MERSİN
Giriş Tarihi : 31-01-2021 19:09   Güncelleme : 31-01-2021 19:09

SAHİLLERDE YAĞMUR, YÜKSEK KESİMLERDE KAR YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ.

Sonbaharın ve kışın ilk yarısının kurak ve sıcak geçmesi, göletlerin kurumasına ve barajlardaki su miktarının oldukça düşük seviyelere inmesine neden olmuştu.

SAHİLLERDE YAĞMUR, YÜKSEK KESİMLERDE KAR YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ.

Bölgemizin ana geçim kaynağının tarım ve hayvancılık ağırlıklı olması nedeniyle başta üreticiler olmak üzere yöre halkını kuraklık endişesi sarmıştı ki,

Kışın ikinci yarısının yağışlarla başlaması yüreklere su serpti. Cumartesi gününü pazara bağlayan gece gerçekleşen yağışların yüksek kesimlerde kar şeklinde görülmesi kartpostallık manzaralar oluştururken, yaylalar da yaşayan vatandaşları sevindirdi. Kar yağışları 1500 rakım ve üzerine 5 ile 30 cm arasında örtü bırakırken, kara yolları ve belediye ekipleri  ulaşımın aksamaması için seferber oldular.

Mersin ilinin yıllık yağış ortalaması 600 kg civarında bulunuyor.  Bölgemizde gerçekleşen son yağışlarda ise ortalama metrekareye düşen yağış miktarları 25 kg ile 80 kg aralığında gerçekleşti.  Şimdiye kadar Mersin ili sınırlarında gerçekleşen toplam yağış miktarı ise ortalama 200 kg ulaşmış durumda yani yıllık gerçekleşmesi gereken toplam yağış miktarının üçte ikisini almış bulunuyoruz.

Yapılarla birlikte gölet ve barajlardaki su seviyesi üçte bir oranında artış gösterdi.

Bölgemizde başarılı tahminleri ile bilinen ve yöre halkının güvenini kazanan Erdemli’de hava durumu yöneticilerinin vermiş olduğu bilgilere göre önümüzdeki 10 günlük süreçte bölgenizide yeni bir yağış beklenmiyor.

Su ve diğer tüm Doğal kaynaklarımız sınırsız değildir o nedenle her şartta tasarruflu olmalıyız ve doğal kaynaklarımızı korumalıyız.

Süleyman TaşSüleyman Taş