ERDEMLİ
Giriş Tarihi : 08-03-2020 22:17   Güncelleme : 08-03-2020 22:17

AK PARTİ ERDEMLİDE HEYECAN ZİRVE YAPTI

Başkan Serdal Kaya delegenin tam desteğini aldı. AK Parti Erdemli 6. Olağan Kongresini Erdemli Kapalı Spor Salonunda yaptı. Kongrede 400 delegeden 350 oy kullandı. Şölen havasında geçen kongrede İlçe başkanı ve adayı Serdal Kaya listesi delegelerden tam not aldı..

AK PARTİ ERDEMLİDE HEYECAN ZİRVE YAPTI

Ak parti 6. Olağan Kongresi yapildi. Kongrede Serdal Kaya başkan seçilerek yola devam dedi.
Ak Parti Erdemli 6. olagan kongresine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mersin Milletvekili Lütfi Elvan , AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısu Mersin Koordinatörü İsmail Aydın, AK Parti Mersin Milletvekilli Zeynep Gül Yılmaz, Ali Cumhur Taşkın ve Hacı Özkan, onceki dönem AK Parti Milletvekili Yılmaz Tezcan AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik Akdeniz Belediye Başkanı Muhammed Mustafa Gültak , Cumhur İttifakı Erdemli Belediye Başkanı Mukerrem Tollu'ya, Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan Mahalle muhtarları ve MHP ilçe başkanı diğer siyasi partilerimizin ilçe Başkanları delegeler , AK Parti Erdemli Mahalle Başkanları ve coskulu partililer katıldı.

Kongre Divan Başkanlığını İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Avukat Ali Gölcük yaptı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından kürsüye AK Parti Erdemli ilçe başkanı Serdal Kaya geldi. Kaya kongrelerine katılan herkese teşekkür etti, Dünya Kadınlar Günü nedeni ile tüm kadınların kadınlar gününü tebrik etti.

Serdal Kaya, ‘’Kızkalesinden Çeşmeliye, Güneyliden Hacıalanı’na kadar uzak yakın demeden Kongremize Hepiniz Hoş geldiniz’’ dedi.

1954 Yılında Erdemlinin ilçe olduğundan bu güne kadar hizmet etmiş, hizmeti dokunmuş tüm siyasetçilere, teşekkür eden Kaya, ebedi aleme göç etmiş büyüklerime Yüce Allah’tan rahmet diliyorum dedi.

Partimizin Kurulduğu 14 Ağustos 2001 yılından bugüne kadar

Partimizin kurucular kuruluna, üyeliğiyle başlayıp ana kademe, kadın ve gençlik kollarında görev almış tüm yöneticilerimize, mahalle ve köy temsilcilerimize bu kutlu davaya hizmet etmiş ve etmekte olan tüm kardeşlerimize teşekkür eden Serdal Kaya, Bugün aramızda olmayan ahirete irtihal etmiş olan bu kutlu davanın yolcularına Yüce Allah’tan Rahmet dilediğini belirtti.

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2001 yılında AK Partimizi kurarak başlattığı büyük hizmet kervanında 19 yıldır hep birlikte yürüyoruz diyerek şöyle konuştu:

‘’Ne Mutlu bize ki, bugün milletimizden, aldığımız oyları helal ettirmenin gayreti içinde, başımız dik, alnımız açık, heyecanımızı tazelemek, yorgunluklarımızı atmak,  güç toplamak, yeniden tazelenmek için buradayız,

Aradan geçen 19 yılda partimiz sizlerin desteğiyle aziz milletimize ve Erdemlimize çok büyük hizmetler yaptı.

Zor bir dönemden geçiyoruz. Türkiye bir ateş çemberinden geçiyor. Çok şükür tüm bunları Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Liderliğinde, birlik, beraberlik, cesaret ve dayanışma içerisinde hep birlikte aşacağız.

Bugün AK Parti sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da en güçlü, en disiplinli siyasi organizasyonudur.

Öyle ki fetö  terör örgütünün 15 Temmuz ihaneti karşısında, milletimiz canını ortaya koyarak meydanlara çıkmışsa bunda, şüphesiz AK Parti’nin ortaya koyduğu demokrasi kültürünün katkısı çok büyük olmuştur.

