MERSİN
Giriş Tarihi : 16-03-2023 08:57   Güncelleme : 16-03-2023 09:00

Mustafa Sezgin Doğduğu Topraklardan Milletvekili  a.adayı  

Silifke Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin, Ak Parti  Karaman Milletvekili a. Adaylığını Silifke’den ilan etti.  

Mustafa Sezgin Doğduğu Topraklardan Milletvekili  a.adayı  

Silifke’de  basın açıklaması yapan Mustafa Sezgin, görevinden istifa ederek, Karaman’dan milletvekili aday adayı olmak için ve daha kutsal bir göreve soyunduğunu dile getirdi.

Mustafa Sezgin aday adaylığı açıklamasında Ak Parti Silifke İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Halil Berk ve eşi  yalnız bırakmadılar.

 

Ak Parti Silifke İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt, Mustafa  Sezgin’e başarılar diledi ve yolunun açık olması temennisinde bulundu. Bunun bir hizmet yarışı olduğunu dile getiren Başkan Kurt, “Müdürüme çıktı yolda başarılar diliyorum. Yolu açık olsun. Hizmet kervanına siyasi olarak katılıyor. Bu zorlu kervanda zorluklarla bahşedecek bilgi birikimi olan aday adayımıza başarılar diliyorum” dedi.

1971 yılında Ermenek’te doğan, ilk, orta ve lise tahsilini Ermenek’te tamamlayan, Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesinin ardından memleketi Ermenek’te öğretmen olarak kısa süre çalıştıktan sonra, mesleki hayatının geri kalan bölümünü idareci olarak geçiren Sezgin, Silifke’de de 2.5 yıldır Milli Eğitim Müdürü olarak görevi yapıyordu.

Evli ve iki çocuk babası olan Sezgin adaylığı ile ilgili olarak şu açıklamaları yaptı:

“Bugün bizim için yeni bir başlangıç, yeni bir ufuk, ülkemize bölgemize ve milletimize hizmet yolunda yürüme vakti. Sizlerin ve halkımızın desteği ile bayrağı en ileriye taşıma vakti. Bugüne kadar yaptığımız güzel hizmetleri daha üst seviyeye çıkararak, halka hizmetkar olmayı kendimize şiar edindik.

Silifke Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden ayrıldık ve 28. Dönem Milletvekilliği aday adaylığına başvuruda bulunduk.

Tercihimiz dünya lideri, halkının hizmetkarı, ezilenlerin gür sesi, suskun dünyanın hür sesi olan istikrarın temsilcisi, Türkiye Yüzyılının mimarı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı ve Ak Parti olmuştur. Karaman’ın Ermenek İlçesinde doğup büyümüş olmam, uzun bir süre aynı bölgede çalışmış olmam sebebiyle aday adaylığımı Karaman İlimizden gerçekleştirdim.

Siyasetin insanlara hizmet için insanların refahı için yapılır. Siyaset anlayışımızın temelinde milletimize hizmet vardır.

Başarının Yüzyılı olarak başaracağımızı biliyoruz. Çünkü Türkiye Yüzyılı olarak ilhamımızı zaferin kazanıldığı bu topraklardan alıyoruz.

Barışın Yüzyılı olarak yurtta ve dünyada cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ün ilkeli taraflılık ve dengede tam bağımsızlık politikasıyla Dünyanın en zorlu coğrafyasında sürdürülebilir barışın yegane gücünü kendimize düstur edindik.

Bilimin Yüzyılı olarak Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün Bilim ve Fen neredeyse biz orada olacağız ilkesiyle yolumuza devam ediyoruz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği Türkiye Yüzyılı vizyonunun gerçekleşmesine katkı sağlayacak Cumhuriyetimizin referans projeleri, siyasetimizin temelini oluşturacaktır” diyerek, Türkiye Yüzyılında; Millete Hizmet Yolunda, hep birlikte daima genç daima yeni kalarak, tek yürek hak yolunda ilerleyeceklerinin altını çizerken, verdiği destekler ve her zaman yanında olduğu için eşi Medine Sezgin’e de teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

 

Mersin Beyaz GündemMersin Beyaz Gündem