MESİAD, BAŞARI SAĞLAYAN FİRMALARI ÖDÜLLENDİRDİ

Heyecanla beklenen MESİAD 12. Yılın İş İnsanları Ödül Töreni gerçekleştirildi. Çok sayıda protokol üyesi ve üst düzey davetlinin katıldığı törende; işbirliği, uyumlu çalışma, motivasyon ve bölge ekonomisine vurgu yapıldı.

KÜLTÜR - SANAT - 21-01-2019 10:22

MESİAD, BAŞARI SAĞLAYAN FİRMALARI ÖDÜLLENDİRDİ

 

İş insanlarına moral ve motivasyon sağlamak, başarılı olan firmaların ödüllendirilmesi adına Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (MESİAD) 12’incisini düzenlediği Yılın İş İnsanı Ödül Töreni yapıldı. Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene;  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, , Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili M. Özgür Sanal, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı M. İsmail Yağcı, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, TÜRKONFED Başkan Vekili Süleyman Sönmez, Jandarma Albay Hasan Basri Uçar, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Alb. Oğuz Bavbek, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, K.K.T.C Mersin Başkonsolosu Ayşen V. İnanıroğlu, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MTOS Meclis Başkanı Hamit İzol, MTSOB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, AKD Mersin Başkanı Hasan Kılavuz, MERYAP Başkanı Nesim Ekinci, MERBADER Başkanı Nizamettin Kılıç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş insanları katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törenin açılış konuşmasını yapan MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin birlik beraberlik ve uyum içinde çalışma vurgusunda bulundu.

Başkan Engin; “Çeyrek asırlık bir ömrü gerisinde bırakan MESİAD,  Mersin’in önemli oranda katma değer ve üretim sağlayan 167 üyesi ile bölgenin ekonomik omurgasını oluşturmaktadır. MESİAD; üyelerine dönük faaliyetlerinin yanında, başta Mersin olmak üzere Doğu Akdeniz Bölgesinin ve ülkemizin kalkınması için ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda projeler yürütmektedir. MESİAD bugüne kadar onlarca projeye öncülük etmiş ve birçoğunun hayata geçirilmesini sağlamıştır. Ancak Mersin ve bölgemizin değişen hedefleri doğrultusunda sürekli projelerini güncellemektedir. Şu an Mersin kıyıları ve Karboğazı’nın turizme kazandırılması, sanayici ve üreticinin önünün açılması, kentin en önemli sorunu olan ulaşım ve planlama sorunlarının çözülmesi, yaşanabilir bir çevre gibi hedef ve projeler ile çeşitli girişimlerimiz bulunmaktadır” dedi.

 

“30-40 YIL PLANLANMALI”

“Bölgemizde bulunan kentlerin finansal yapıları birbirlerine entegredir” diyen Engin; “Dolayısıyla sorunlarımız da benzerlik göstermektedir. Türkiye’nin en önemli limanına sahip olan Mersin’de hayata geçmeyi bekleyen projelerin hayata geçmesi bölge ekonomisine ivme kazandıracaktır. Yerel Yönetimler ve yöneticiler, kent için konfora değil refaha yönelik sosyal belediyecilik anlamında bir adım öne çıkıp, kentin planlama ve yatırımlarını göz ardı etmemelidir. Kent bütçesine hakim olup, hizmette eşit yaklaşım sergilemelidirler. Planlamalarda sanayi, turizm, lojistik, liman, ve serbest bölge alanlarına önem verilmesi, ulaşımın yapılaşma olmadan önce 30-40 yılı planlayarak yapılmasını öneriyoruz. Belediyelerimiz, işletmelerin, yatırımcıların ve istihdam sağlayan her kesimin yanında olup, çözüm üretmelidir. Kentimizin merkezindeki ekonomik ömrünü tamamlamış konutların, ada ve semt bazında kentsel dönüşümün başlamasına belediyeler öncülük etmelidir. Bir kez daha belirtmek isteriz ki; sefaletten mutluluk doğmaz… Çok sevdiğimiz kentimizin güzelleşmesi ve ülkemizin kalkınması için üstümüze düşen birçok görevi yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. İş insanları gücünü toplumdan alan; toplumun verdiği enerji ile topluma değer katan bireylerdir. Bizler toplumsal değerleri ve toplumsal ihtiyaçları gidermek için çaba göstermekteyiz. Yani bizim için hedeflerin bittiği tek yer, yeni hedeflerin başlangıcıdır. Geride bıraktığımız yıllar, özellikle siyasi ve finansal olaylar açısından çok hareketli geçti. Dünyada gümrük ve ticaret savaşlarına bağlı korumacı yerelleşme politikaları neticesinde birçok ülkede finansal sorunlar yaşanmaya başladı. Dünya piyasalarındaki dalgalanmalar, ülkemizde de piyasaları ve birçok işletmeyi etkilemiştir. Bu durumda iflas eden ve konkordato ilan eden işletmeler, beraberinde birçok firmayı ağır şekilde etkilemiştir” ifadelerini kullandı.

