldı.

Ülkücü Hareketin Lideri Başbuğ Alparslan Türkeş, Vefatının 24. Yılında Anıldı

 

Türk siyasi tarihinin önemli isimlerinden Ülkücü hareketin lideri Alparslan Türkeş, Erdemli Ülkü Ocakları Başkanı Soner Bağ’ın düzenlediği ve MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli’nin, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek’in, MHP Erdemli İlçe Başkanı Fatih Serin’in, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun, MHP Erdemli Kadın Kolları Başkanı Şeyma Dölek’in ve vatandaşların katılımı ile düzenlenen Kur’an-ı Kerim tilavetinde, dualarla anıldı.

 

Önceki yıllarda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve ülkücüler tarafından mezarı başında ziyaret edilen Başbuğ Alparslan Türkeş için pandemi sebebi ile bu yılki anma törenleri iptal edildi. Anma kapsamında Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezinden gelen açıklama ile tüm il ve ilçelerde eş zamanlı, Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi.

Başkan Bağ, “Tüm Türk Dünyasının, Bir Kez Daha Başı Sağ Olsun”

Ülkü davasının geçmişinden bahseden Erdemli Ülkü Ocakları Başkanı Soner Bağ, Başbuğ Alparslan Türkeş’in vefatıyla ülkücülerin yaşadığı derin üzüntüden bahsetti. Başkan Bağ, “Başbuğumuz Alparslan Türkeş, ülkücü hareketin lideri olarak tüm Türk coğrafyalarında saygı gören, sevilen ve Türk siyaset tarihine derin izler bırakmış bir isimdir. Başbuğumuzun ülkemize ve MHP Partisi teşkilatlarına yapmış olduğu katkılar; bilgisi, siyasi tecrübesi memleketine duyduğu sevginin ne denli derin olduğunun göstergesidir. Bizler, her yıl 4 Nisan’da Başbuğumuzu mezarı başında anarken, malumunuz salgın sebebiyle Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin ve Genel Başkanımız Ahmet Yiğit Yıldırım’ın talimatı üzerine bu yılda tören gerçekleştirmedik. Bunun yerine, Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdik. Tüm Türk Dünyasının, bir kez daha başı sağ olsun” diye konuştu.

Süleyman TaşSüleyman Taş