MEHMET ÖNEM YENİ YILIMIZI VE MERSİN’İN KURTULUŞ GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

İYİ Parti Erdemli belediye başkan a.adayı veteriner hekim Mehmet Önem 3 Mersinin Kuruluş yıl dönümü ve yeni yıl mesajı yayınladı. Mehmet Önem Mesajında:

DİĞER - 31-12-2018 10:54

MEHMET ÖNEM YENİ YILIMIZI VE MERSİN’İN KURTULUŞ GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

            Tarih boyunca çeşitli toplumlara güzelliklerini sunan Mersinimizde 1. Dünya Savaşı sonrası ülkemizin birçok bölgesi gibi düşman işgali altında kalmış; ancak kahraman Türk halkının canları ve kanları pahasına savaşması neticesinde 3 Ocak 1922 de kurtuluşunu gerçekleştirmiştir. Olmayan topuyla, olmayan silahıyla; sadece imanına, inancına ve vatanseverliğine güvenerek yüzyıllardır yaşadığı toprakları koruyan, masa başında kaybedilen ülkesini kadın- erkek, genç- yaşlı demeden mevzilerde yüreğiyle kazanan yüce Türk milletinin kahramanlıklarının bir kısmı da Mersin'de  işgali sona erdirmiştir.. 
 

 “Birinci Dünya Savaşı sonrasında girdiğimiz ve bugün tüm dünyanın kıskanarak, gıptayla baktığı; esaret altındaki ülkelere örnek teşkil eden bağımsızlığı kazanma ve varlığımızı koruma yolunda yaptığımız Kurtuluş Savaşı, modern Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini oluşturmuştur.

           

            Mersinliler, bedenlerini siper ederek bugün güven ve huzur içinde yaşadığımız güzel kentimizi düşman işgalinden kurtarmışlardır. Bugün, Türkiye’nin en güzel bölgelerinden birinde yeşilin ve mavinin arasında güven ve huzur içinde yaşıyorsak bunu Milli Mücadele’nin en zor zamanlarında Mersinimizi koruyan kahramanlarımıza borçluyuz. Mersinimizin düşman işgalinden kurtuluşunun  yıldönümünde aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi  saygıyla anıyoruz.
           

Mersinli Hemşerilerimizin Kurtuluş gününü ve yeni yılımızı kutluyorum. 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Depremzede çocuklar için ’Uçurtma Şenliği’ düzenlendi

Depremzede çocuklar için ’Uçurtma Şenliği’ düzenlendi

10-04-2023 - DİĞER

Değişim Başladı

Değişim Başladı

05-12-2021 - DİĞER