 

ÜÇLÜ UYUM İÇERİSİNDE KARARLAR ALINMASI GÜCÜMÜZÜ ARTTIRACAKTIR

Engin konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “İş dünyası olarak; yaşadığımız bu günlerde, hayallerimizi ve umutlarımızı kaybetmeden, yaşanılan bu sürecin geçici olduğunun farkında olarak hareket ediyoruz. MESİAD olarak inanıyoruz ki; Sanayici ve üreticilerimiz; kısa süre içerisinde toparlanıp, panik yapmadan, birlik, beraberlik içinde, ülkemizin kalkınmasına her zaman olduğu gibi katkı sunacaktır. Devletimizden de beklentimiz; herkesi kucaklayarak coğrafyamızın her köşesinde yaşayan vatandaşımıza, eşit gelir dağılımları pay ederek, bölgesel yatırımlarla tüm olumsuzlukların üstesinden gelmesidir. Ekonomik açıdan başarılı olmanın temel ilkesi; birlikte ve birbirini destekleyerek hareket etmektir. Finans kuruluşları, iş insanları ve devletimizin üçlü uyum içerisinde kararlar alması gücümüzü arttıracaktır. Demokrasi, adalet ve hukukun üstünlüğü ilkesi ile beklenen reformların acilen gerçekleşmesi,  kutuplaşmadan uzak, uzlaşarak ve birbirimizi kucaklayarak Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yılı hedeflerine yürümeliyiz. Arzu ettiğimiz gelişmiş ülkeler arasına girmeliyiz. MESİAD’ın bağlı olduğu TÜRKONFED’in sürekli vurguladığı “Önce küçüğü korumalıyız.”  söylemi ile hareket etmekte fayda vardır. Orta gelir tuzağında yer alan ülkemizde; geçen hafta alınan kredi kartlarının yeniden yapılandırılması ve esnaf ile KOBİ’lere düşük faizli krediler verilmesi; kuşkusuz küçük işletmeleri bir nebze olsun rahatlatacaktır. Ancak; bu düzenlemelerin daha büyük bütçe ile daha geniş işletmeler ve bölgelere ulaşması piyasalara çare olacaktır.  Çukurova Bölgesel Havalimanı, Taşucu-Çeşmeli otoyolu, Tarsus-Kazanlı Kıyı kesimi turizm yatırımları, Adana Mersin Hızlı tren demiryolu gibi yavaşlayan projelerin hızlandırılması, kent ve bölge ekonomisine katkı sunacaktır. MESİAD olarak, bu projelerin hizmete açılması için destekçi olmaya devam edeceğiz.

 

İŞ İNSANLARIMIZA MORAL VE MOTİVASYON SAĞLAYACAKTIR

Bu bağlamda, yeni iş insanlarını üretim ve yatırıma teşvik etmek, önceki yatırımcıları onure etmek, vergi ödemelerinde, istihdam ve yatırımda öne çıkan işletmeleri ödüllendirmek adına başlattığımız Yılın İş İnsanı Ödül Töreninin, bu yıl 12’ncisini düzenlemekteyiz. İnanıyoruz ki bu ortamda, büyük özveri ile gerçekleştireceğimiz ödül törenimiz, iş insanlarımıza moral ve motivasyon sağlayacaktır.

