ERDEMLİ
Giriş Tarihi : 28-05-2022 07:14   Güncelleme : 28-05-2022 07:18

Hakaret sözlerine ortak basın açıklaması

Geçtiğimiz günlerde bir okul müdürünün kendi sendikasından olmayanlara yönelik sosyal medya hesabından hakaret içerikli paylaşım yapıldığını ileri süren Eğitim Sen, Eğitim İş, Türk Eğitim Sen, Teç-Sen, Anadolu Eğitim Sen temsilcileri ve üyeleri konuyla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

Hakaret sözlerine ortak basın açıklaması

Konuyla ilgili sendikalar adına ortak metni okuyan Osman Budak

" Erdemlide görev yapan Kıymetli eğitim çalışanı arkadaşlarımız.

Sendika sayı belirleme sürecinde bir yıldır okul  ziyaretlerinde bulunarak, her eğitim çalışanı arkadaşımızın hangi Sendikalı olduğuna bakmadan elini sıkarak sayı belirleme sürecini tamamladık. Bizlere destek veren yada vermeyen, yada hangi Sendikalı olduğu önemli olmayan tüm eğitim çalışanı arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Yetkiyi birkaç yıldır elinde bulundurarak toplu görüşmelerde memur arkadaşlarımızı 3.5 zamma mecbur bırakarak açlık sınırının altında kalmalarına neden olan eğitim bir sen almıştır. Sonuca bir itirazımız olmamıştır. Değerli eğitim çalışanı arkadaşlarımız böyle uygun görmüşler ve bizde bu sonuca saygı duyuyoruz. Yetkili ama etkisiz sendikanın yönetiminde bulunan ve aynı zamanda da bir ilkokulun müdürü olan Şevki Ersoy ismindeki  zat kendi sendikalarından olmayanlarla ilgili sosyal medya hesabından hakaret içeren paylaşımda bulunmuştur. Erdemlide çalışan hiçbir eğitim çalışanı arkadaşımız çakal değildir. Hangi Sendikalı olursa olsun hiçbir arkadaşımıza kimse çakal diyemez. ilçemizde ve ülkemizdeki tüm eğitim çalışanı arkadaşlarımız bizim için değerlidir ve hepsi de saygı duyulacak arkadaşlarımızdır.

Erdemlide çalışan, Türk Eğitim Sen üyesi, eğitim bir sen üyesi, eğitim iş üyesi, eğitim sen üyesi, teç sen üyesi, Anadolu eğitim sen üyesi ve diğer sendika üyesi arkadaşlarımız bizim için önünde saygıyla eğilinilmesi gereken eğitim çalışanları dır.

Hakaret içeren paylaşımda bulunan zat, erdemlide ki eğitim çalışanı arkadaşlarımıza çakal diyerek büyük bir saygısızlık, terbiyesizlik ve de edepsizlik yapmıştır.

Bu zat ın sonradan yaptığı özür dilemesi kabahatini ortadan kaldırmaz. Ağızdan çıkan söz diş macunu gibidir geri kabına girmez. Bu söylemiş olduğu çakal sözünü de aynen kendisine iade ediyoruz.            

Eğitim bir sen i destekleyen kıymetli arkadaşlarımı da bu zatın paylaşımına istinaden kimi desteklediklerini düşünmeye davet ediyorum.

            Bu hakaret, insanları galeyana getirebilecek, nahoş olayların olmasına sebep olabilecek,   sosyal barışa ve çalışma ortamına  zarar verebilecek, provokasyon içeren, memurlar arasında kin ve düşmanlık tohumları eken, çalışma barışını yok edebilecek , birçok tehlike barındıran bir eylemdir.  İnsanları birbirine düşürme çabasında olan, toplumun huzurunu bozan, memurları birbirlerine düşman etmeye çalışan bu tür zihniyetlerin amacına ulaşamaması için, aynı zamanda da hakarete uğramış, bu paylaşımdan dolayı hem rencide olmuş hem de kızgınlık hisseden yüzlerce, binlerce insanın tatmin olması, kızgınlıklarının yatışması, olumsuz başkaca olayların engellenmesi için bu şahıs hakkında hak etmiş olduğu cezalandırma işleminin uygulanmasını talep ediyoruz.’’

 

 

 

Süleyman TaşSüleyman Taş