ZİYA ŞİMŞEK ''EN TEMEL DEĞERİMİZ CUMHURİYETTİR''

Avukat Ziya Şimşek Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yılı kutlamasında "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’ sözüyle felsefesini belirlediği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92’inci yıldönümü kutlu olsun.

YEREL - 28-10-2018 16:16

ZİYA ŞİMŞEK ''EN TEMEL DEĞERİMİZ CUMHURİYETTİR''

Cumhuriyetimiz, etnik ve dini tüm ayrımları reddederek, her bir vatandaşımızın fikri özgürlüğünü, toplumsal dayanışma ülküsüyle bütünleştirmeyi başarmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'da yaktığı bağımsızlık ateşiyle tek yürek olarak başlatılan milli mücadelenin, yüce Türk milletinin büyük fedakarlıkları ve Türk ordusunun destansı kahramanlıkları sayesinde tüm güçlüklere karşın eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlandı.

Avukat Ziya Şimşek  Kurtuluş Savaşı'nın, Türk milletinin var olma azminin, bağımsızlığa, birlik ve beraberliğe olan inancının, müteakibinde kurulan Cumhuriyetin ise yeniden dirilişin abideleşen simgesi olduğunu kaydeden Ziya Şimşek

''Türkiye Cumhuriyeti, tarihi zorunlulukların, çağın siyasi ve sosyal gelişmelerinin, Türk toplumunun ulusal özelliklerinin ve kaynaklarının ortaya çıkardığı, Anadolu Türk milli varlığının Misak-ı Milli sınırları içerisinde somutlaştırdığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün halkıyla kazandığı savaş sonrası tüm dünyaya kabul ettirdiği büyük bir eserdir.

'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' esasıyla yola çıkan Türkiye Cumhuriyeti, bu evrensel ilkeyi bayraklaştıran bir devlet olarak Türk tarihinde özel bir yere sahiptir. Kurulduğu günden beri, yüce milletimizin çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmasının itici gücü olan Cumhuriyet, hem her alanda ilerleyişin kaynağı, hem de milli birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesi olmuştur.''

Cumhuriyeti milletimize  armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatan, millet, bayrak ve istiklal uğruna canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet ve minnetle anıyorum.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Korkunç kaza

Korkunç kaza

06-04-2023 - YEREL

 Eşini öldürüp oğlunu bıçaklayan sanık, 'Çocuklarım annesiz kaldı' dedi

Eşini öldürüp oğlunu bıçaklayan sanık, 'Çocuklarım annesiz kaldı' dedi

11-03-2022 - YEREL