Ödül komitemiz yaklaşık 3 aylık titiz bir çalışma neticesinde ödül alacak firmaları belirlemiştir. Ödülleri belirlerken MESİAD Ödül komitesi, iş akış şeması içerisinde, belediyelerden, Kaymakamlıklardan ve odalardan yazılı öneri almıştır. Bu vesile ile; MESİAD Ödül Komitesi’ne ve Ödül gecemize sponsor olarak, katkı sunan değerli firmalarımıza da bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bugün ödül alan ve bu salonda bulunan tüm iş insanlarının yatırımlarının hız kesmeden devam etmelerini diliyoruz. Katılım ve ilgileriniz için teşekkür ediyorum.”

“ÖNCE KÜÇÜĞÜ KORUMALIYIZ”

MESİAD’ı ve üyelerini başarılarından dolayı kutlayarak sözlerine başlayan TÜRKOFED Başkanvekili Süleyman Sönmez, “Bölgemiz yatırım için ideal bir potansiyele sahiptir. TÜRKONFED’in dediği gibi; ‘Önce küçüğü korumalıyız.’ Küçük işletmelerimizi ayakta tuttuğumuz zaman büyük işletmeleri de sağlama almış oluyoruz” diyerek ekonomide işbirliği ve Akdeniz ekonomisinin önemine değindi. Sönmez; başarılı geceden dolayı MESİAD yönetim kurulu ve üyelerine teşekkür ederek, bölge ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunmaya devam etmelerini diledi.

 

KIZILTAN: “MERSİN İŞ DÜNYASININ, ÜRETME VE İSTİHDAM YARATMA ÇABASI TAKDİRE ŞAYAN”

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan da, Mersin iş dünyasının, sorunlara karşı duruşunun, her şeye rağmen üretmeye, istihdam yaratmaya ve ihracatla ülke zenginliği olmaya devam etme çabasının takdire şayan olduğunu söyledi. Kızıltan, “Hep birlikte bu gücü sağlamalıyız. İşte o zaman kentimiz ve ülkemiz için en yararlı şeyi oluşturmuş oluruz. Sadece kendi zenginlikleri için değil, Mersin’in ve ülkemizin zenginliği için çalışan, iş ve aş vererek topluma en büyük hizmeti yapan tüm iş insanlarımızı kutluyorum” diye konuştu.

 

“ÇOK CİDDİ YATIRIMLAR İLİMİZDE GERÇEKLEŞİYOR”

Mersin Valisi Ali İhsan Su “İlimiz her geçen gün kalkınıyor, gelişiyor ve daha iyiye gidiyor. Kamu yatırımları alanında hakikaten her sektörde çok ciddi yatırımlar ilimizde gerçekleşiyor. İlimizde bu kamu yatırımları devam ederken diğer taraftan da siz değerli iş insanlarımızla hızla elinizi taşın altına koyuyorsunuz yatırım yapmak için gayret ediyorsunuz. Biz de bunlar için uygun ortamları hazırlamaya çalışıyoruz. Biz bütün bunları siz değerli iş insanlarıyla birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu çerçevede MESİAD da önemli çalışmalara imza atıyor. Kendi bünyesinde iş insanlarıyla beraber ülkemizin yatırımı ve istihdamı açısından çok ciddi çalışmalar yapıyor. Hem siz değerli iş insanlarımızın sorunlarını bizlere, idareye iletme bakımından hem çözüm önerileri üretme bakımından çok ciddi çalışmalar üretiyor. İşte bu çalışmalardan bir tanesi de çok değerli iş insanlarımızın motivasyonunu artıracak olan bugün gerçekleştireceğimiz ödül törenidir. Bu çerçevede ben MESİAD’a ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Bütün bunlar ilimizde bir sinerji oluşturuyor. Kamu bir taraftan özel sektör bir taraftan üniversitelerimiz ve organize sanayi bölgelerimiz güzel bir sinerji ile ilimizi dolayısıyla ülkemizi daha yüksek ileri seviyelere taşımak için hep birlikte gayret içerisindeyiz. Bugün burada ödül alacak olan çok değerli iş insanlarımızı tebrik eder, başarılar diliyorum” dedi.

