ERDEMLİ
Giriş Tarihi : 27-11-2023 18:08   Güncelleme : 27-11-2023 18:13

MHP Tabanında Mustafa Akın Tartışması Alevleniyor

Mustafa Akın MHP Erdemli Belediye başkan a. Adayı oldu. MHP Erdemli parti tabanında her platformdan tepki çığ gibi büyüyor. En çok sorulan ve merak edilen konu ise Finansör var mı? varsa kimdir? seçim kazanılır ise beklenti nedir.? Oluşan tepki başka bir pencereden bakıldığında Mustafa Akın’ın siyasi etik kurallarını yok saydığı.

MHP Tabanında Mustafa Akın Tartışması Alevleniyor

Dr. Mustafa Akın yakın çevresine Ankara’dan baskı gördüğü ve bu sebepten aday olduğunu söylediği konuşuluyor. Mevcut Mersin’de ve Erdemlide MHP yöneticilerine aday adayı olmayacağım diyerek sonrasında aday adaylığı başvurusu yapması akıllara 2014 yerel seçimlerinde Ak Partiden aday olan ve teşkilatla ters yönde hareket ederek seçim kaybeden Ak Partili bir adayı akıllara getiriyor.

Dr. Mustafa Akın’ın aday adayı olup olmamasını hiç kimse tartışamaz. Çünkü seçme ve seçilme   Hukuki bir engel yoksa Anayasal hak. Asıl sorun toplum nezdinde Mevcut bir belediye başkanı varken aday adayı olması MHP geleneklerinde de bu durum az rastlanan bir durum.

Vatandaşların bir dile getirdiği bir korkusu ise Dr. Mustafa Akın için siyaseten çalışma yapmak aday olmak mali bir güç gerektirir. Dr. Mustafa Akın’ın mali olarak adaylık sürecinin bir destekçisi var mı? Eğer var ise kim.?

Başka bir konu ise mevcut MHP li yöneticilerin Mustafa Akın aday adaylığını sosyal medyadan öğrenmiş olması. Edindiğimiz bilgilere göre MHP li yöneticilerin Erdemlide Dr. Mustafa Akın kendilerini arayarak ben aday olmayacağım dedikodu yapılıyor hakkımda dediği yönünde.

 Genel olarak vatandaş ve seçmenler dayatma adaylara karşı mutlaka sandıkta tepki gösteriyor. Mustafa Akın hiç kimseden habersiz belediye başkan adaylığı başvurusu yapmasındaki amaç Ülkü Ocakları ve MHP ilçe teşkilatını pasivize etmek mi? Asıl parti tabanının dile getirdiği konunun can alıcı nokta burası.  

Gelecek günler bu konu çok su götürür ancak en ürkütücü şüphe ise Finansör varımı varsa kim seçim kazanılır ya da kaybedilirse beklentiler ne yönde? Siyaseti şeffaf yapmak gerek diyen vatandaşlar açıklama bekliyor.

Mersin Beyaz GündemMersin Beyaz Gündem