İYİ İNSAN MEHMET ÖNEM

Geçtiğimiz ay Erdemlide bire bir yüz yüze görüşerek yaptığımız Kamu araştırmasında; Erdemlide İYİ Parti Belediye başkan adayı olarak kimi görmek istiyorsunuz? Sorusunun birincisi Veteriner Hekim Mehmet Önem’le yaptığımız sohbeti okuyucumuzla paylaşıyoruz.

SİYASET - 11-12-2018 09:29

İYİ İNSAN MEHMET ÖNEM

İYİ PARTİ ERDEMLİDE MEHMET ÖNEM İLE İDDİALI

31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken Erdemlide de siyasi partilerin yarışı hızlanıyor. İYİ Parti de Erdemlide seçim yarışında iddialı gözüküyor. Erdemlinin tanınmış ve iyi insanı veteriner hekim Mehmet Önem İYİ ile (Parti Erdemli Belediye başkan a. Adayı) Erdemliye dair sohbetimiz.

ERDEMLİYE DAİR DÜŞÜNCELERİNİZ NEDİR?

Yaklaşık on yıldır Kişisel gelişim üzerine düzenli olarak seminerlere katılıyorum. Yüzlerce kitap okudum. Mesleğine ilgili bütün donanımlara sahibim.  Katıldığım mesleki seminerlerle bu donanımlara sahip oldum. 2006- 2011 yılları arasında Mersin damızlık sığır yetiştiricileri birliğinde veteriner hekim olarak çalıştım. Bölge hayvancılığının sorunlarını birebir yaşayarak bilen bir hekimim. Tarsim eksperlik görevimden dolayı, hayvancılıkla ilgilenen tüm vatandaşlarımız ile birebir iletişim halinde oldum.

Hayat felsefem hep şu olmuştur. "insanlara istediklerini ver." Yani, senden su isteyene şu vereceksin. Susamış insana dünyanın en güzel yiyeceklerini vermenin hiçbir anlamı yoktur. Benim hizmet anlayışımda bu mantıkta hedef bulmaktadır. Halk bizden ne isterse onlara onu vermeli. Kendi hayallerindeki önce halkın hayallerini gerçekleştirmek en doğru adım olmalı. Köyde yaşayan insanın istekleri ile şehirde yaşayan insanların istekleri her zaman farklı olur. Hizmet anlayışımız hep bu çerçevede olacaktır.

 

ERDEMLİ SİZCE EN HIZLI NASIL KALKINIR?

Erdemlimiz adeta cennetten bir köşe. Erdemlimizin sahili ve denizi dünyanın hiçbir yerinde yok. Erdemlimiz dünya medeniyetinin adeta beşiği. Tarihi ve turistik yerleri ile doğamızı denizimizi turizm gelirine dönüştürebilirsek Erdemli çok kısa sürede dünyanın sayılı turist çeken bölgesi olur.

Bireyler açısından turizm faaliyetleri; insanların rahatlaması, dinlenmesi, eğlenmesi veya öğrenmesi açısından son derece önemlidir. Ancak turizm sadece bireyler açısından değil, şehirler açısından da son derece önemli bir ekonomik etkinliktir. Dünya üzerindeki birçok Şehrin en önemli gelir kaynağı turizmdir. Bunun en önemli nedeni ise turistin gittiği yerde yeme, içme ve konaklama gibi ihtiyaçlarını karşılamak için o bölgede para harcamasıdır. Turizm sektörüne “bacasız sanayi” denilmesinin nedenlerinden biri de budur. Turizm, dünya genelinde ekonomik etkilerinin yanı sıra politik, sosyal, kültürel ve ekolojik etkilere de sahiptir.

ERDEMLİ AYNI ZAMAN DA TARIM ŞEHRİDİR. SİZCE TARIMSAL YÖNDEN EKSİMİZ NEDİR ERDEMLİDE?

Erdemlimiz tarım açısından dünyanın en elverişli topraklarına sahip. Erdemlimiz aynı zamanda turfanda sebze üretiminde çok büyük potansiyele sahip. Ancak Erdemlimizde bir fide üretim tesisimiz yok. Bu büyük bir eksiklik. Erdemli limon üretiminde de söz sahibi. Bahar geldiğinde limon üreticilerimiz limonu başka kentlere depolamaya ve pazarlamaya götürüyor. Erdemlimize Modern bir fide üretim tesisi ve Limon depolama ve bekletme tesisi kurulmalıdır.

Erdemlimiz Hayvancılık bakımından da çok iyi yerlere gelebilir. Hayvancılığın ve hayvan yetiştiricilerimizin de sorunlarına eğilmeli ve sorunların çözümü noktasında vatandaşımıza destek olunmalıdır.

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN NELER YAPILMALIDIR?

Geleceğimiz olan çocuklarımıza yatırım yapmak çok önemlidir. Bu hepimizin görevidir. İyi ve bilgili nesiller yetiştirmeliyiz. Geleceğimizi onlara güvenle emanet etmeliyiz. İlçemizde çocuklarımız için Bilgi Evleri oluşturulmalıdır. Öğrencilerin okul sonrası destek alabilecekleri, çalışmalarını gerçekleştirebilecekleri, sosyal aktivitelerde bulunabilecekleri yüksek standartlara sahip mekânlar faaliyete geçirildiği zaman çocuklarımız mutlu Erdemlimiz çok daha iyi olacaktır. 

