GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN, GÜÇLÜ MERSİN

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Mersin Milletvekili adayları Mersin’de girilmedik sokak sıkılmadık el bırakmamak için seçim çakışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

SİYASET - 05-06-2018 18:14

GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN,  GÜÇLÜ MERSİN

HER ALANDA KALKINMIŞ BİR TOPLUM HALİNE GELECEĞİZ

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın ve Milletvekili adayı Güllü Can Seçim Çalışmalarını Tarsus ilçesinde mahalle ve kahve ziyaretleri yaparak destek istedi. Herkesin üretime katkıda bulunduğu; demokratik standartları yüksek, her alanda kalkınmış bir toplum haline geleceklerini vurgulayan AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın ‘’Önümüzdeki dönemde gelirini daha adil paylaşan ve nesiller arası hakkaniyeti sağlamış; çalışma istek, yetenek ve becerisine sahip; herkesin üretime katkıda bulunduğu; demokratik standartları yüksek, her alanda kalkınmış bir toplum haline geleceğiz. Küresel düzeyde ekonomik ve sosyal gelişmeleri şekillendirmesi beklenen alanlardaki teknolojik gelişmelere yoğunlaşacağız. Bu alanda yetkin bir ülke haline geleceğiz. Bu süreçte bir taraftan yeni teknolojilere  dayalı dijital sanayi yapısına geçerken, diğer taraftan insanımızı zihni ve fiziki becerilerinden faydalanabileceğimiz yeni alanlarda istihdam edeceğiz.’’ Şeklinde konuştu.

MİLLİ İRADEYE DAYALI YÖNETİM ANLAYIŞI

AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan ve Milletvekili adayları Orhan Kemal Yüksel ve M.Naci Durmaz seçim çalışmalarını Akdeniz ve Toroslar  ilçesinde mahalle ve esnaf ziyaretleri yaparak destek istedi. ’Yönetim sistemleri belirli bir alanı değil tüm politika alanlarını ilgilendireceğini kaydeden. AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan ‘’Yönetim sisteminin istikrarlı ve etkili hale gelmesi tüm alanlarda olumlu sonuçlar doğuracaktır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin gerektirdiği düzenleme ihtiyaçları, kamu yönetiminin daha ve etkin ve verimli çalışması, karar alma ve uygulama süreçlerinin hızlandırılması, milli iradeye dayalı yönetim anlayışı çerçevesinde demokratik siyasetin güçlendirilmesi ve vesayetçi yapıların ortadan kaldırılması, dünyadaki değişim ve rekabet ortamı içinde kamu yönetiminin ihtiyaç duyduğu reformların gerçekleştirilmesi anlayışı ile şekillendirilecektir..’’ şeklinde konuştu

HALKIMIZIN BEKLENTİLERİ, KANUNLARA ÇOK DAHA FAZLA YANSIYACAKTIR.

Seçim çalışmalarını Anamur ilçesinde esnaf ziyaretleri yaparak devam eden AK Parti Mersin Milletvekili adayı Zeynep Gül Yılmaz ‘’ Yeni sistemde Meclisimiz asli işlevi olan yasa yapmaya odaklanacak ve hükümeti daha güçlü bir şekilde millet adına denetleyecektir. Yasa teklifleri artık sadece milletvekilleri tarafından verilecek ve halkımızın beklentileri, kanunlara çok daha fazla yansıyacaktır. Hükümet, bütçe dışında yasa tasarısı teklif edemeyecektir. Yeni sistemde hükümetin kanun tasarısı hazırlama, sunma yetkisi olmadığı gibi yetki kanunuyla KHK çıkarma yetkisi de kaldırılmıştır.’’ Diye konuştu


GÜÇLÜ VE HIZLI KARAR ALINMASINI SAĞLAYACAK BİR KAMU YÖNETİMİ

AK Parti Mersin Milletvekili adayları Bilal Özkan ve M. Sait Kayan ise Seçim çalışmalarını Silifke ilçesinde esnaf ve kahve ziyareti yaparak destek istedi. Tarihi tecrübeleri ve içerisinde bulunduğu coğrafyayı da dikkate alarak devletin ortaya çıkabilecek krizleri hızlı müdahale edebilecek kapasitede ve etkin bir şekilde yönetebilecek bir yapıda olması gerektiğini ifade eden.  Milletvekili  Adayı  Bilal Özkan ‘’Bu çerçevede, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde kamu yönetiminde mümkün olduğunca sade bir yapı tesis ederek, işlevsel,  görev çatışma ve çakışmalarından arınmış, güçlü ve hızlı karar alınmasını sağlayacak bir kamu yönetimi çatısının oluşturulmasını sağlayacağız. Bu yapı bir taraftan kamu hizmetlerinde koordinasyon kolaylığı ve esnekliği içerirken diğer taraftan da icraatların etkili ve isabetli olmasına daha fazla imkân tanıyacaktır.. " diye konuştu.

ATAMALARDA BÜROKRATİK GECİKMELERİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ

AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan ve Milletvekili adayı Ali Keser seçim çalışmalarını Çamlıyayla ilçesinde esnaf ve ev ziyaretleri yaparak destek istedi. AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan  ‘’ Yeni sistemle yürütmede karar alma süreçlerindeki çok başlılık ortadan kalkacak, daha etkin hızlı bir yönetim anlayış sergilenecektir. Bu sayede atamalarda bürokratik gecikmeleri ortadan kaldıracağız. Yöneticilerde performansa dayalı görev değişikliklerini daha hızla yapabileceğiz. Görevde ehliyet ve liyakati ön plana çıkaracağız. Bürokraside yönetim kademelerini azaltacağız. Kurumların yapısal dönüşümleri, benzer iş yapan birim veya kurumların birleşmesini kolaylaştıracağız. Yeni teknoloji ve uygulamaların gerekli kıldığı kurumları hızla hayata geçireceğiz.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Mersin’de toprak kazan kadın el bombası buldu

Mersin’de toprak kazan kadın el bombası buldu

03-05-2023 - SİYASET

Mustafa Sezgin cesaret, sevgi ve inançla çıktık yola

Mustafa Sezgin cesaret, sevgi ve inançla çıktık yola

02-04-2023 - SİYASET