MAGAZİN
Giriş Tarihi : 20-12-2019 16:51   Güncelleme : 20-12-2019 16:51

BAŞKAN SEÇER, KESK EŞ GENEL BAŞKANI’NI AĞIRLADI

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, KESK MYK Üyeleri, TÜM-BEL-SEN Genel Başkanı Erdal Bozkurt, HABER-SEN Genel Başkanı Musa Özdemir ve Mersin Şubeler Platformu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti. Ziyarette, heyet üyeleri Başkan Seçer’i “Halk İçin Bütçe, Demokratik Bir Ülke İstiyoruz” talebiyle yarın saat 15:00’da düzenlenecek mitinge davet etti.

BAŞKAN SEÇER, KESK EŞ GENEL BAŞKANI’NI AĞIRLADI

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, KESK MYK Üyeleri, TÜM-BEL-SEN Genel Başkanı Erdal Bozkurt, HABER-SEN Genel Başkanı Musa Özdemir ve Mersin Şubeler Platformu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti. Ziyarette, heyet üyeleri Başkan Seçer’i “Halk İçin Bütçe, Demokratik Bir Ülke İstiyoruz” talebiyle yarın saat 15:00’da düzenlenecek mitinge davet etti.

Başkan Seçer, sendikaların dünyanın tüm medeni ülkelerinde, demokrasi standartlarına ve hukuk devleti normlarına sahip tüm toplumlarda kabul gören yapılar olduğunu belirterek, “Belediye olarak evrensel sendikacılık prensipleri çatısı altında faaliyet gösteren bütün sendikalarla ilişkilerimizi iyi tutarız” dedi.

MERSİN/ (FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ)

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, KESK MYK Üyeleri, TÜM-BEL-SEN Genel Başkanı Erdal Bozkurt, HABER-SEN Genel Başkanı Musa Özdemir ve Mersin Şubeler Platformu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti. Ziyarette heyet üyeleri, Başkan Seçer’i “Halk İçin Bütçe, Demokratik Bir Ülke İstiyoruz” talebiyle yarın saat 15:00’da düzenlenecek mitinge davet etti.

“Sendikalar sadece işçilerin ücretlerinde iyileştirmeler için pazarlık yapan kurumlar değil”

Ziyaretçileri makamında ağırlayan Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak kamu işvereni sıfatında olduklarını ve sendikanın temelini oluşturan emek ve işçi sınıfıyla yakın ilişki içerisinde olduklarını ifade etti. Seçer, “Belediye Başkanı olarak ya da Belediye olarak, emek sınıfıyla mutlaka bir ilişkimiz var. Çünkü biz de bir işvereniz. Sıfatımız kamu işvereni. Sendikalar, diğer taraftan diğer sivil toplum kuruluşları, meslek odaları gibi bizim yaptığımız icraatları, ortaya koyduğumuz politikaları da etkileyen, istikamet veren kuruluşlar. Sendikalar sadece işçilerin ücretlerinde iyileştirmeler için oturup işverenlerle pazarlık yapan kurumlar değil. Ücret sendikacılığı benim de tasvip etmediğim bir yaklaşım. Ya da bir siyasi partinin arka bahçesi niteliğinde, ona koltuk değnekliği yapılan ya da yapan bir siyasi yapının, iktidarın maşası konumuna gelmiş sendikacılığı da kabul etmek mümkün değil” dedi.

“Evrensel sendikacılık prensipleri çatısı altında faaliyet gösteren bütün sendikalarla ilişkilerimizi iyi tutarız”

Sendikaların dünyanın tüm medeni ülkelerinde, demokrasi standartlarına sahip, hukuk devleti normlarına sahip tüm toplumlarda kabul gören yapılar olduğunu ifade eden Seçer, “Bunlar o ülkenin,  toplumun, yönetimine önemli katkılar yapıyor. Biz de Belediye olarak tabii ki en iyi şekilde, en üst seviyede, hatta evrensel sendikacılık prensipleri çatısı altında faaliyet gösteren bütün sendikalarla ilişkilerimizi iyi tutarız” diye konuştu.

“Bir siyasi görüşün arka bahçesi haline gelmişse ben o sendikayı reddederim”

Konuşmasında sendikaların çok saygın işler yaptıklarını vurgulayan Seçer, “Çok net söylüyorum; benim siyasi görüşüme de uzak olabilir ama saygın bir iş yapar. Kendi görevini yapar, vazifesini yapar. Dünyaya başka bir perspektiften bakar. İtiraz etmem ama körü körüne bir siyasi yapının, bir siyasi görüşün arka bahçesi haline gelmişse, onun işini kolaylaştırıyorsa, katalizör görevi görüyorsa, ben o sendikayı reddederim. Bu hangi kesimden olursa olsun” ifadelerini kullandı.

Süleyman TaşSüleyman Taş