ERDEMLİ
Giriş Tarihi : 21-09-2020 13:27   Güncelleme : 21-09-2020 18:48

BİR BAŞKANDAN DAHA FAZLASI

2009 yılı itibariyle Erdemli Belediye Başkanı seçilen Mükerrem Tollu; Erdemli'yi Erdemli halkının desteği ile gelecek on yıllara hazırlıyor. Hayata geçirdiği insan odaklı projeler ile Erdemli'de yaşayan her kesimden vatandaşa hizmet götüren Mükerrem Tollu, Erdemli halkından da büyük destek görüyor.

BİR BAŞKANDAN DAHA FAZLASI

2009 yılında Mükerrem Tollu'nun Belediye Başkanı seçilmesi ile insan odaklı Belediyecilik hizmetleri ile tanışan Erdemli'de, her kesimden ve her görüşten vatandaş hizmete rahatlıkla erişebiliyor.

 Yerel yönetimlerin içerisinden gelen Başkan Tollu'nun, Erdemli Belediyesi'ne kazandırdığı kurumsal kimlik sayesinde vatandaşlar bürokratik engellere takılmadan, hızlı, etkin ve etkili Belediye hizmetlerinden faydalanıyor. Göreve geldiği günden bu güne kadar, üç dönemdir oldukça başarılı bir profil çizen Tollu hayata geçirdiği proje ve yatırımlar ile Erdemlide  yeni bir belediyecilik modeli oluşturmuş durumda.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu; uyguladığı yenilikçi ve insan odaklı Belediyecilik modeliyle Erdemli Belediyesi'ni her hizmeti merkezi hükümetten bekleyen tüketen belediyecilikten, merkezi hükümetin projelerine de destek veren üreten belediyeciliğe taşıdı.

 Yakın zamanda hayata geçirdiği Erdemli'nin gelişmesine yönelik başarılı projelerin yanında, sürekli olarak halkın içerisine karışan Başkan Tollu, kimi zaman gençlerle yamaç paraşütü yaparken, kimi zaman açtığı kurslarda öğrencilerle aynı sınıfta ders işlerken, kimi zaman üretici pazarlarında çiftçilerle sohbet ederken, kimi zaman ise yeni doğan bebeklere hediye verirken karşımıza çıkıyor. Erdemli halkının mutluluğunda ve hüznünde tüm Erdemli halkının yanında yer alıyor.

Kent merkezi sıfır rakımda bulunan, sırtını Toroslar'a dayayan ve 71 mahallesi bulunan Erdemli ilçesinde, Başkan Tollu sıfır rakımdan Toroslar'ın eteklerinde, 2200 rakımda yaşayan vatandaşlara kadar hizmet götürmekte. 2014 yılında hayata geçen Büyükşehir Belediye Kanunu ile birlikte hizmet alanı oldukça genişleyen Erdemli Belediyesi ve Başkan Tollu, hizmet yelpazesine Toros Dağlarında yaşayan ve geçimlerini hayvancılıkla sağlayan Yörük vatandaşların yollarının yapımını dahi gecikmeden başarıyla tamamlamış durumda.

Erdemli halkı ile iletişimini koparmadan, talep ve sorunları bizzat vatandaşlardan dinleyen Başkan Tollu'nun ilk icraatı makam odasının kapısını kapanmamak üzere açtırmak olmuştur. O günden bu güne Başkanın kapısı tüm Erdemli halkına sürekli olarak açık tutulmaktadır. Erdemli Belediyesi'ne kazandırdığı kurumsal ve etkin hizmet kimliğinden taviz vermeden, tüm proje ve hizmetleri bizzat yerinde inceleyen Başkan Tollu, ilçede yaşanan sorunlara da deneyimli bir yönetici  olarak hızlı bir şekilde pratik çözümler üretmektedir.

Başkan Tollu'nun girişimleri sonucunda Belediye hizmet alanında bulunan yatırımlarda kullanılan; parklardaki oyun aletlerinden, bank ve çiçeklere, yol asfaltlama çalışmalarında kullanılan malzemelere kadar pek çok ürün ve ekipman Belediye bünyesinde bulunan tesislerde üretilerek, belediyenin kendi personelleri tarafından uygulanmaktadır.

E-Ticaret Dijital Dönüşüm Projesi ile ülke çapında farklılık yaratan ve üretici ile tüketiciyi  elektronik platformda aracısız buluşturarak, ilçenin ekonomik olarak kalkınmasına ve tanınmasına önemli katkıda bulunan Başkan Tollu yönetimindeki Erdemli Belediyesi, Google, Aliexpress, N11 ve Gittigidiyor gibi dijital platformlarla Erdemli ilçemizin kapılarını global pazara açıyor. Başkan Tollu, hiçbir ayırım gözetmeden çiftçisinden esnafa, gencinden yaşlısına, tarım işçisinden Yörüklere, Erdemli'de yaşayan her kesimden vatandaşlara tevazu ve gayretle hizmet ediyor.

 

Süleyman TaşSüleyman Taş