KADIN
Giriş Tarihi : 02-05-2018 08:45   Güncelleme : 02-05-2018 08:52

Ayşe Petek Kadıoğlu: YARIŞTA BENDE VARIM

Hazırladığı eğitim projeleri ve yurt dışı bilim projeleri ile genç yaşta adından sıkça söz ettiren Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ayşe Petek Kadıoğlu, 24 Haziran genel seçimleri için Mersin MHP´den a. adaylığını açıkladı.

Ayşe Petek Kadıoğlu: YARIŞTA BENDE VARIM

 Kadıoğlu, MHP´nin Mersin'de aday adayı olduğunu belirterek şansının yüksek olduğunu söyledi. Özellikle gençlere ve kadınlara yönelik istihdam çalışmalarını harekete geçirmek ve bu konuda verimlilik sağlamak adına MHP´den aday adayı olduğunu ifade eden Kadıoğlu;

            Neden MHP´den Aday Adayısınız?

           “Başta biz ülkücü camianın içerisinde yetiştik. Karar vermemde bu önemli bir etken. Ayrıca, MHP´nin her zaman devletin ve milletin bekası için gayret gösterdiğini ve bu konuda bilge Lider Devlet Bahçeli´nin isabetli kararlar aldığını gördüğüm için milletvekili aday adaylığı tercihim, MHP yönünde oldu.” dedi.

            Kadıoğlu, MHP´nin Mersinde aday adayı olduğunu belirterek şansının yüksek olduğunu söyledi. Özellikle gençlere ve kadınlara yönelik istihdam çalışmalarını harekete geçirmek ve bu konuda verimlilik sağlamak adına MHP´den aday adayı olduğunu ifade eden Kadıoğlu;

            Neden MHP´den Aday Adayısınız

            “Başta biz ülkücü camianın içerisinde yetiştik. Karar vermemde bu önemli bir etken. Ayrıca,  MHP´nin her zaman devletin ve milletin bekası için gayret gösterdiğini ve bu konuda bilge Lider Devlet  Bahçeli´nin isabetli kararlar aldığını gördüğüm için milletvekili aday adaylığı tercihim, MHP yönünde oldu.” dedi. 

           

            Neden MHP ?

            Aslında ben bu ülkücü camiaya pek yabancı bir insan değilim. Çocukluğumdan beri bu ülkücü camianın içerisindeyim. Ailem olsun, kendim olsun, hep bu camianın içerisinde büyüdüm, ve bu yüzden çizgimi asla değiştirmedim. Çocukluğumdan, gençliğimden ve hala bu yaşımıza kadar bu çizgiyi değiştirmedik. Bu yüzden MHP diyorum. Bu yolda da devam edeceğiz inşallah.

            Mersin´e ne verebilirsiniz ?

            Özellikle bu MHP camiasında ülkücü camiada çok fazla genç ekip var ama bu genç ekibi biraz hareketlendirmek lazım. Kadınlarımızı hareketlendirmemiz lazım ve bende bir kadın olduğum için özellikle kadın ve gençlerin öncüsü olmak istiyorum. Mersin MHP de kadın aday adayıyım. Bu da büyük bir şans bizim için,  Anamur için, Mersin için. Bunu da tabi kullanarak Mersindeki gençlerimizi hareketlendirmek istiyoruz kadınlarımızla birlikte.

            Mersinin ne eksiği var,  şuanda acil olarak yapılması gereken neyi görüyorsunuz?

            Bizim ekip arkadaşlarımızdan fark ettiğimiz şeyler şu. Kadın derneklerindeki azlıklar.  Gençlerimize özellikle istihdam etme konusunda derneklerin azlığı, okulların azlığı. Bende bir öğretim görevlisi olduğum için çalışmalarımız bu yönde olacak.  Tarım projelerinde eksiklikler çok fazla. Çiftçinin durumu gerçekten çok sıkıntılı. Bunun farkındayız. Bende bir çiftçi çocuğuyum. Bu sıkıntıyı kendim fark edebiliyorum.  Aynı zamanda turizmin geliştirilmesini çok önemsiyorum. Turizme desteklerin sağlanmasını düşünüyoruz ve bu konuda ekip arkadaşlarımla birlikte ve bende bir proje koordinatörü olarak tarım ve turizm üzerine projeler hazırlayacağız inşallah.

            Mersin gerçekten siyasette bu güne kadar hareketli bir şehrimiz ve şuanda eski Tarsus belediye başkanımız olan Burhanettin Kocamaz Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak devam ediyor.

            Çalışmaları hakkında ne düşünüyorsunuz ve gelecekle ilgili nasıl bir planınız var?

