MERSİN
Giriş Tarihi : 08-02-2021 21:23   Güncelleme : 08-02-2021 21:23

TOLLU ÜRETKEN BELEDİYECİLİĞE GEÇİYOR

2018 ekonomik krizi ve 2019 pandemi süreci birleşince en çok belediyelerin gelirlerinde azalma oldu.

TOLLU ÜRETKEN BELEDİYECİLİĞE GEÇİYOR

Halkına hizmet planları sözüyle seçimi kazanan belediye başkanlarını bu durum kuşkusuz olumsuz etkiledi. Reel gelirleri düşen belediyelerin başkanları, ancak koltuğunu koruyabildi.Çoğu hizmet yapamadı.

Nasıl  yapsınlar ki, kasa boştu ve  hizmet yapılamazdı.  Ancak, bankalara borçlanarak iş yapanlar oluyor. Ticaret zayıfladığı için Gelir Vergisinden alınan yüzde  6’lık belediye payları  düştü. İller Bankası’nın gönderdiği paylarda azalma oldu. İller Bankası, daha önceden alınan borçların taksitlerini de kestiği için bazı belediye başkanları parasızlıktan  iş yapamaz, ancak çalışanların aylıklarını öder durumdalar.

İşte bu olumsuzluklardan etkin en belediye başkanlarından bazıları, para getirecek projeleri geliştirdiler. Bunlardan biri de Mükerrem TOLLU.

              İ    C

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, aslında MHP ve AK Parti’nin ittifakıyla seçildiğinde,  insanlarda şu yönde bir beklenti oluştu. “Tollu,merkezi hükümetten çok para alacak ve hizmet  yapacak.” Yaşanan ekonomik kriz ve pandemi bu beklentileri sıfırladı.

                      İ    C

Ne İller Bankası’ndan ne de vergi gelirlerinden yeterli  payı alamayan Mükerrem Tollu, “kafayı çalıştırdı” ve para kazanacak yani belediyeye gelir getirecek projeleri  geliştirmeye yöneldi. Mükerrem Tollu’nun son ekonomik gelir getirici projesi GÜNEŞ ENERJİSİDEN ELEKTRİK ÜRETMEK.

                          İ     C

18 dönümlük araziye monte edilecek güneş panelleri elektrik üretecek ve bunu belediyemiz TEDAŞ’a satacak. TEDAŞ, her ay Erdemli Belediyesine aldığı elektriğin bedelini ödeyecek ve belediye böylece GELİRE KAVUŞACAK.

   İşte bu projeye şapka çıkarırım ben! Güneş BEDAVA. Panellerin montajından sonra eletkrik üretilecek ve belediyenin kasasına paracıklar akmaya başlayacak.

                     İ   C

Üretken belediyecilik yaptı başkan Tollu zaten yıllardır. Dışarıdan alınan çok ürünü kendi işçilerine yaptırdı. Böylece ekonomik gelirlerini artırdı. Ama bu güneş  Enerjisinden elektrik üreterek satma projesi,  hepsini sollayacak bir projedir.

                İ   C

Geçtiğimiz günlerde yazdım;” Başkan Tollu,heybesindeki taşlarını 2022 yılından sonra atmaya başlayacak ve  2024’deki  seçimi yine kazanacak planların peşinde” diye.

                 İ    C

Erdemliller olarak belediye başkanı yönünden şanslı  bir ilçeyiz. İyi ki işini bilen bir belediye başkanımız  yani TOLLU’MUZ var! NE MUTLU BİZE!

Süleyman TaşSüleyman Taş