 

ELVAN; “MESİAD, GERÇEKTEN MERSİN’İMİZE ÇOK ÖNEMLİ KATKILARDA BULUNDU”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan ise; “28 yıllık birikimiyle MESİAD, gerçekten Mersin’imize çok önemli katkılarda bulundu. Özellikle Mersin’imizi geleceğe hazırlama noktasında geçmişte çok sayıda proje üzerine çalışıp ve projelerin uygulanması noktasında ciddi çabalar sarf etti. MESİAD’da bugüne kadar başkanlık yapmış ve yönetimde yer alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Başarı iltifat buldukça değerlenir ve kıymetlenir. İşte bu bilinçle ilimize değer katan üreten, emek veren, istihdam oluşturan kıymetli iş insanlarımızı MESİAD, bugün burada taçlandırıyor. Ödül almaya hak kazanan her bir iş insanımızı tebrik ediyor başarılarının artarak devam etmesini diliyorum. Ayrıca ödül alsın veya almasın burada bulunan her bir kardeşimiz bizim için kıymetlidir. Bu ülke için Mersin için vatan için kim elini taşın altına koyuyorsa kim değer üretiyorsa bizim için onlar son derece değerlidir. Her zaman arkasında durulması gereken kişilerdir diye düşünüyorum. Bizler milletin yoluna baş koyan, ay yıldızlı al bayrağı dünyanın her tarafından dalgalandıran tüm kardeşlerimizin yanındayız, arkasındayız ve bundan sonra olmaya devam edeceğiz. Kim Türkiye için ben varım diyorsa biz de onların hizmetindeyiz.” dedi.

 

“YENİ TEKNOLOJİLERİ ÜRETEBİLECEK BİR ALT YAPI OLUŞTURALIM”

Elvan; “Dünyada yaşanan gelişmelere çok kısa değinmek istiyorum. Bizler Mersin için ne yapmalıyız? Nasıl bir yol haritamız olmalı? Nasıl bir bakış açımız olmalı? Bu konuda da düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Öncelikli olarak dünya büyük bir değişim ve dönüşüm içerisinde ve belirsizlikler her geçen gün artıyor. Özellikle Ortadoğu’da yaşanan sıkıntılar, Çin-ABD arasında yaşanan ticari sıkıntılar, korumacılık eğilimlerinin her geçen gün artması uluslararası kuruluşların, uluslararası norm ve standartların dikkate alınmadığı yaklaşımların sergilendiği bir dünya izliyoruz. Bu kadar sıkıntılı bir süreçte başarılı olmak kolay değil. Çok çalışıyorsak, çok emek sarf edersek ki gerçekten millet olarak bizler çalışkan, dinamik, girişimcilik ruhu yüksek olan insanlarız. Başarmamız çok daha kolay olacaktır. Aramızda çok sayıda gençlerimiz var. Eğer biz bu gençlerimizi çok iyi hazırlarsak dünyada rekabet edebilecek konuma getirebilirsek o zaman bir taraftan Mersin’imizin diğer taraftan Türkiye’mizin de önü daha da açılacak. Ben ısrarla bir girişimcilik destek merkezinin açılmasını arzu ettim. Bunun için de gerekli bütün desteği de verdim. Amacım şuydu; bizim gençlerimiz, bizim çocuklarımız dünyadaki uygulamalar neyse o uygulamaları görsünler, o uygulamaları yapmaya çalışsınlar, yeni teknolojileri üretebilecek bir alt yapı oluşturalım. Bu noktada da önemli ilerlemeler kaydettiğimizi düşünüyorum. Yine dijital dönüşüm diyoruz. Eğer biz dünyada söz sahibi olmak istiyorsak. Dünyada daha güçlü olmak istiyorsak, bizlerin Mersin’imizin yoğunlaşacağı en önemli alanlardan bir tanesi yine dijital dönüşümdür. O nedenledir ki bir tasarım ve dönüşüm merkezi kurmaya karar verdik ve çalışmaları önemli bir noktaya getirdik” ifadelerini kullandı.

