ERDEMLİ
Giriş Tarihi : 26-07-2023 10:08

Birincilerin Okulu ''Debi Akademi''

Debi Akademi'de öğrenin gören Ali İhsan Urhan, 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu ve lise tercihini İstanbul Erkek Lisesinden yana kullandı.

Birincilerin Okulu ''Debi Akademi''

DEBİ Akademi toplantı salonunda gerçekleştirilen törene Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, Şube Müdürü Niyazi Gürgan, DEBİ Yönetim Kurulu Üyeleri İş İnsanları Kamil Yeşilyurt, Cafer Tayyar Yeşilyurt, Okul Aile Birliği Başkanı İş insanı Mevlut Gündüz, Debi Akademi Koordinatörü Burak Burakgazi, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, “İlçemizde LGS’ye girerek birincilik alan ve başarılı olarak saygın okullara yerleşen öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” Dedi

LGS Türkiye Birincisi Ali İhsan Urhan’da başarısında emeği geçen öğretmenlerine ve okuluna teşekkür ederek, “Heyecan krizimi iyi yöneterek, bol bol test çözerek ve derslerime zamanında çalışarak başarılı oldum ve istediğim okulu kazandım” dedi.

Erdemli Debi Akademi yönetimi okullarının LGS sınavında elde ettiği üstün başarı hakkında açıklamalarda bulundu. Okul Müdürü Şadiye Gürgah elde edilen başarı ve öğrencilerinin nitelikli liselere yerleştirilmesi hakkında bilgi verdi.

Gürgah yaptığı değerlendirmede 5. sınıftan itibaren okulun öğrencisi Ali İhsan Urhan’ın LGS’de tüm soruları doğru cevaplandırıp 500 tam puan aldığını bununla da kalmayıp Türkeyi birincisi olduğunu ve birinci tercihini de ülkenin en prestijli okullarından İstanbul Erkek Lisesinden yana kullanarak bizleri onurlandırmıştır diyerek tebrik ettiklerini açıkladı.

Lise yerleştirme sınavına 41 öğrencilerinin girdiğini ve 28’ini nitelikli okullara yerleştirme başarısı gösterdiklerini kaydeden Gürgah, LGS Sınav sonuçlarına göre Debi Akademi 12 öğrencisini Fen Liselerine, 1 öğrencisini ASELSAN’a, 13 öğrencisini Anadolu Liselerine ve 2 öğrenciyi de Güzel Sanatlar Liselerine yerleştirdiklerini vurguladı.

Ali İhsan Urhan’ın, ilkokul 4. Sınıfı bitirdiğinde kurumumuza özgü olan Yetenekler ve Beceriler Sınavına girdi ve bu sınavda göstermiş olduğu başarı ile dikkatleri çektiğini anımsatan Gürgah, bu sınav ile Ali İhsan Urhan’ın bilişsel özelliklerini keşfettiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

‘’Öğrencimizin bu özelliklerini dikkate alarak 5. Sınıftan itibaren ortaokul boyunca öğretim modelimiz, okul programımız, etüt programlarımız, bireysel çalışmalarımız ve diğer imkanlarımızla destekledik, geliştirdik. Bugün Debi Akademi olarak okulumuzdan, Erdemlimizden Türkiye 1.si çıkarmanın gurunu yaşamaktayız.

Kendisini, öğretmenlerimizi ve ailesi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.’’

 

PEKİ, NASIL BAŞARDIK?

