MERSİN
Giriş Tarihi : 14-12-2020 10:58   Güncelleme : 14-12-2020 10:58

MERSİN’DE BİR MİLYON DOLARA DAİRE

Hem geçim sıkıntısı var deniliyor hem de bazı fiyatlarda uçurumlar gerçekleşiyor. Zaten, pandemi günlerinde duyduklarımız iki ana başlıkta toplanabilir; Birincisi, İşi bozulan,geliri düşen ve yoksullaşanlar.

MERSİN’DE BİR MİLYON DOLARA DAİRE

İkincisi,Geliri artan,sermayesi katlanan ve daha da zenginleşenler. Siz hangi grupta yer alıyorsunuz bilmem ama Mersin’de yeni bir inşaat projesinde ön cephe dairelerin lansman fiyatının bir milyon dolardan satışının planlandığını duyunca “uçuyoruz!” dedim.

                İ    C

Daha önceleri en yüksek 3.5 milyon liraya deniz cepheli daire satışı yapıldığını duymuştum. Hem de peşin ödemeli. bir başka projede denizi doğrudan görmeyen yani arka bloklarda bir dairenin 2 milyon liraya satıldığını da öğrenmiştim ama bir milyon dolara(yaklaşık 8 milyon lira) denize sıfır daire satışı olacağını duyunca şaşırdım.

                    İ     C

Bir milyon dolardan satışının olacağını öğrendiğim proje Mersin’in Erdemli’den girişinde,yolun güneyinde. Yıkılan ve yenisi yapılacak olan Polis Evi’nin bitişiğinde yapılacak olan projeden söz ediyorum.

                  İ    C

Projeyi yapacak inşaat firmasının yetkilileriyle görüşmedim ama onları tanıyan bir avukat arkadaşım fiyat bilgisini verdi.

                  İ     C

Mezitli ile Hilton Oteli arasında yeni konut yapacak arsa çok az kaldı. Zaten bölgenin deniz ile konutlar arasında yol ve park var. Bir milyon dolara satılacak konutun bulunduğu arsanın konumu da benzer durumda.

                     İ     C

Arsa stoklarının bitmesi demek bu lokasyonda ev almak isteyenlerin SIFIR PROJE bulamayacağı, ancak ikinci el projelerden daire satın alabileceğini anlatır bize.

                    İ        C

Deniz cepheli, Kaliteli malzemeler kullanılmış, Akıllı ev konseptinde, Mersin Marina ve Saya AVM’ye yürüme uzaklığında, Seçkin komşularla oturmak isteyenler bir milyon doları gözü kapalı verir.

 

                     İ     C

Mersin’de konut projeleri diğer kentlere oranla daha ucuz. Bu proje gibi standartları yüksek projelerin geliştirilmesi ve satılması kentimizin ekonomik değerini artıracaktır. 1960 ve 70’li yıllarda sanayi ve fabrikalar kenti olarak çevre illerden farkındalığı olan Mersin,daha sonraki yıllarda yoksul insanların yaşadığı sanayisi sıfırlanmış,İç Anadolu ve diğer bölgelerden çeşitli nedenlerle göç etmiş insanların sıcak havada,ucuza yaşadığı bir kent havasına dönüştü.

                     İ     C

Gelecekte paranız olsa bile sahilde denize cepheli konut projeleri bulunmaz olacak. Çünkü arsa yok ki yapsınlar.Bu nedenle, parası olan şimdilik çok pahalı gibi görünen bu projeye yatırım yaparsa, akıllı bir yatırıma imza atmış olacaktır.Zaten, gelecek yıllarda prim yapacağı kesin bu projenin.

Süleyman TaşSüleyman Taş