 

“MART SONU VEYA NİSAN AYI İÇERİSİNDE İLK UÇAK İNECEK”

“Organize sanayi bölgesi yönetimimizle birlikte çalışıyoruz” diyen Elvan şunları kaydetti; “Amacımız şu; dünyadaki değişim ve dönüşümü daha hızlı yakalayabilmek, gençlerimizi bu alanda daha birikimli hale getirebilmek. Biz sadece bugünü kurtarma yönüyle olaylara bakamayız. 30 yıl, 40 yıl sonrasının Mersin’ini hazırlamak durumundayız. Planıyla programıyla 30-40 yıl sonra nasıl bir Mersin arzu ettiğimizi her birimizin bilmesi ve her bir kardeşimizin Mersin’de o 30 sonraki hedefe odaklanması gerekir. İşte bu doğrultuda çalışmalarımızı birlikte el birliği içerisinde yürütmeye devam edeceğiz. Değişik siyasi partilerden arkadaşlarımız var. Belediye Başkan adaylarımız, kardeşlerimiz ve dostlarımız var. Mersin için önemli olan birlik ve beraberlik ruhumuzu muhafaza etmektedir. Daha çok el ele, omuz omuza bu mücadeleyi sürdürmektir. Elbette zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz. İşte Ağustos ayında kurda yaşanan ciddi bir dalgalanmayla karşı karşıya kaldık. Bazı alanlarda kamu yatırımları başta olmak üzere hem iç talepte ciddi daralma yaşandı ve kamu yatırımlarına baktığımızda da bazı alanlarda da bir yavaşlama söz konusu oldu ama başta Hazine ve Maliye Bakanlığımızın aldığı tedbirlerle süratle bu yaşanan dalgalanmadan kurtulup, yine yatırımlarımızı artırma yönünde çalışmalara başladık. Bugün itibariyle de Çukurova Havalimanı ki Mersin’imiz için son derece önemli. Bu havalimanının aksayan yönünün tamamen giderdik ve inşallah Mart sonu veya Nisan ayı içerisinde daha önce de ifade ettiğim gibi pisti tamamıyla bitmiş olacak ve ilk uçağı indireceğiz. Burada üst yapıyla ilgili de gerekli anlaşmaları yüklenici firma yaptı. Önümüzdeki hafta itibariyle de üst yapıda çalışmalar devam edecek. Buradaki hedefimiz üst yapıyı tamamen bitirmek.

“AKDENİZ SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMALARI HIZLANDIRDIK”

Bir başka önemli mesele yine Mersin için Akdeniz Sahil Yolu. Burada da çalışmaları hızlandırdık. Evet, geçtiğimiz 2-3 ay içerisinde bir yavaşlama oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızla yine detaylı olarak konuştuk. Özellikle Akdeniz Sahil Yolu’nun daha da hızlandırılması noktasında hemfikir olduk. İnşallah 10 gün içerisinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Mersin’e gelecek ve bu yatırımları bizatihi yerinde inceleyeceğiz. Yatırımların hızlandırılması noktasında da gerekli desteği bize vereceğini yine ifade ettiler. Çeşmeli Taşucu Oto Yolu, yine ihaleye teklif gelmedi.  O nedenle tekrar ihaleye çıkılacak. İnşallah Çeşmeli Taşucu Oto Yolu’nun yapımına da bir an önce başlayacağız. Özellikle bu son dönemde dövizde yaşanan dalgalanmalar nedeniyle faizlerin yükselmesi firmaların teklif vermelerini güçleştirdi. Çünkü biliyorsunuz bu tür yüklenici firmalar tamamen öz kaynaktan yatırımı yapmıyorlar. Yüzde 25 öz kaynak, kalanını kredi alarak bu yatırımlarını gerçekleştiriyorlar. Kredi maliyetlerinin yükselmesi firmaları bir ölçüde geri adım atmaya itti. Ancak önümüzdeki günlerde faizlerin daha da aşağı inmesiyle birlikte inşallah bu projenin de yapımına başlayacağız. Kazmayı vuracağız.

