BU SALDIRIYI KABULLENMEK HUKUKEN VE VİCDANEN MÜMKÜN DEĞİLDİR

Ankara Balgat Adliyesi 12. İş Mahkemesi’nde görülen davada, hâkimin duruşmadaki avukatları salondan çıkartması sonrasında durumu görüşmek için odasına giren Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran'a sözlü ve fiili saldırıda bulunması, Ankara’da baro başkanlarının katılımıyla protesto edildi.

YEREL - 27-05-2018 20:58

BU SALDIRIYI KABULLENMEK HUKUKEN VE VİCDANEN MÜMKÜN DEĞİLDİR

Baro başkanlarının tek tek tepkilerini dile getirdiği basın açıklamasında Mersin Barosu Başkan Vekili Av. Gazi Özdemir, “Ankara Barosu Başkanına yapılan bu saldırıya tahammül etmek, kabullenmek hukuken ve vicdanen mümkün değildir. Bir hâkimin, baro başkanına yapmış olduğu bu utanç verici saldırıyı şiddetle kınıyorum. Mersin Barosu olarak, HSK’nın üzerine düşen görevi yapması konusunda sonuna kadar takipçi olacağız” dedi.

 

24. 05.2018 tarihinde gerçekleşen Ankara Balgat Adliyesi 12. İş Mahkemesi’nde duruşma sırasında Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran'a hakim tarafından yapılan sözlü ve fiili saldırı,  Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu binası önünde düzenlenen basın açıklaması ile kınandı. Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran ve yönetim kurulu üyeleri, Mersin Barosu’nu temsilen Başkan Vekili Av. Gazi Özdemir, Türkiye Barolar Birliği yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda baro başkanlarının katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasında baro başkanları tek tek açıklama yaparak yapılan çirkin saldırıyı kınadı.

“AVUKATIN OLMADIĞI YARGI SİSTEMİ DÜŞÜNÜLEMEZ”

Mersin Barosu Başkan Vekili Av. Gazi Özdemir konuşmasında,Hukuk devleti ilkesine aykırı olan vehâkimlik mesleğine yakışmayan bu utanç verici davranışı şiddetle kınamak için Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran’ın yanındayız. Yargı erkinin üç sacayağından birisi olan avukatlık mesleğine yönelik yapılan bu çirkin saldırıya tahammül etmek ve kabullenmek hem hukuken, hem de vicdanen mümkün değildir. Avukatın olmadığı yargı sistemi düşünülemez ve avukatlık mesleğini icra eden meslektaşlarımız, en az hâkim ve savcılarımız kadar önemli ve kutsal bir görevi ifa etmektedir.HSK’nın bu konuya duyarsız kalmayacağına, gerekeni yapacağına inanıyoruz. Mersin Barosu olarak, HSK’nın üzerine düşen görevi yapması konusunda sonuna kadar takipçi olacağız. Saldırıya uğrayan Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran ve avukatlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, savunma mesleğine yapılan bu tür saldırıların artık son bulmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Korkunç kaza

Korkunç kaza

06-04-2023 - YEREL

 Eşini öldürüp oğlunu bıçaklayan sanık, 'Çocuklarım annesiz kaldı' dedi

Eşini öldürüp oğlunu bıçaklayan sanık, 'Çocuklarım annesiz kaldı' dedi

11-03-2022 - YEREL