ERDEMLİ
Giriş Tarihi : 28-05-2022 08:00   Güncelleme : 28-05-2022 08:04

Erdemli ‘den Bütün Ülkeye 19 Mayıs Rüzgârı esti.

Erdemli Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, '19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' dolayısıyla 1919 gençle Zeybek projesini gerçekleştirdi. Başkan Tollu ve 1919 genç ilk günkü ruh ve heyecanla zeybek oynadı.

Erdemli ‘den Bütün Ülkeye 19 Mayıs Rüzgârı esti.

Erdemli Dr. Devlet Bahçeli Meydanı'nda bir araya gelen gençler, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'nun da gençlere eşlik ettiği zeybek oyunu oynandı. Daha sonra da Atatürk'ün imzasıyla oluşturulan silueti büyük Türkiye’de  yankı uyandırdı. Gerçekleşen etkinlik, yurt içi ve yurtdışında yayın yapan ulusal medyalarda  büyük yer bulurken izleyiciler tarafından büyük takdir topladı.

Ulusal Televizyonlar ve gazetelerde ana haber bültenlerinde Erdemliden bütün ülkeye 19 Mayıs rüzgarı esti. Bu büyük başarı Erdemli Belediyesi Basın Yayın müdürlüğü ekibi  ve Erdemli de görev yapan gazetecilerin ortak gayreti ve çabası ile gerçekleşti. Erdemliye gece gündüz hizmet etme gayretinde olan başkan Tollu toplum yararına ve Erdemlinin tanıtılması için yapılan her türlü projeye desteğini esirgememesi Erdemlinin dünyaya tanıtımında her geçen gün yeni bir sayfa açıyor.

Erdemli Belediyesi Basın yayın müdürü Mahmut Ergün Çelik Erdemlide basın yayın ekibi ve gazetecilerle kurduğu yakın diyalog ile başarıda payı büyük pay sahibi. Erdemlinin öz sermayesini basın ekibi Başkan Mükerrem Tollu önderliğinde  yaptığı çalışmalarla Erdemlide tutarken Erdemliyi Erdemlili gazeteciler ile dünyaya ya tanıtıyor ayakta alkışlanacak projeler ortaya çıkartıyor.

19 Mayısta Erdemliden yükselen Zeybek projesi benzeri proje İstanbul’da da yapıldı. Ancak Erdemlide yapılan proje İstanbul’daki projenin çok önüne geçerek Erdemli den yükselen 19 Mayıs coşkusu Türkiye yi sararken sosyal medyada günlerce en önde yer aldı.

Etkinliğin ardından bir konuşma yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Zeybek projesini Erdemli'de ki okullarımızda eğitim alan gençlerimizle birlikte kendi öz kaynaklarımızı kullanarak bu etkinliği gerçekleştirmekten büyük onur duymaktayız.  "Büyük Atatürk'ün sevdiği, gençlere armağan ettiği bayramı, en çok sevdiği Zeybek oyunu eşliğinde 1919 gencimizle birlikte yad ediyoruz" dedi.

Süleyman TaşSüleyman Taş