TORPİL SKANDALI

Ak Parti Tarsus e. İlçe Başkanı İbrahim Gül’ün, partisinin Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın’dan zabıt katipliği sınavına girecek olan bir aday için ‘yardım’ talebinde bulunduğu ve Taşkın’a bu talebini dilekçeyle ilettiği iddia edildi.

SİYASET - 08-01-2019 20:00

TORPİL SKANDALI

İbrahim Gül  Ak Parti ilçe başkanlığı döneminde ve istifa ettikten sonrada iş kur listelerine müdahale ettiği bazı çevrelere imtiyaz yaptığı zaman zaman gündeme geliyordu.

 

KPSS’de yeterli puana ulaşarak zabıt katipliği için binlerce aday uygulama sınavlarına girerken, Mersin’de ortaya çıkan bir 'torpil' iddiası gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre, Ak Parti Tarsus e. İlçe Başkanı İbrahim Gül, AKP Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın’a yazdığı bir dilekçe ile söz konusu sınava girecek bir aday için ‘yardım’ talebinde bulundu. Sınavdan 4 gün önce ilgili makama gönderilen dilekçede İlçe Başkanı Gül, adayın bilgilerini de verdikten sonra şu ifadeleri kullanıyor: “09.07.2018 tarihinde saat 09:00’da Mersin Akdeniz Zetinlibahçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sözleşmeli zabıt katipliği için uygulama sınavına girecektir Yardımlarınızı bekler, saygılar sunarım.” Sınavın ardından yayınlanan listede ise dilekçede adı geçen adayın, sözlü sınavdan 93,33 puan alarak başarı listesinde 2. Sırada yer aldığı görülüyor.

 Ak Parti ’li e. Başkan torpil belgelerini Odatv’ye böyle savundu: İlgilenmezsen kırılıyorlar Ak Parti  Tarsus e. İlçe Başkanı İbrahim Gül’le ilgili torpil belgeleri fotoğrafları dikkat çekti. Ak Parti’li e. başkan İbrahim Gül imzalı, farklı tarihlerdeki belgelerde, sözlü mülakata ve uygulama sınavına girecek beş kişi hakkında, Ak Parti  Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın’dan yardım istendiği öne sürülüyor.

AKP’Lİ İLÇE BAŞKANI ODATV’YE KONUŞTU: KIRILMASINLAR DİYE VEKİLE YOLLUYORUZ

 Torpil belgelerinin ortaya çıkması üzerine önce Ak Parti  Mersin İl Teşkilatını arayarak, Ak Parti  Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül’ün iletişim numarasını aldık. Telefonla ulaştığımız AKP’li Başkan İbrahim Gül’e torpil belgelerini sorduk. İbrahim Gül’ün Odatv’ye verdiği yanıt şöyle: “Vatandaş gelip bizden yardım istiyor. Biz de isimleri vekile iletiyoruz. Pek netice alamıyoruz. İlgilenmezsen kırılıyorlar. KPSS sonucu da tutmuyor. Dost, arkadaş diye, başka bir şey değil. Herhangi bir avantaj sağlamıyor. Komisyon zaten yeterli fiziki şartları yoksa eliyor.” Ak Parti  MERSİN VEKİLİ: İLK DEFA DUYUYORUM Telefonla ulaştığımız Ak Parti  Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın ise torpil belgelerini yalanladı. Odatv’ye konuşan Ak Parti’li vekil Taşkın, “İlk defa duyuyorum. Bana kimse böyle bir şey gönderemez. Ben kabul etmem. Arayıp sorduğunuz için, hassasiyetiniz için teşekkür ederim” dedi. İşte o dilekçe ve sınavı kazananların açıklandığı listesi:

 kaynak: yenicaggazetesi.com.tr

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Mersin’de toprak kazan kadın el bombası buldu

Mersin’de toprak kazan kadın el bombası buldu

03-05-2023 - SİYASET

Mustafa Sezgin cesaret, sevgi ve inançla çıktık yola

Mustafa Sezgin cesaret, sevgi ve inançla çıktık yola

02-04-2023 - SİYASET