GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-01-2018 19:32   Güncelleme : 28-01-2018 19:32

Erdemli Şoförler Odası’nda Başkan Güler’le yola devam

Erdemli Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın iki adayın başkanlık için yarıştığı genel kurulunda ipi göğüsleyen taraf mevcut başkan Orhan Güler ve ekibi oldu. Kullanılan 597 Oydan 497 Oyu hanesine yazdıran Güler ve ekibi bir hizmet dönemi için daha üyelerinden güven oyu aldı.

Erdemli Şoförler Odası’nda Başkan Güler’le yola devam

Erdemli Alyans Düğün salonunda yapılan genel kurul toplantısına Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Birlik Yönetim Kurulu üyeleri Nesil Aydın, Uçal Mavili, İsmet Erdoğan ve Ömer Şahbudak, Erdemli Esnaf Odası Başkanı Halil Metik, Erdemli TSO Başkanı Orhan Sarı, Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, Sanayi Sitesi Başkanı Ali Öngel ile siyasi parti temsilcileri ve oda üyeleri katılım gösterdi.
Divan Başkanlığına oy birliğiyle Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’in getirildiği genel kurulda, divan heyeti ise Nesil Aydın, İsmet Erdoğan, Uçal Mavili ve Ömer Şahbudak’tan oluştu. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Divan Başkanı Dinçer tarafından okunan gündem maddeleri oy birliğiyle kabul edildi. Oda Başkanı Orhan Güler’in açılış konuşması sonrası okunan geçmiş dönem çalışma, hesap ve denetim kurulu raporu ile gelecek dönem tahmini bütçe, genel kurul üyelerinden oy birliğiyle kabul gördü. Gündem maddelerinin sona ermesi sonrası genel kurula esnaf ve sanatkarları ilgilendiren son gelişmelerle ilgili bilgi paylaşımında bulunan Divan ve Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, yıllık kazancı 8 bin liranın altında olan esnaf ve sanatkarların basit usule tabi olduğunu hatırlatarak, hükümet nezdinde yapılan görüşmeler sonrası basit usulün tamamen vergi dışı bırakılması için çalışmalar yapıldığını ifade etti. Dinçer ayrıca ticari araç alımlarında ÖTV muafiyeti getirilmesi için hükümet nezdinde görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.
Daha sonra ise seçimlere geçildi. Mevcut Başkan Orhan Güler ile Esat Çakar’ın listelerinin yarıştığı genel kurulda son sözü söyleyen genel kurul üyeleri Güler ve ekibinde karar kıldı. Kullanılan 597 oydan 497 oyu hanesine yazdıran Güler ve ekibi bir hizmet dönemi için daha işbaşına getirildi. Güler başkanlığındaki Erdemli Şoförler Odasında Yasin Gürsoy, Niyazi Altuner, Murat Erdoğan, Mustafa Kaya, Aydın Bilgen ve Cumali Toklu yönetim kurulu, İbrahim Arslan, Memduh Yakar ve Yakup Şahin denetim kurulu olarak görev aldı.

Süleyman TaşSüleyman Taş