ERDEMLİ
Giriş Tarihi : 05-07-2023 16:05   Güncelleme : 05-07-2023 16:08

CEP TELEFONU ESNAFI TEK ÇATI ALTINDA TOPLANDI

Türkiye İletişim ve Bilişim Federasyonu (TİBFED) kuruldu ve Akdeniz  Bölge Başkanlığı’na Ramazan Aydoğdu atandı. 

CEP TELEFONU ESNAFI TEK ÇATI ALTINDA TOPLANDI

Cep telefonu sektöründe faaliyet gösteren esnafların bir araya gelerek ve büyük emek vererek kurdukları federasyon; Türkiye'nin iletişim ve bilişim sektöründe mihenk taşı olacak projeleri hedeflemekte.

Federasyon başkanı Şenol Şen yaptığı açıklamada; “TUİK verilerine  göre Türkiye’de yaklaşık 150 bin iletişim ve bilişim esnafı bulunmaktadır bunların hak ve menfaatlerini korumak, sektörde standartlık sağlamak, bünyesinde barındırdığı projeleri ile kalite getirmek, sektörün saygınlık ve itibarını artırmak ve sektör içindeki dayanışmayı güçlendirmek gayesiyle Türkiye’nin 81 ilindeki meslektaşlarımızı bir araya getirerek federasyonumuzu kurmayı başardık” dedi.

TİBFED’in Akdeniz bölge başkanlığına seçilen Ramazan Aydoğdu;  

1994 yılında elektronik terazi üretimi yapan bir firmada meslek hayatıma başladım, 1999 yılında ise  Erdemli’de kendi işyerimi açarak cep telefonu tamiri alanında bölge halkına hizmet vermeye başladım.  Mesleğimin ilk başından buyana gelişen ve değişen cep telefonu sektöründe sürekli inovasyon içerisinde oldum ve yeni çıkan cihazları, markaları ve modelleri yakından takip ettim ve müşterilerimin taleplerine  en iyi şekilde cevap vermek için bilgi, birikim ve teknolojimi geliştirdim.

2017 yılında kurulan Osmanlı Gsm Team Facebook grubunun kuruculuğunu yaptım. Aynı zamanda 2017 yılından buyana  cep telefonu tamir eğitimleri vererek sektörde  tecrübeli ustaların yer alması adına çalışmalar yapmaktayım. Şimdiye kadar 100 lerce kursiyerim oldu,  şu an Türkiye’nin birçok şehrinde öğrencilerim bulunmaktadır.

 

Türkiye’nin en hızlı gelişen sektörü olan cep telefonu sektörünün herhangi bir kurumsal yönetimi olmadığı için birçok sorunla karşılaşıyorduk bundan dolayı CEP-DER olarak Türkiye’ye açılıp diğer cep telefoncu dernekleriyle birleşip TİBFED’i ( Türkiye iletişim ve bilişim federasyonu) kurduk. Şu an TİBFED’in Akdeniz bölge başkanlığına atanmış bulunmaktayım, Allah’ın izniyle sektörümüzün gelişip büyümesi için elimizi taşın altına koyacağız.

Mersin Beyaz GündemMersin Beyaz Gündem