ÜLKEMİZİN GELECEĞİ OLAN ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BAŞKA NELER YAPABİLİRİZ?

İlçemizde Bilim Merkezi kurulmalıdır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin dokunulabilir, hissedilebilir şekilde deneyimlerini, bilim evlerinde öğrenmelerini amaçlamalıyız. Bu amaçla kurulacak bilim Merkezi uzay gözlem kulesi, atmosfer odası, 3D yazıcılar, elektronik devre malzemeleri ve destekleyici ekipmanlar Bilim Evlerinde yer almalı; teknik atölyeler, deney ve sunum salonları bulunmalı.  Herhangi bir konuda fikir veya icadı tasarımı olan çocuklarımız Bilim Merkezinde hayalini ve icadını hayata geçirebilmelidir. Geleceğimiz olan çocuklarımıza her fırsatı ayaklarına getirmeliyiz.

 ERDEMLİDE YAŞLILARIMIZ İÇİN NELER YAPMALIYIZ?

Hepimiz bir gün gelecek yaşlanacağız. Emekli olup yaşlandığımız zaman aslında daha çok sosyal ve psikolojik desteğe ihtiyacımız olacak. O yüzden yaşlılarımıza da sosyal projelerle destek olmalıyız. Emekli evleri oluşturmalıyız. Emekli evleri Gelecek yılları düşündüğümüz zaman hepimiz yaşlanacaksak bu proje sosyal yaşam kalitesini çok yükseltecek bir proje olarak yapmak zorunda olduğumuz bir proje.

Gelecek yıllar da insanımız için gelecek nesillere umut olacak Emekli Evleri projesi hayata geçirildiği takdirde yüzlerce insanımıza umut ve yaşam standartlarının artmasına kolaylık getirecek; başka kentlerinde örnek alacak ülke geneline yayılacak bir proje olacak.


ERDEMLİDE KÜÇÜK DOSTUMUZ HAYVANLARLA İLGİLİ NELER YAPILABİLİR?

Her yerleşim bölgesinde olduğu gibi ilçemizde de Sahipli ya da sahipsiz küçük dostlarımız var. Bu küçük dostlarımızın da ilgiye sevgiye ihtiyacı olduğunun bilicindeyiz. Sahipli ve sahipsiz tüm Küçük dostlarımız için ilçemizde yem su istasyonları olmalıdır. Erdemlimizde Küçük dostlarımız için yazın sıcaktan kışın soğuktan koruyacak barınaklar yapılmalıdır. Düzenli olarak aşılama ve kontrol hizmeti verilmelidir. İlçemizde küçük dostlarımız için hastane ve ambulans hizmeti verilmelidir. Bu eksikliler giderildiği takdirde Erdemlimiz daha da güzelleşecektir.

SON OLARAK SÖYLEMEK İSTEDİĞİNİZ NEDİR OKUYUCULARIMIZA : ‘’AMACIMIZ ÜRETİM VE İSDİHDAM’’

Gelecek nesillerimiz ve bu günümüz için yapılması için düşüncelerimiz projelerimizin sadece bir kaçı. Sosyal projeler çok önemlidir. Fakat ekonomik projelere öncelik tanınmalıdır ki insanlar kazançları ölçüsünde sosyal projelere yönelebilsin.

Erdemlimizin Erdemli insanlarına ne yapsak azdır. Bizler sorunları ve çözüm yollarını biliyoruz. Ekibimiz bilgi birikimimiz tam. Partimiz ve Yöneticilerimiz bize görev verirse 31 Mart yerel seçimlerini İYİ PARTİ adına kazanacağımıza inancımız tam.

 Bizim Erdemlide en büyük toplumsal sorunumuz istihdam. Bizim size örneğini verdiğimiz birkaç projeyi hayata geçirdiğimiz zaman bile bin kişiye iş sahası ülkemiz ekonomisine üretim katkısı sunmuş olacağız. Hedefimiz Erdemli belediyesini kazandığımız zaman beş yılda üreten eğiten belediyecilik anlayışı ile beş yılda beş bin kişiye istihdam sağlamaktır.

 Buradan söylediklerimiz asla vaat değil yapacaklarımızın birkaç örneği. Rabbimin izni partimizin takdiri Halkımızın oyları ile seçildiğimiz zaman Erdemlimizi Erdemlili hemşerilerimizle istişare ederek yöneteceğiz.

 

Çanakkale masaj salonu mutlu son
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Mersin’de toprak kazan kadın el bombası buldu

Mersin’de toprak kazan kadın el bombası buldu

03-05-2023 - SİYASET

Mustafa Sezgin cesaret, sevgi ve inançla çıktık yola

Mustafa Sezgin cesaret, sevgi ve inançla çıktık yola

02-04-2023 - SİYASET