Öğrencilerin mezun olurken iş hayatına nitelikli atılması ve girişimcilik ruhlarının desteklenmesi için yoğun çaba sarf eden Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD), Mersin Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile birlikte Proje Pazarı’nın 13’üncü sergisi gerçekleştirdi. Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü’nde yapılan sergiye MESİAD adına jüri üyeliğini yürüten Mehmet Avcılar, Bedrettin Gündeş, Fevzi Boyraz, Sibel İnandı,Serdar Demirağ ve Yiğit Gökşen’in yanı sıra Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Pürhan Barbaros Tuncer, öğretim elemanları ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Açılışın ardından, jüri üyeleri ve konuklar, stantları gezerek öğrencilerin birbirinden başarılı çalışmalarını inceledi.Proje Pazarı Sergisi’nde Mobilya ve Dekorasyon, Bilgisayar Programcılığı, Makine, Elektrik, Elektronik Teknolojisi, Otomotiv Teknolojisi, İnşaat Teknolojisi, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı ile Saç Bakımı ve Güzellik Programı son sınıf öğrencilerinin hazırladıkları 100’den fazla proje yer aldı.
“MESİAD HER ZAMAN BİZLERE DESTEK OLARAK ÖĞRENCİLERİMİZE KATKI SUNDU”
Proje Pazarı ve eğitime sundukları katkıdan dolayı MESİAD’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar, “Amacımız sanayicilerin ihtiyacı olan ara elemanları sanayiye kazandırmak. Öğrencilerimizi buradan uğurlarken meslek hayatlarına hazır olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bugün burada öğrencilerimizin çok önemli projeler ürettiğini gördük. MESİAD her zaman bizlere destek olarak öğrencilerimize katkı sundu. Bu destek ile birlikte öğrencilerimizin ileride başarılı olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
“MESİAD’IN VERDİĞİ DESTEK ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR”
Sergilenen projelerin hem Mersin hem de ülkemiz için önemli olduğunu ifade eden Mersin Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Pürhan Barbaros Tuncer; ‘’Geleneksel hale gelmiş proje pazarımız, öğrencilerimizin geliştirdiği projeleri, MESİAD üyelerine aktarmak ve sahaya aktarılabilen projelerin de MESİAD tarafından desteklenip hem Mersin hem ülkemiz için faydalı hale getirilmesi sürecinden oluşuyor. MESİAD’ın bu anlamda verdiği destek öğrencilerimiz için çok değerlidir. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve Rektör Yardımcılarımızın destekleri çok önemli. Öğrencilerimiz de her sene artan sayıda projelerle etkinliğimize katılım sağlıyor. Sergimizde ağırlıklı olarak elektrik-elektronik, iklimlendirme takı-tasarım olmak üzere tüm alanlardan projeler var.’’ dedi.
“ÖĞRENCİLERİN SAHADA DENEYİM EDİNMESİ ÖNEMLİDİR”
MESİAD Yönetim Kurulu Üyesi veaynı zamanda Üniversiteler ve Üye İlişkilerinden Sorumlu Kurul Başkanı Mehmet Avcılar ise yaptığı açıklamada, “Birbirinden yaratıcı projeleri bir arada görmek bizleri memnun etti. Sanayicilerimizin ihtiyacı olan personelin nitelikli mezun olması için bu tarz pratikler önemlidir. İş hayatına atılmak ve başarılı olmak için teorik eğitim tek başına yeterli olmaz. Öğrencilerin sahaya inerek veya projeler geliştirerek deneyim edinmesi gereklidir. Yapacağımız değerlendirme sonucu başarılı gördüğümüz projeleri destekleyeceğiz” şeklinde konuştu
MESİAD Genel sekreteri Yiğit Gökşen de, MESİAD olarak amaçlarının öğrencilerin projelerini desteklemek ve kamuoyu ile buluşturmak olduğunu söyledi.
Proje Pazarı Sergisi açılışı, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü’nün 21 farklı sunumdan oluşan ve proje danışmanlığını Öğr. Gör. Rifat Aytar’ın yaptığı ‘Tabiattan Yaşam İzleri Tasarım Çalışmaları’’ sergisinin ziyaret edilmesi ile son buldu.
Değerlendirme sonunda dereceye giren projeler MESİAD tarafından ödüllendirilecek.