2018 tarihinden itibaren Millî Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan LGS için, sınavın uygulanma tarzı, sınava girmesi beklenen öğrenci profili incelendiğinde hedef kitlenin belli bir seviyenin üzerinde düşünme yeteneği olan, problem çözme algoritmasına sahip, bilim temelli sebep sonuç ilişkisi kurabilen öğrenciler olduğu görülmektedir. İşte tam bu nokta Debi Akademi’nin ilk gününden beri uyguladığı manifestosu ile MEB’in yeni ortaya koyduğu hedeflerinin kesiştiği yer olarak çıkıyor karşımıza diyen okul müdürü Şadiye Gürgah açıklamasını şöyle sürdürdü:

 

‘’Debi Akademi olarak temel felsefemiz, evrensel bilimi temel alan düşünce yapısı ile donatılmış sorgulamayı ve sebep sonuç ilişkisini bir yaşam biçimine dönüştürmüş, daha iyiye ve daha güzele doğru kesintisiz bir biçimde hedefine doğru hareket eden yetkinlikte öğrenciler yetiştirmektir. Biliyoruz ki böyle bir düşünce yapısının sadece son bir yılda öğrenilmesi ve öğretilmesi oldukça zordur. Bu nedenledir ki Debi Akademi tüm seviyelerinde bu bakış açısını benimsemiş öğretmenleri ve bu yapıyı içselleştirmiş öğrencileri ile birlikte daima yenilenen, güncel ve etkin bir sistemle geleceğe doğru ilerlemektedir.

Öğrencilerimizin LGS’ de başarılı olabilmesi için ortaokula başladıkları günden itibaren okuma, anlama, yorumlama, neden sonuç ilişkisi kurabilme ve çıkarım yapabilme becerilerini geliştirmenin yanı sıra branş ayrımı gözetmeksizin farklı disiplinlerde edindikleri tüm bilgi birikimlerini kullanabilme, şekil, görsel ve grafik okuyabilme, güncel hayatta karşılaştığı problemleri algılayıp çözebilme gibi ileri düzey düşünme becerilerinin gelişmesi için özel çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalar öğrencilerimizi akademik alanda tam donanımlı yetiştirebilmemiz için de olmazsa olmaz gerekliliktir.

Debi Akademi’de öğrenme süreci yakından takip edilir, farklı yollarla öğrenen öğrencileri desteklemek amacıyla bireysel farklılıkları gözeten eğitim teknikleri kullanılarak takip edilir. Debi Akademi Akademik Danışma Kurulunda bulunan akademisyenler ile Ölçme ve değerlendirmelerle kazanımların yerleşip yerleşmediği belirlenerek öğretim sistemi ve ders planları yapılandırılır. Eğitim sistemimiz MEB tarafından önerilen ders ve test kitaplarının yanı sıra, öğretmenlerimiz tarafından her ders için özel olarak belirlenen özgün materyaller, çalışma kağıtları ve eğitim teknolojileriyle desteklenir.

Öğrencilerimizin öğrenme stilleri, zekâ türleri belirlenir ve hangi branş dersi daha iyi nasıl öğreneceği saptanır. Öğrenciye özel gerçekleştirilen bireysel çalışmalarda yine öğrenciye özel ödevler verilerek öğrencilerimizin gelişimine katkıla bulunmaktayız.

Amacımıza ulaşmak için sınava hazırlık çalışmalarına 7. sınıftan başlayıp yaz tatilini de kapsayan bir program uyguluyoruz. 8.sınıf öğretim programımızda seçmeli dersleri LGS hazırlık dersleri ile eşleştirerek sınav hazırlık derslerini akademik programın içine alıyoruz. Derslere ağustos ayının ikinci haftasında başlayıp, sömestr tatilinin bir haftasını ve ikinci ara tatili de sınav hazırlık amaçlı kullanarak 1000 saatin üzerinde LGS hazırlık çalışması yapıyoruz. Nisan ayı ortasında konuları bitiriyor, kalan süreyi konu tekrarı yaparak pekiştirme amaçlı kullanıyoruz. Nisan ayına kadar haftada bir, nisan ayından sonra ise gün aşırı olacak biçimde sıklaştırdığımız deneme takvimi ile öğrencilerimizin sınav deneyimlerini artırıyoruz ve eksiklerini erken teşhis ediyoruz. Deneme sınavları sonrasında öğrencimizin eksiğine göre ders dışı zamanlarda ek çalışmalar düzenliyoruz. Ek çalışmalarda amacımız her öğrencimizi bulunduğu durumdan daha iyi duruma getirmektir. Bu nedenle farklı puan gruplarına farklı çalışmalar yapılmaktadır. Dolayısıyla LGS hazırlık amacıyla yaptığımız ders sayısı 1300’leri bulmaktadır.

