MERSİN
Giriş Tarihi : 18-12-2020 18:00   Güncelleme : 18-12-2020 18:08

MERSİN BU KADAR GERGİNLİĞİ HAK ETMİYOR

Mersin'de 31 Mart 2019 da yapılan yerel seçimler sonrası büyükşehir belediye başkanı bilindiği üzere değişti. Mersin halkı kendisini yönetmesi için 5 yıllığına Büyükşehir belediye başkanlığı görevini Vahap Seçer'e verdi.

MERSİN BU KADAR GERGİNLİĞİ  HAK ETMİYOR

Seçilmiş her başkan kentin sorunlarını bilen çözüm ve temsil odaklı kendi yönetim kadrosunu kurmalıdır ki projelerini hayata geçirebilsin. Gelen yönetim kadrosunu beğenmedim demeye kimsenin çok hakkı yoktur. Çünkü seçtiği başkanı denetleme mekanizması beş senede bir seçmendedir. Aslında Mersinde Büyükşehir Belediye Meclisinde  yaşanan sorunlarda bir noktada bu konudan başlıyor.

Eğri oturup doğru konuşmak gerekir. Vahap Seçer belediye başkanı seçildikten sonra Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Başkana ve borçlanma ve bazı konularda yetki vermiyor. Vahap seçer dönemine bakacak olursak göreve geldiği zamandan bu yana yaklaşık bir milyar lira borç ödemiş durumda. Hem iş yapmış hem borç ödemiş.

Mersinde borçlanma yetkisi verilmemesi başkana Mersinde yaşayan insanların alacak olduğu belediye hizmetlerini yavaşlatmakta yada geciktirmekte olduğunu hepimiz biliriz.Mersinde sokakta görüştüğümüz insanların genel düşüncesi Mecliste oluşturulan kutuplaşma  ve ret cephesi  aslında Vahap Seçer'i değil hizmet alması geciken Mersinlileri bir nevi cezalandırmak oluyor. Halkın büyük çoğunluğunun bakış açısı bu şekilde.

Mersinde yaşayan insanlar Mersin Büyükşehir Belediyesine seçtiği üyeleri hemen her konuda kutuplaşma olsun ayrı görüşler oluşsun diye göndermemiştir. Mersinin yerel sorunlarını çözmek Mersin Büyükşehir belediyesinin olduğu kadar Meclisin de görevidir. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi görevlerinden biri de başkanın yapmak istediği projelerde yardımcı olmalıdır.

Ülkemizde yaşanan genel siyasetteki ayrışma malum.İktidarın ak dediğine kara diyen bir muhalefet ve siyaseten söylenen sert söylemler hepimizin malumu. Ulusal siyasette iktidar ve muhalefet ortak görüşte buluşması çok az görülüyor.

Ancak genel siyasetteki bu durum yerel siyasete çok yansımaması gerekir. Bu kent hepimizin eğer bir hizmet gelecekse  hangi belediye yaparsa yapsın vatandaşa hangi siyasi görüşten olursa olsun pozitif yansıyacaktır. Mersin halkının alacağı yıllardır beklemiş hizmetler  beş sene daha siyasi çekişmelere  kurban edilmemelidir.

Bütün belediyeler Sayıştay ve İçişleri bakanlığı  denetçileri tarafından düzenli olarak denetlenir. Bütün belediyelerin yaptığı işlemler  denetime açıktır. Eğer yapılan denetimlerde hata ve haksızlık var ise yasa var kanun var gerekeni zaten devlet yapar. Halktan aldığımız izlenim ve  gözlem belediyelerde   denetim mekanizması ülkemizde doğru olarak çalıştığına göre her konuda red oyu kullanmak Mersinde yaşayan insanların  gözüne hoş gözükmüyor.

Demokraside en büyük hakem ve gözlemci seçmen ve seçim sandığıdır. 2024 te sandık seçmenin önüne geldiğinde Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde  yaşanan gerginliğe de yapılan yada yapılamayan hizmetlere de Mersinli  seçmen hakem olacaktır. Mersin Halkının ortak isteği kimse işsiz güçsüz ekmeksiz aşsız kalmasın. Kimsenin evine götürdüğü ekmeği   haksızlık edilerek  engellenmesin.   Mersin   siyasi gerginlik ve kutuplaşmadan biran önce kurtularak geleceğe emin  adımlarla ilerlemesidir.Mersin halkı birlik beraberlik kardeşlik huzur istiyor.

Süleyman TaşSüleyman Taş