Bugün burada milletimize hizmet yolunda, bir nöbet değişimi yaşıyoruz…

AK Parti Genel Merkezimizin tensipleriyle, göreve gelir gelmez ilk işimiz tüm partililerimiz ile kucaklaşmak olmuştur. Bu doğrultuda partililerimizle birebir görüşerek yeni kurmuş olduğumuz çağrı merkezimizden üyelerimizi kongremize davet ederken yaptığımız görüşmelerde, Siz kıymetli üyelerimiz ile iletişimin ne kadar kıymetli olduğunun farkında olarak aramızda kırgın ve küskün olanları yeniden partimize kazandıracağız.

Bizlerin amacı, almış olduğumuz bu bayrağı daha da yükseklere taşımak olacaktır. Bunu da hep birlikte başaracağız.’’

Erdemlimizin sorunlarını biliyoruz diyerek konuşmasını sürdüren Serdal Kaya, ‘’Bu sorunların çözümünde bu güne kadar gecesini gündüzüne katmış Milletvekillerimize ve İl Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Erdemli Halkının, hizmete ulaşmasında Ankara’da Sayın Milletvekillerimiz, Yerel Belediye hizmetlerinde belediye başkanımız ve meclis üyelerimizle birlikte İlçe Teşkilatı olarak bu hizmetlerin takipçisi bizler olacağız.

Yarından tezi yok 2023 Hedeflerimize ulaşmak için kapı kapı dolaşarak iktidarımızda yapılan hizmetleri mutlaka anlatacağız. Bu konuda alnı açık, başı dik bir Partiyiz. AK Parti 80 yılda yapılamayan hizmetleri 18 yılda yapan partinin adıdır. AK Parti 40 Yıl boyunca sinsice kendini gizlemiş hainleri bir gecede tarihe gömmüş partinin adıdır’’ diye konuştu.

Erdemlimizde yepyeni bir dönem başlıyor diyen ilçe başkanı Serdal Kaya sözlerini şöyle tamamladı:

‘’Hep birlikte yeni bir sayfa açıyoruz. Bu süreçte şahsıma ve yönetimime verdiğiniz ve vereceğiniz destekler için şimdiden hepinize teşekkür ediyor hepinize saygılar sunuyorum.

Durmak yok yola devam.’’ dedi.

 

Ak Parti Erdemli ilçe kongresinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bizim iktidarımızda şehitler tepesi boş kalacak" sözlerini eleştirdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, partisinin Mersin'in Erdemli ilçesindeki 6. Olağan Kongresi'nde konuştu. Elvan konuşmasında ilk olarak İdlib'de rejim tarafından gerçekleştirilen saldırıya değinerek, Türkiye'nin bu saldırıya gereken cevabı verdiğini söyledi. Elvan, "İdlib'te 34 kahramanımızı rejimin haince, bir o kadar da kalleşçe saldırısında şehit verdik. Mersin'de de 3 kardeşimiz burada şehit oldu. Rabbim şehitlerimizin ruhunu şad eylesin, makamlarını ali eylesin. Bu hain saldırıya, evlatlarımıza uzanan ellere elbette kayıtsız kalmadık. O gece Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız bizzat sabaha kadar takip ettiği operasyonlar ile taş üstünde taş koymadı" dedi.

Türkiye'nin artık yerel ve milli silahları kendi yapar hale geldiğini ifade eden Elvan, "Yerli ve milli silahlarımız ile SİHA ve obüslerimiz ile rejim güçlerinin üzerine milletimizin gazabını yağdırdık. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı. 3 binden fazla rejim askeri etkisiz hale getirildi. Savaş uçakları, tanklar, toplar, tüfekler ve mühimmatlar, depolarda dolu olan mühimmatlar yok edildi. Nerede bir haksızlık, nerede bir hukuksuzluk varsa onun karşısında duran bir ülke var, Türkiye" diye konuştu.

"İdlib'de yüz binlerce insan yerinden yurdundan edilirken, acaba sesimizi çıkarmayacak mıydık" diyen Elvan, "Sınırlarımıza bir terör koridoru oluşturulmasına müsaade mi edecektik. Bu ülkenin düşmanlarının, teröristlerinin başını bir yılan gibi ezmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"İnsan bunu söylerken utanır"

Ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bizim iktidarımızda şehitler tepesi boş kalacak" sözlerini de eleştiren Elvan şöyle konuştu:

"Ne dedi, 'Şehitler tepesi bizim dönemimizde boş kalacak' dedi. İnsan utanır bunu söylerken. 83 milyon insanımız bizim asker. Bunu unutma. Nerede ne olursa o mücadeleyi veririz. Sen otur evinde kahveni iç. Çayını iç. Ama bu 83 milyon insan, söz konusu vatansa, canını feda etmeye hazır. İnsan bunu söylerken utanır."

 

Süleyman TaşSüleyman Taş