Öğrencilerimizi hedeflerine ulaştırmak için, öğretim ekibimiz, rehberlik birimimiz ve sınav danışman öğretmenimiz iş birliği içinde çalışmaktadırlar. Bu kadar sıkı yürütülen bir çalışmanın doğal sonucu olarak LGS’ye sadece okulun yönlendirmesiyle hazırlanan öğrencilerimiz daha başarılı olmaktadır.’’

 

Debi Akademi’de Rehberlik Departmanı Nasıl Çalışır?

Öğrencilerimizin sınavlara psikolojik olarak hazırlanmaları için rehber öğretmenlerimiz ile destek veriyoruz.

Sınav becerileri, Sınav kaygısı, Aile davranışları, Çalışma ortamının düzenlenmesi, Akran öğrenmesi, Çalışma taktikleri alanlarında çalışmalar yapıyor, seminerler veriyoruz.

Öğrencilerimize Test Çözme Teknikleri ile Turlama, pomodoro tekniği, uzun paragraf sorularını çözme teknikleri, çeldirici soruları çözme teknikleri, doğru kodlama becerisi kazandırırız.

Verimli Ders Çalışma Yöntemleri ile her bir öğrencimizin öğrenme yolculuğu farklı, Debi Akademi olarak farklı öğrenme tarzlarına yönelik farkındalık yaratır ve öğrenmenin yolunu açarak öğrencilerimizin akademik alt yapısını oluştururuz.

Zaman yönetimi, Sınav Kaygısı ve Kaygıyla Baş Etme Yöntemleri ile nefes beden egzersizleri gibi psikoloji alanının bizlere sunduğu destekleyici teknikleri kullanarak öğrencilerimizi bedenen sınav sürecine hazırlarız.

Ergenlik Dönemi ve Sınav Döneminde Ebeveynlerin Tutumları başlıklı konular üzerinden aile akademisi ve ebeveyn buluşmaları gibi sunum ve seminerler düzenleyerek öğrencimizin aile ortamında da rahat bir sınava hazırlık süreci geçirmesini sağlarız.

Ayrıca LGS süresince okulumuzda;

Deneme Sınavları (78 adet)

Mini Deneme Sınavları

KTT (Konu Tarama Testleri)

SBS (Seviye Belirleme Sınavları)

GTT (Genel Tekrar Testleri) ile öğrencilerimizin bilgi ve bilgiyi kullanma gücü devamlı olarak kontrol edilir.

Soru Çözüm Teneffüsleri ile ders aralarında öğrencilerimizin çözemedikleri tüm sorulara cevap bulmaları sağlanmaktadır.

Kariyer rehberliği, bireysel rehberlik ve grup rehberliği hizmetleri veriyoruz.

Dershane, kurs merkezi, özel derse ihtiyaç duymadan öğrencilerimizi LGS’ye hazırlıyoruz.

Düzenli aralıklarla yaptığımız deneme ve konu tarama sınavları ile öğrencilerimize eksiklerini zamanında görüp giderme şansı veriyoruz.

Her öğrencimizin yaptığı çalışma ve ürettiği sonuçlar sınav danışman öğretmeni tarafından denetlenip eksiklerini giderici destek alıyor.

Gürgah sözlerini şöyle tamamladı: ‘’Sürecin sonunda Debi Akademi öğrencisi kendinden emin bir şekilde sınava girer ve başarır.’’

Konuşmaların ardından yapılan ödül töreninde LGS Türkiye Birincisi Ali İhsan Urhan’a Debi Akademi tarafından okul hayatı boyunca burs hediye edilirken, Okul Aile Birliği Başkanı İş insanı Mevlüt Gündüz tarafından Bilgisayar hediye edildi. Diğer kazanan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

 

Mersin Beyaz GündemMersin Beyaz Gündem