MEHMET GÖK MERSİN’İN KURTULUŞ GÜNÜ VE YENİ YIL KUTLU OLSUN

Ak Parti Erdemli belediye başkan a. adayı Mehmet Gök 3 Ocak Mersin’in kurtuluş günü ve yeni yıl mesajı yayınladı. Mehmet Gök Mesajında:

DİĞER - 01-01-2019 16:16

MEHMET GÖK MERSİN’İN KURTULUŞ GÜNÜ VE YENİ YIL KUTLU OLSUN

Türk ulusunun tüm imkânsızlıklara rağmen bağımsızlığı için verdiği mücadelenin adıdır Kurtuluş Savaşı. 3 Ocak ise Mersin olarak düşman işgalinden kurtuluşumuzun tarihidir.

3 Ocak 1922 tarihinde işgalden kurtulan Mersinimizin, bir halkın kendi kendine direnişe geçtiği, namusu, canı, toprağı ve özgürlüğü için savaştığı muhteşem direniş sembollerinden biri olarak tüm Dünyaya eşsiz bir örnek olduğunu kaydeden Mehmet Gök  "Yüz binlerce şehit kanı dökülerek bize emanet edilmiş, gelecek kuşaklara, içinde yaşamaktan mutlu olacakları, vatanımızın kutsal bir parçası olarak bırakmayı; tarihi, ahlaki, vicdani bir sorumluluk olarak görmeliyiz.

 “Birinci Dünya Savaşı sonrasında girdiğimiz ve bugün tüm dünyanın kıskanarak, gıptayla baktığı; esaret altındaki ülkelere örnek teşkil eden bağımsızlığı kazanma ve varlığımızı koruma yolunda yaptığımız Kurtuluş Savaşı, modern Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini oluşturmuştur.

97 yıl önce tüm kent nasıl kurtuluş için mücadele ettiyse, bugün de aynı yüksek ruhla kentimizin gelişmesi için ortak amaç etrafında buluşmuştur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Mersinliler Mersin'e sahip çıkınız’ diyerek, ortak amacımızı özetlemiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Mersin'in düşman işgalinden kurtulduğu bu büyük günü ve yeni yılı kutluyor, vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması yolunda canlarını feda eden şehitlerimizi, Mersinli büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.”  

 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Depremzede çocuklar için ’Uçurtma Şenliği’ düzenlendi

Depremzede çocuklar için ’Uçurtma Şenliği’ düzenlendi

10-04-2023 - DİĞER

Değişim Başladı

Değişim Başladı

05-12-2021 - DİĞER