GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-01-2020 23:14   Güncelleme : 02-01-2020 23:14

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir BAŞARIR’ın Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü mesajı

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir BAŞARIR’ın Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü mesajı

Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümünü haklı bir gurur ve minnet ile kutlamaktayız.
Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra İngilizler tarafından işgal edilen ve daha sonra Fransız birliklerine bırakılan Mersin; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yakmış olduğu bağımsızlık ateşi ve Kuvayi Milliye ruhu ile Fransız kuvvetlerine karşı mücadeleye başlamıştır. 03 Ocak 1922 günü canla başla mücadele eden ve gözünü kırpmadan hayatını veren aziz kahramanlarımız sayesinde işgal güçleri geri çekilmek zorunda kalmıştır. Tüm zorlu şartlara rağmen verdiğimiz Kurtuluş mücadelesinde, bağımsızlık ve Cumhuriyet uğruna destan yazan Türk halkı bir kez daha milletin azmi ve inancı karşısında hiçbir gücün duramayacağını tüm dünyaya göstermiştir.
Yüzyıllardır farklı dillerin konuşulduğu, farklı kültürlere ve inançlara sahip insanlara ev sahipliği yapan Mersin; bu farklılıkları ayrışma unsuru olarak değil, kültürel zenginlik ve hoşgörü anlayışı olarak görmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Mersinliler, Mersin'e sahip çıkınız.” sözünden hareketle; atalarımızın bize bıraktığı bu güzel emaneti sevgiyle, kardeşçe ve beraberlik içerisinde devraldığımız noktadan daha yukarılara çıkararak emanete sahip çıktığımızı göstermeliyiz.
Mersin'imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümünde başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ulusal kurtuluş mücadelesi vererek bu topraklar uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

Süleyman TaşSüleyman Taş