ERDEMLİ
Giriş Tarihi : 16-12-2023 19:45   Güncelleme : 16-12-2023 19:53

MHP Erdemli Belediye Başkan adayı MÜKERRREM TOLLU OLMALI

2024 yerel seçimlerine giderken Erdemlide aday MHP’den olacak. Cumhur ittifakında Mükerrem Tollu dışında hiçbir adayla seçim kazanamaz. Diğer aday adalarının seçmen nezdinde karşılığı çok zayıf. Mükerrem Tollu 15 senedir başarılı bir belediye başkanı ve en az on bin şahsına oy verecek başka partilerden seçmen var.

MHP Erdemli Belediye Başkan adayı MÜKERRREM TOLLU OLMALI

Yaklaşık on beş senedir Erdemli Belediye başkanı olan Mükerrem Tollu yeniden MHP ve Cumhur ittifakı Erdemli Belediye başkan adayı olmalıdır. Kaybedecek ise de sandıkta kaybetmelidir. Erdemli den başlayarak Türkiye'ye yayılan ''Bir Belediyeden daha fazlası'' efsanesi yıpratılmamalıdır.

Erdemli'de Mükerrem Tollu MHP   Belediye Başkan adayı yapılmazsa ve bir yol kazası yaşanırsa Cumhur ittifakı Erdemli Belediye başkanlığı seçimini kazanamaz.

MHP'de Mükerrem Tollu yerine Erdemli belediye başkan adayı olma fikrini önce karnından sonra açıktan konuşarak yola çıkanlara halkın desteği çok düşük. Hele birde seçmen değiştirdiği parti sayısını takip edemedikleri adaya ateş püskürüyor.

 Adaylığa talip onlara Halkın bir kısmı Erdemlili olmayanların adayı ve cebinin adayı olacak diye bakıyor.

 BAŞKAN TOLLU 15 YILDA NE HİZMETLER YAPTI ERDEMLİYE?

2009'da iktidar partisinin adayı karşısında Seçim kazanan Mükerrem Tollu, 5 yıllık çalışmaları ve hizmetleriyle 2014’te yeniden partisi tarafından 9 ay önce aday gösterildi. 2011 genel seçimlerde MHP'nin oy kaybı sonrası ''belediye başkanı seçilemez" söylemlerini çürüterek belediye başkanı seçildi. Erdemli Belediyesini kendi kendine yeten belediye anlayışla Akdeniz'in en güçlü belediyesi konumuna taşıdı. Dışa bağımlılığa "HAYIR" diyerek dev araç filosu kurup, belediyeyi Türkiye'nin önde gelen belediyesi haline getirdi.

ERDEMLİ'DE 15 SENEDE HAYALLERİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜ

Başkan Tollu Siyasi tartışmaların içine girmeyen 2009 dan bu yana hizmetleri ile konuşulan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu,yaklaşık on beş  yılda Erdemli Belediyesi'ni Türkiye'nin örnek belediyeleri arasında taşıdı. 2014 büyükşehir yasası sonrası 10 belde 49 köy hizmet alanına girdi. 35 yıllık belediyecilik tecrübesi, YARIM ASIRLIK HAYALLERİ gerçeğe dönüştürdü.

 KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETEN BELEDİYE

Başkan Tollu belediyenin öz kaynakları ile GES santrali kurarak Kendi enerjisini üreten belediye olarak ülkemizdeki  diğer belediyelere önek olarak yerini aldı.

OTOGAR SORUNUNU ÇÖZDÜ

Başkan Tollu Erdemlinin yarım asırdır devam eden otogar sorununu ETKAM’ı kurarak çözüme kavuşturdu.

ERDEMLİYE DOĞALGAZ

Erdemliye yakışan hizmetlerde bir ilk gerçekleştiren başkan Tollu Doğalgaz getirerek halkın kullanmına sundu.

EĞİTİMDE 15 SENEDE 40 SENEDE YAPILAMAYANI YAPTI

Eğitimde de gençlerin hayalini gerçekleştirmesi yeniliklere imza attı. Ücretsiz kurs merkezleri açarak binlerce vatandaşı iş ve meslek sahibi yaptı. Eğitim alanında da geleceğe yatırım yaptı. Erdemli'ye ücretsiz kurs  merkezleri  kazandırarak genç nesillerin geleceğe daha güvenle bakması için kapıları sonuna kadar araladı. Erdemli'ye Kreş kazandırdı.

LİMON ÇİÇEĞİ İLE ERDEMLİ'DE GARİBANLARIN YÜZLERİ GÜLDÜ

"Limon Çiçeği" projesi ile bakıma muhtaç ve engelli ailelerinin elinden tutarak her türlü ihtiyaçlarına cevap verdi.

