ERDEMLİ
Giriş Tarihi : 02-05-2023 20:33   Güncelleme : 02-05-2023 20:36

Erdemlinin adayı Mustafa Akın’la Mersin Özüne Dönecek

Erdemlili vatandaşlar “Mersin’de Yörük Ateşini Mustafa Akın Yakacak” sloganlarla Erdemlinin milletvekili adayı Mustafa  Akın’ı karşılayan vatandaşların bu yaklaşımı, 14 Mayıs seçimlerinde Mersin’de tahmin edilenin çok ötesinde sonuçlar çıkacağı, bir anlamada Mersin’in özüne döneceği yorumlarına neden oluyor.

Erdemlinin adayı Mustafa Akın’la Mersin Özüne Dönecek

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Adayı Mustafa Akın 14 Mayıs seçimlerine günler kala saha çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Gittiği her mecrada vatandaşların samimiyetle bağrına bastığı Mustafa Akın dolayısıyla, bu seçimde Mersin’in seçim sonucu ve milletvekili dağılımı tahminlerinin değiştiği, Mersin halkının gönlünün Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Üç Hilalden yana kaydığı görülüyor.

Muhalefet partileri ve adaylarının şimdiye kadar yapıcı bir rol üstlenemediği gibi sürekli olarak bu ülkenin gündemini oyalayan bir anlayışın içerisindeler. Kirli ve menfaate dayalı ortaklıklar kuran millet ittifakını oluşturan nu partiler arasında yaşanan çatışma ve çekişmeler yeni bir çağa yelken açan Türkiye’nin önünü birbiriyle dahi anlaşamayan koalisyon hükümetleriyle tıkamak olacaktır ve bu güzel ülkeye yapılabilecek en büyük kötülük yapılacaktır.

 

Dertleri koltuk ve menfaat olan CHP’den İYİ Parti’ye, DEVA’dan Gelecek Partisi’ne, HDP’den diğer sol, marjinal ve bölücü partilere, Cumhur İttifakının karşısında terörist elebaşı Abdullah Öcalan ve HDP´li Selahattin Demirtaş´ı cezaevinden çıkarma ve terör örgütü ile uzantılarının özerklik taleplerine boyun eğmiş, akla ziyan bir kampanya başlatmış durumdayken Mersin halkı bu duruma sessiz kalmayacaklarını dile getiriyorlar.

 

Mersin siyasetini konuştuğumuz vatandaşlar “Terör elebaşlarının yayın organlarından, Chp ve Hdp’nin ise miting meydanlarından yaptığı açıklamalar açık ve net bir şekilde ortaya koymaktadır ki, Hdp ve terör örgütü PKK Güneydoğu’da ’özerklik’ ya da ’öz yönetim’ ilan etmek için Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemektedir. Tek dertleri koltuk, makam, mevki olan Kılıçdaroğlu ve millet ittifakı bileşenleri ise terör örgütü ve Hdp’nin bu taleplerini kabul etmiş görünüyorlar. Biz de gereğini yapacak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden seçecek, Mustafa Akın gibi tertemiz ve çalışkan, memleket, bayrak, millet sevdalısı bir evladımız aday olarak yola çıkmışken onu mutlaka seçerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne temsilcimiz olarak göndereceğiz.” diyorlar.

 

Fikriyatımızın önemli isimlerinden Merhum Remzi Oğuz Arık’ın nakşettiği gibi; “Vatan alelade bir toprak parçası değildir. Hakiki kimliğini üstünde yaşayan insanlardan, onların eserlerinden alır. Müşterek tarih toplumları millet yapar. Yaşanılan acı tatlı hatıralar bir potada eriyip dökülerek coğrafyayı vatan yapar. Toprak çiğnene çiğnene vatan olur. Coğrafyamız her yandan o kadar düşmanla, rakiple sarılmıştı ki felaketler arasında durmadan bilendik. Bir toprağın coğrafyadan vatana yükselişi kaç milyon faciaya, acıya, hatıraya mal olmuştur. Çocuğun doğarken kaç kere anasını öldürüp öldürüp dirilttiği gibi, coğrafya da vatan olurken üstündeki milleti öldürüp öldürüp diriltir.”

 

Terörist elebaşlarının peş peşe Millet İttifakına ve ittifakın adayına destek açıklamaları yapmasına ittifakı oluşturan ve milliyetçilik kisvesini kullanan İyi Parti dahil hiçbir parti yetkilisinden tek bir itiraz dahi gelmemesi, ülkesini, vatanını ve milletini seven Mersin’li vatandaşların Recep Tayyip Erdoğan, Üç Hilal ve Mersin’in, Erdemli’nin öz evladı Mustafa Akın’ın etrafında kenetlenmesine neden oldu.

 

“Mersin’de Yörük Ateşini Mustafa Akın Yakacak” şeklinde sloganlarla vekil adayı Akın’ı karşılayan vatandaşların bu yaklaşımı, 14 Mayıs seçimlerinde Mersin’de tahmin edilenin çok ötesinde sonuçlar çıkacağı, bir anlamada mersin’in özüne döneceği yorumlarına neden oluyor.

  

Mersin Beyaz GündemMersin Beyaz Gündem