DÜNYA
Giriş Tarihi : 18-10-2023 13:22   Güncelleme : 18-10-2023 13:38

“Tüm insanlar izlerken acımasızca , canice katlediyor”

YDP Genel Sekreteri ve Milletvekili Talip Atalay, açıklama yaptı. Talip Atalay açıklamasında şu ifadelere yer verdi

“Tüm insanlar izlerken acımasızca , canice katlediyor”

 

İsrail, temel insan hakları ve normal bir vicdanın asla müsaade etmeyeceği, en radikal  terör örgütlerinin bile şimdiye kadar yapmadığı şekilde  suçlu-suçsuz ayırmaksızın bebek, çocuk, kadın, yaşlı demeden, hastane, okul, cami, kilise gözetmeden tüm binaların be insanların üzerine bomba yağdırıp zaten aç-susuz bıraktığı çaresiz insanları en etkili füzeleri  ve bombaları ile dünyanın gözleri önünde, canlı olarak tüm insanlar izlerken acımasızca , canice katlediyor.

Ey dünya, ey İsrail’i kuran başta İngiltere, ABD ve BM’nin beşlisi, hukuk, insan hakları kavramlarının şampiyonu Avrupa!
Hangi mahkeme, hangi hukuk Filistin’de İsrail’in 1947’den bu yana şahsi mülkiyet ve yaşam hakkını sistematik bir şekilde ihlali anlık uygulama haline getirdiği siyaseti onaylar?
Kıta Avrupa’nın katlettiği Yahudilerin tarih boyunca kendilerini barındıran, hatta katliamdan kurtaran ve koruyan bir milletin evlatlarına yaşadıklarından beterini yaşatmasına hangi vicdan razı olur?

Ey Avrupa! 
Soykırıma tabi tuttuğunuz Yahudilere sizin ödemeniz gereken bedeli Filistinli masumlara ödetiyorsunuz. İnancı, etnisitesi ne olursa olsun ayrımsız her bir masumun katli tüm insanlığın katlidir. Bir zamanlar mazlum olan bugünün katillerinin atalarını siz katlettiniz, temel hukukun gereği olarak suçu işleyeni hedef almak yerine bugün bedelini Filistinli masumların kanıyla ödetmektesiniz.  

Ey egemenler!
Kurduğunuz ve koruduğunuz maalesef katil devletin cinayetlerine ortak olmaktan bir önce vaz geçin!  Hiç değilse katliamı durdurun çağrısı yapan vicdanlı Yahudilerden ders alın!

Bir hastaneyi vurup yüzlerce hastayı, doktoru, sağlık çalışanını katledecek kadar gözü dönmüş, vicdanı körelmiş ordunun, devletin sorumluluğu onu kuran ve koruyan tüm ülkelere aittir.

Kurucu öncüler! 
Sorumluluğunuzu alın ve durdurun bu saldırıları! 
Mevcut siyasetinizle bu cinayetlerin, bariz insanlık suçunun açık tarafı ve ortağısınız. 

Ey insanlık!
Bu travmanın; katliamlara sessiz kalan ve destekleyenlere karşı derin bir nefretle birlikte  rövanş hakkı ve duygusu oluşturacağını, tüm dünyayı herkes için güvensiz hale getireceğini, bilmiyor musunuz, görmüyor musunuz? 

Ey İsrail ve destekçileri!
Dünyayı kimse için güvenli olmayan bir nefret ve korku sarmalına sokmakta olduğunuzun farkında değil misiniz? Aklınızı, vicdanınızı bu denli köreltecek katliamı legalleştirecek düzeydeki suçluluğu/nefreti hem de evrensel kavramların şemsiyesi altında ne zaman ve nasıl biriktirebildiniz?

Ey Sorumlular, Avrupa/ABD!
Daha fazla geç olmadan bizzat sizin gözetiminizde yapılan barış anlaşmalarının ikame edilmesi için ayağa kalkın!
Barış için kalıcı bir adım atın, tüm dünyada barış içinde bir arada yaşama umudunu yok ediyorsunuz, yapmayın!
Hep birlikte tüm dünyaya canlı yayında soykırımı izletmeyin artık, bu canilik yeter!

Başta İsrail’in Filistin topraklarında kurulmasında öncü olan İngiltere ve ABD olmak üzere; kurdurup koruyan tüm ülkeler! 
Zamanında kendisine karşı dini ve etnik ayrımcılıkla büyük günahlar işlediğiniz çocuğunuzun yaşadığından ötesini yaşatmasına sırf kendinizi suçlu hissettiğiniz için taraf olmayın! Onlar artık acı çekenler değil, maalesef acı çektirenler, hem de kendi katillerine değil, kendilerini kabul eden koryanların çocuklarına…
 
Bu nedenle;
Müslüman/Hristiyan Filistinli katliamını durdurun!
 Bu masumların kanında en büyük sorumluluk sizin, bu devleti siz kurdunuz, sorumluluğunuzu yerine getirin ve kurduğunuz devletin terörünü derhal durdurun ki; insanlık olarak gelecekte barış için bir umudumuz olabilsin!

Talip Atalay

Mersin Beyaz GündemMersin Beyaz Gündem