SON ON BEŞ YILDA SANATIN BAŞKENTİ ERDEMLİ OLDU

Erdemli ilk kez Kültür Merkezi ile tanıştı. Dünyadaki gelişime ayak uydurarak, Erdemli'yi "SANATIN BAŞKENTİ" yapma yolunda önemli adımlar atıldı. Kültür ve sanat alanında Erdemli'nin gelişimi için önemli projeler geliştirdi. Şehir tiyatrosu kurarak genç yeteneklerin sanat yapabilme ve kendilerini bu alanda geliştirmesine vesile oldu. Şehir dışında turneler düzenleyerek Erdemli Belediyesi'nin en iyi şekilde temsil edilmesini sağladı.

ÇOCUKLARIN HAYALLERİ GERÇEK OLDU

Her mahalleye park ve oyun grupları armağan etti. Çocukların hayallerini süsleyen gemi parklar inşaa etti. Çocukların sevinçlerine ortak oldu. Çocukların ve gençlerin hayallerini süsleyen Aqua Parkı Erdemli'ye kazandırdı.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDE ÖRNEK ÇALIŞMALAR

Sosyal belediyecilik anlayışıyla örnek projelere imza attı. Gençlere verdiği önemle ailelerin emanet ettiği çocuklara her türlü kültürel ve sosyal eğitici programlarla sosyal sorumluluk bilincinin aşılanması için de alanında uzman eğitimcilerle katkı sağlayarak moral ve motivasyonlarını zinde tutup, eğitim hayatına katkılar sundu.

GENÇ YETENEKLERİN KEŞFEDİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR YAPTI

Yaz Spor okulları açarak geleceğin yetenekli fidanların yeşermesi için her mahalleye spor sahaları kazandırma hamlesi başlattı. Gençlere sahip çıkarak kendilerini geliştirme, kişiler becerilerini ortaya çıkarma imkânı tanıyarak, spor bilincini aşılayıp, hayata daha kolay adapte olmaları için her türlü projelerin mimarı oldu.

ERDEMLİLİ KADINLARI UNUTMADI

Kadınlara yönelik istihdam kapılarını sonuna kadar açan kurs ve projeleriyle de örnek teşkil etti. Yine kadınlara yönelik ücretsiz spor merkezi kazandırarak daha sağlıklı yaşam sürmeleri için eğitici uzmanlar eşliğinde hayatta yeni bir sayfa açmalarına vesile oldu.

KESİNTİSİZ HİZMET İÇİN ARADAKİ MESAFELERİ KALDIRDI

Kesintisiz hizmet için sorunlara anında müdahale ilkesini esas alarak özel iletişim birimi kurdu. Sorunlara anında müdahale ederek ivedilikle çözümü için kapılarını vatandaşlara açtı. Makam mevki kaygısı taşımadan araya mesafe koymadan hizmet ilkesiyle vatandaşına uzakları yakın etti.

ÇİFTÇİ VE ÜRETİCİLER İÇİN FUAR VE ORGANİZASYONLARIN HALKASI OLDU

Çiftçi ve üreticilerin ürünlerini tanıtması ve pazarlaması konusunda ciddi çalışmalara imza attı ve uluslararası alanda en iyi şekilde tanıtılması için etkinliklerin içinde bizzat yer aldı. Bıkmadan usanmadan yılmadan yorulmadan gece gündüz demeden Erdemli'li çiftçilerin ürünlerini daha iyi tanıtması için organizasyonların halkası her platformda çiftçi ve üreticinin hakkını alması için destekledi.

ERDEMLİ İÇİN HİZMETLER ÜRETTİ

Her mahalleye çok amaçlı kapalı pazaryerleri inşaa ederek üreticinin dostu oldu. Her beldeye düğün salonu sözünde de adım adım sona yaklaştı. Spor alanında da ilkleri gerçekleştirerek yeni spor alanları ve çeşitli branşlarda gençlerin spor yapabilmesi için tenis kortları, basketbol ve voleybol sahaları armağan etti. Köylerde bile tenis kortları inşaa edip, vatandaşları sporla tanıştırdı. 49 köy ve 10 beldede sorunsuz ulaşım hamlesinde asfaltsız mahalle kalmayacak sözünde de adım adım sona yaklaşarak bir çok yerleşim yerlerinde "YARIM ASIRLIK HAYALLER'İ gerçeğe dönüştürerek bu alanda da ilklere imza attı.

Şimdi MHP Erdemli Belediye başkan Adayı olmayı kim hak ediyor? Tabiki Başkan Tollu olacaktır. 

Her türlü oynanan oyun ve kurulan kumpaslara atılan iftiralara karşı  Aklın yolu birdir ve Cumhur ittifakı Adayı Başkan MÜkerrem Tollu olacaktır. 

Mersin Beyaz GündemMersin Beyaz Gündem