ERDEMLİ
Giriş Tarihi : 27-03-2024 22:15

HAVVA TEKELİ KADIN SEÇMENLERİN OYUNA TALİP

      Erdemli'de ikinci kez seçmenlerin karşısına bir kadın belediye başkan adayı çıktı. Geçmiş yıllarda Emine Ersin seçime girmiş ve küçümsenmeyecek sayıda oy almıştı. Havva Tekeli Demokrat Partinin Erdemli belediye başkan adayı.

HAVVA TEKELİ KADIN SEÇMENLERİN OYUNA TALİP

2009 yerel seçimlerin de Emine Ersin kadın seçmenlerin tercihi için kadın belediye başkan adayı olmuştu. 31 Mart yerel seçimlerinde Demokrat Parti Erdemli İlçe Başkanı Veli Gürgah seçmenlerin karşısına bir kadın belediye başkan adayı ile çıkmayı tercih etti. DP Belediye başkan adayı Havva TEKELİ, Seçmenlerden "HER AİLEDEN BİR OY" vermelerini istiyor.

  Geçmiş yıllarda   Adalet ve Demokrat partilerin beşiği olan Erdemli'de AK Parti 22 yıldır hep birinci parti olarak sandıklardan çıktı ama Havva Tekeli ile bu seçim sonucunun değişeceği beklentisi ile çalışmalarına devam ediyor.  

       Havva Tekeli, seçilmesi durumunda yıllardır erkek belediye başkanlarının yönettiği ilçemizde kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yapma sözü veriyor.

        İlk işi kadın sığınma evi yaptıracak. Böylece şiddete uğrayan kadınların kapısını çalacağı bir evleri olacak.

Kadın buluşma lokali yaptıracak. Yalnızca kadınların yararlanacağı kadın lokalinde çay ve kahve ücretsiz ikram edilecek.

         Belediyenin kreş sayısı artırılacak. Anaokulu mahallelere de açılacak.

          Kadınların meslek sahibi olmaları için piyasada iş bulabilecekleri meslekleri öğrenmeleri için aktif kurs merkezleri açma vaadi var. Öyle biçki-dikiş,nakış gibi artık pazar değeri olmayan kurslar yerine garsonluk,aşçılık,baristalık,pasta ve mantı üretimi, şoförlük ve benzeri piyasada dolgun ücretle iş bulabilecekleri meslekleri edinmeleri için olanaklar sağlayacağını her platformda dile getiriyor.

           Bireysel kadın ürünlerinin satılacağı pazarlama dükkanlarını açacağı ve Kadınlar ürettikleri salça,yeşil zeytin,zeytinyağı,peynir,çökelek,yufka ekmek,yaş ve kuru pasta,örgü,nakış gibi bireysel ürettikleri ürünleri son müşterilere ulaştıracakları satış yerlerini yaz aylarında Kızkalesi ve diğer deniz ağırlıklı turizm lokasyonlarında ve çarşı merkezinde açmayı planlıyor.

           "HER EVDEN BİR OY" isteyen Havva Tekeli'nin kadın seçmenleri arkasına alarak seçimde oy patlaması yapmayı planlıyor. Havva Tekeli karasız seçmenlerden de destek bekliyor.

         İki aydır Havva Tekeli Seçmenlerin tamamına ulaşmak için yaptığı çalışmalarla tanınırlığını her gün arttırma çabasını takdir ederken ve yarışa ortak olma mücadelesinde başarılar diliyoruz.  

Mersin Beyaz GündemMersin Beyaz Gündem