            Burhanettin Başkanımız gerçekten kaliteli ve gerçek milliyetçi bir insan. Kendisini vatan sevdalısı, Mersin sevdalısı biri olarak görüyorum. Çalışmalarını çok beğeniyorum. Bir çok Mersinli gibi. Mesela ben Anamurluyum ve Anamurda yıllardır çözülemeyen yol problemini Burhanettin Başkanımızla çözdük. Sıcak asfalt dökümü, aspestli su borularının değiştirilmesi gibi çok önemli faktörleri olan durumları biz Burhanettin başkanımız geldikten sonra çözebildik. Kendisini bu konuda canı gönülden tebrik ediyorum. İnşallah bir sonraki seçimde tekrar kendisini görmek için tüm desteğimizle yanında olacağız. Burhanettin Başkanım ve ekibinin çalışmaları da gerçekten çok güzel. Tüm Mersinlilerin de bunu net bir şekilde gördüğüne inanıyorum.

 

            Milliyetçi Hareket Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi daha önce zıt bir   taban sergilerken, mesela bir hayli atışmalar yaşadılar ama şimdi birlikte hareket ediliyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

            Tabii ki eskiden yapılan atışmalar vardı.  O zamanki atışmalarla şimdiki konuşmalar asla aynı değildir. Çünkü fark ettiyseniz bir süreç var önümüzde ve bu sürecin miladı da 15 Temmuzdur. 15 Temmuz´dan sonra yankılaşmalar başladı. Zaten Milliyetçi Hareket Partisi demek, devleti koruyan kalkan demektir benim gözümde. Ve bu durum eminim ki birçok ülkücünün, vatanseverin gözünde de aynıdır.  Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli en güzelini yaptı. Ülkemiz zor durumdayken doğal olarak hemen ülkenin başındaki Cumhurbaşkanının yanında yer alması en doğru karardı.  Bu ittifakı ben sonuna kadar onaylıyorum, destekliyorum.  Burada anlamamız gereken şudur ki, burada hiçbir siyasi çıkar yoktur.  Burada ülkenin bekası ve huzuru vardır. Bu konuda Sayın Genel Başkanımızın sonuna kadar arkasındayız.

            Kendi şansınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

            Mersindeki kadın aday adayı olduğum için MHP´de iyi görüyorum. Çünkü eminim ki ülkücü kadınlar, ülkücü gençler bizi destekleyecekler. Bu konudaki şansıma güveniyorum.

            Peki önümüzde kısa bir süre kaldı. Mersin´in tüm merkezini ve ilçelerini dolaşma imkânınız olacak mı?

            Ekip arkadaşlarım bunun için güzel bir program hazırladı. İnşallah gezilere başlayacağız. Tüm merkez ve ilçeleri dolaşmak için.

            Meclise girdiğin takdirde ilk işin ne olacak?

            Ben bir Mersin sevdalısı olarak meclise girdiğim zaman ilk yapacağım iş, Mersin ve tüm ilçeleri için elimden gelen her şeyi yapacağım. Mesela bir proje uzmanı olarak,  devletin projelerinden Mersin´e aktarabilmek olacaktır. Artık Mersin´e vekil bir kadın elinin değmesi şart diye düşünüyorum.

            Kadıoğlu Cumhurbaşkanlığı Ödülüne Layık Görüldü.

‘Ülkemin ve Mersin´imin adını  Avrupa Ülkeleri, Asya Ülkeleri ve Arap ülkeleri gibi bir çok yerde duyurdum.´ Diyen Ayşe Petek Kadıoğlu;  Üniversite Arge Birimi Proje Müdürü olduğu için ‘Kadın ve Çocuk ‘ üzerine çok fazla proje yaptı. Kadıoğlu, Görev yaptığı süreçlerde, TC Cumhurbaşkanlığı  Kültür ve Sanat Ödülü başta olmak üzere, bir çok ödüle layık görüldü. TC Cumhurbaşkanlığı  Kültür ve Sanat Ödülünü;  “Üzerinde bizatihi emeği çok olan Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli ‘ye takdim ettim.” diyen Ayşe Petek Kadıoğlu,  Bizler alınan görevleri yapmak ve yapıldığını takip etmek zorundayız. Bu sorumluluğu Mersin ‘im ve ilçelerim adına almaktan şeref ve onur duyarım. Cumhur İttifakı, Millet Aklı düsturu ile yola çıktığını söyledi.

 Kadıoğlu, Mersin için hep birlikte daha iyiye var mısınız ? Diyerek bu konudaki kararlılığını da ortaya koydu.

                 Ayşe Petek Kadıoğlu Kimdir ?

Ayşe Petek Kadıoğlu, 08 Mart 1987 tarihinde Mersin ‘in Anamur ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimimi Anamur´da tamamladı. Lisans eğitimini, Atılım Üniversitesi  Fen Edebiyat Fakültesi ‘nde burslu olarak tamamladı . Aynı zamanda çift ana dal yaparak Hacettepe Üniversitesi İngilizce öğretmenliği bölümünden mezun oldu .

Bu süreçte üniversite yıllarında  Ülkü Ocakları Birim Başkanı olarak çalıştı.

Mezun olur olmaz , memleketi Mersin ‘e daha faydalı olabilmek adına Mersin Üniversitesi ‘nede öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı . Aynı zamanda da TC Başbakanlık´ta Mütercim Tercüman olarak görev yaptı.

 

 

Süleyman TaşSüleyman Taş