ERDEMLİ
Giriş Tarihi : 05-01-2024 12:56

Erdemli’de kitap ve edebiyat günleri başladı

Erdemli de düzenlenen Ömer Seyfettin 2. Kitap ve Edebiyat Günleri’nde 9 gün boyunca yazarlar okuyucularla buluşacak. İlk günden öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliği yaklaşık 60 bin kişinin ziyaret etmesi hedefleniyor.

Erdemli’de kitap ve edebiyat günleri başladı

Mersin’in Erdemli ilçesinde düzenlenen Ömer Seyfettin 2. Kitap ve Edebiyat Günleri’nde 9 gün boyunca yazarlar okuyucularla buluşacak. İlk günden öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliği yaklaşık 60 bin kişinin ziyaret etmesi hedefleniyor.
Erdemli Belediyesi tarafından kongre merkezinde düzenlenen Ömer Seyfettin 2. Kitap ve Edebiyat Günleri başladı. 70’den fazla yayın evinin katılımıyla 9 gün sürmesi planlanan kitap fuarının açılışını Kaymakam Aydın Tetikoğlu, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük ve davetliler yaptı. Açılış ile birlikte yüzlerce öğrenci ve kitapseverler fuarı gezdi. Fuar alanında yazarlar da hem kitapları hakkında bilgi verdi hem de söyleşilere katıldı.

"Gençlerimiz ve çocuklarımızın çok iyi teveccühü var"
Etkinlikte konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Kültürünü kaybeden toplumların yaşantılarını ve hayatlarını sürdüremediklerini görüyoruz. Kültür bir toplumun geleceği adına, gelenek ve göreneklerini geleceğe aktarmaları adına çok önemli bir mihenk taşıdır. Erdemli’de ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki gençlerimize kendi kültürlerini tanımaları adına kendi yazarlarını, milli ve manevi hassasiyetlerimizi ön planda tutan yazarları tanımaları ve faydalanmaları adına kitap günleri düzenliyoruz. Çok iyi katılım var. Gençlerimiz ve çocuklarımızın çok iyi teveccühü var. İnşallah Erdemli’mizde bu kültür ve sanat faaliyetleri devam edecek. Çünkü biz geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi iyi yetiştirip geleceğe en güzel şekilde hazırlamamız için çok ciddi gayret sarf ediyoruz. Bu düstur ve minvalde çalışıyoruz" dedi.
Kitap günlerinin kongre merkezinde 9 gün süre ile gençlerin faydalanmaları için açık olacağına değinen Başkan Tollu, gençlerin yazarlardan hem imza aldığını hem de eserlerinden faydalandığını kaydetti.
Kitap fuarını gezerek, yazarlarla tanışıp kitap alan öğrenciler de bu tür etkinliklerin düzenle olarak devam etmesini istediklerini söyledi.

Mersin Beyaz GündemMersin Beyaz Gündem