GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-06-2018 14:42   Güncelleme : 19-06-2018 14:42

AK ADAYLAR İSTİKRARIN DEVAMI İÇİN ÇALIŞIYOR

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine sayılı günler kala AK Parti Mersin Milletvekili adayları gece gündüz demeden çalışarak istikrarın devamı için vatandaşlardan destek istedi.

AK ADAYLAR İSTİKRARIN DEVAMI İÇİN ÇALIŞIYOR

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine sayılı günler kala AK Parti Mersin Milletvekili adayları gece gündüz demeden çalışarak istikrarın devamı için vatandaşlardan destek istedi.

TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARA 5,4 MİLYAR TL HİBE DESTEĞİ 

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, Seçim Çalışmalarını Tarsus ilçesinde mahalle ve esnaf ziyaretleri yaparak destek istedi. Tarım sanayi entegrasyonunu sağlamak için tarıma dayalı ekonomik yatırımlara 5,4 milyar TL hibe desteği ile 19 bin tarıma dayalı sanayi tesisini tamamladıklarını ve 128 bin kişiye istihdam olanağı sağladıklarını kaydeden AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, "Tarımsal mekanizasyonun gelişmesi için makine teçhizat alımlarına yüzde 50 hibe desteği verdik. 2006 - 2015 yılları arasında 261 bin makine teçhizat alımı için yaklaşık 1 milyar TL hibe desteği verdik. Tarımdaki paydaşlarla işbirliği yaparak AB’ye katılım öncesi yardım aracının kırsal kalkınma bileşeni (IPARD) kapsamındaki küçük yatırımcılara ücretsiz proje hazırlama imkânı getirdik.."Şeklinde konuştu. 

KREDİ ÜST LİMİTLERİNİ ESNAFIMIZIN LEHİNE OLACAK ŞEKİLDE YENİDEN DÜZENLEDİK 

AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan ve Milletvekili adayı M. Sait Kayan Seçim Çalışmalarını Akdeniz ilçesinde mahalle ve esnaf ziyaretleri yaparak vatandaşlardan destek istedi. Akdeniz esnafının sorun ve taleplerini dinleyen. AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan “Sübvansiyon oranını yüzde 20’den, yüzde 50-100’e çıkardık ve kredi üst limitlerini esnafımızın lehine olacak şekilde yeniden düzenledik. 2002 yılında 63 bin esnaf söz konusu uygulamadan yararlanırken bu sayı 2018 yılı Mart sonu itibarıyla 459 bin esnafa yükselmiştir. Esnaf kredileri için 2002 yılında 50 milyon TL olan bütçe ödeneğini 2018 yılında 1,5 milyar TL’ye yükselttik. Şehir içi yolcu taşımacılığı veya ticari yük taşımacılığı faaliyetinde bulanan esnafımızın bu faaliyetlerinde kullandıkları araçları 30 Haziran 2019 tarihine kadar yenilemeleri halinde yeni alınan araçlar için özel tüketim vergisi almıyoruz. Esnaf ve sanatkârlara yönelik küçük sanayi sitelerinin yapımında TOKİ imkânlarını kullandırdık. Ahilik kültürünün yaşatılmasına yönelik çalışmaları destekledik ve esnaf ahilik sandığını kurduk."diye konuştu.

TEMEL REFORMLARI HAYATA GEÇİRDİK 

AK Parti Mersin Milletvekili adayları Zeynep Gül Yılmaz  ve Ali Keser Seçim Çalışmalarını Toroslar ilçesinde mahalle ve esnaf ziyaretleri yaparak vatandaşlardan destek istedi. AK Parti Mersin Milletvekili adayı Zeynep Gül Yılmaz,"Kadınlarımızı güçlendirerek ekonomiye ve toplumsal hayata azami düzeyde katkı vermelerini sağlayacağız. Toplumumuzun çocuklar, yaşlılar, engelliler başta olmak üzere özel ilgiye muhtaç kesimlerini korumaya ve kollamaya devam edeceğiz. Ekonomik büyümenin nimetlerinin adil bölüşümü için gelirin daha adil şekilde dağılımına yönelik tedbirler alacağız. Yaşadığımız şehirlerin kalitesini önceleyen bir yaklaşımı bütün planlamalarımızda hakim kılacak, yerel hizmetlerin kalitesini en üst seviyeye çıkaracağız." Şeklinde konuştu. 

KARDEŞLİK BAĞLARIMIZI ÖN PLANA ÇIKARDIK 

AK Parti Mersin Milletvekili adayları Bilal Özkan ve M. Emin Erden ise Seçim Çalışmalarını Silifke ilçesinde mahalle ve esnaf ziyaretleri yaparak vatandaşlardan destek istedi. Silifkeli vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Bilal Özkan “Kürt vatandaşlarımızın her türlü insani meselesini demokrasi ve refah sorunu olarak gördük. Ortak tarih ve medeniyet birikimiz ile kardeşlik bağlarımızı ön plana çıkardık. Çukur siyaseti izleyerek vatandaşlarımıza büyük faturalar çıkaranlara karşı kararlı bir şekilde mücadele ettik ve terör örgütünün oluşturduğu mağduriyetleri kısa sürede giderdik. Farklı dil ve lehçelerde devletin resmi kanallarında yayın imkânı sağladık.

Mersin Beyaz GündemMersin Beyaz Gündem