 

“MERSİN’İN TURİZM AÇISINDAN CANLANDIRILMASI GEREKİYOR”

Dünyanın en güzel cazibe merkezlerinden olan Mersin’i turizm açısından canlandırılması gerekiyor. O kadar değerli ki Tarsus’tan yola çıkın Anamur’a kadar gidin sağınız solunuz tarihi dokuyla örülmüş durumda. İşte bunların ayağa kaldırılması, bunların ortaya çıkarılması ve tüm dünyanın Mersin’deki bu değeri görmesi için çaba sarf etmek bize düşen bir görev. Birlikte bunun mücadelesini vereceğiz. Önümüzdeki günlerde Kültür ve Turizm Bakanımız ekibiyle birlikte Mersin’e gelecek ve Mersin’i masaya yatıracaklar. Turizme yönelik yapılması gerekenleri yol haritasını ortaya koyacağız. Yine önemli yatırımlarımızdan bir tanesi Mersin’i İç Anadolu’ya bağlayan hızlı tren hattı. Şu anda Mersin-Adana hızlı tren hattının alt yapısı tamamlandı. Önümüzdeki günlerde üst yapı ihalesi gerçekleştirilecek. Diğer taraftan Karaman-Mersin arasındaki hızlı tren çalışmaları da devam ediyor. Konya-Karaman arasındaki çalışmalar bitti. Sadece sinyalizasyonun bir kısmı kaldı. İnşallah önümüzdeki günlerde bu açılacak. Buradaki hedefimiz Orta Anadolu’yu doğrudan Mersin’e bağlamak. Bunların her biri gerçekleştirilecek olan projeler ve yapımı devam eden projelerdir. Her bir işin takipçisi olmak zorundayız. Takip edilmediği ve üzerine düşülmediği takdirde belki 1 yılda tamamlayacağınız bir işi 3-5 yılda tamamlayabilirsiniz. Bu konuda da inanın ben Mersin’deki her bir yatırımımızın takibini yapıyorum.  Bu duygu ve düşüncelerle başta MESİAD başkanı olmak üzere tüm MESİAD yönetimine, tüm katılımcılara çok teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla, sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum.”

 

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Törende ödül alan firmalar şöyle;

MESİAD Yılın İş İnsanı Çevre ve Enerji Ödülü: Eman Enerji

MESİAD Yılın İş İnsanı Teşvik Ödülü: Menas A.Ş.

MESİAD Yılın İş İnsanı Yatırımcı Ödülü: Armada Duvar Kağıtları A.Ş.

MESİAD Yılın İş İnsanı Girişimcilik Ödülü: Başhan Tarımsal Ürünler A.Ş.

MESİAD Yılın Marka Ödülü: Arbella

MESİAD Yılın İş İnsanı Girişimcilik Ödülü: Yörüksüt Süt Ürünleri

MESİAD Yılın İş İnsanı Ödülü: Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş.

MESİAD Yılın Onur Ödülü: Musa Timur

MESİAD Yılın Hizmet Ödülü: Vali Ali İhsan Su

Ayrıca MESİAD Yönetim Kurulu aldığı kararla Mersin’e hizmet ve katkılarından dolayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’a plaket verildi.

Gece toplu fotoğraf çekimi ve tebriklerin kabulü ile son buldu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yıl dönümü Mersin’de kutlandı

İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yıl dönümü Mersin’de kutlandı

13-03-2024 - KÜLTÜR - SANAT

Şehit aileleri ve gaziler, gönüller şehri Konya’yı gezdi

Şehit aileleri ve gaziler, gönüller şehri Konya’yı gezdi

10-07-2023 - KÜLTÜR - SANAT