Ampute futbol takımına sponsor aranıyor

Türkiye Ampute Futbol 1. Ligi’nde sezonu şampiyon olarak tamamlayarak Süper Lig’e çıkan Mersin Olimpik Yetenekler Spor Kulübü, yeni sezonda iddialı bir takım kurabilmek için sponsor desteği arıyor.

MERSİN - 27-06-2024 09:54

Ampute futbol takımına sponsor aranıyor

Türkiye Ampute Futbol 1. Ligi’nde sezonu şampiyon olarak tamamlayarak Süper Lig’e çıkan Mersin Olimpik Yetenekler Spor Kulübü, yeni sezonda iddialı bir takım kurabilmek için sponsor desteği arıyor.
Geçen sezon antrenör Fatma Kara yönetiminde geçirdiği başarılı dönemin ardından Süper Lig’e yükselen Mersin temsilcisi, yeni sezon için çalışmalara başladı. Kulüp başkanı Ali Yanaç, ilk etapta Süper Lig’de iddialı bir takım kurabilmek için kolları sıvadı. Transfer konusunda fizibilite çalışması yapan Yanaç, oluşturacağı kadro için bütçe sıkıntısı yaşayınca destek arayışına başladı. Kentteki yönetici ve belediye başkanlarını ziyaret ederek destek isteyen Yanaç, kendilerine sponsor olacak kurum ve kuruluşlara isim hakkını vermeye hazır olduklarını söyledi.

"Sponsor olan firmaya saymanlık hakkını vereceğiz"
Süper Lig’e yükselerek Mersin’e iyi bir ivme kattıklarını belirten Yanaç, "Çünkü Süper Lig demek, büyük bir lig, Şampiyonlar Ligi gibi. Bugün Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin oynadığı nasıl bir ligi varsa bizim lig de öyle. Bu nedenle averaj takımı olmamak için yeni transferler yapmamız gerek. Yeni transferler de ister istemez bütçeyle oluyor. Geçen seneki bütçeyle Süper Lig’deki bütçe arasında bayağı bir fark var. Bu farkı da bizim kapatmamız gerekiyor" dedi.
Bu konuda başta Vali Ali Hamza Pehlivan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer olmak üzere bazı belediye başkanları ile görüştüklerini belirten Yanaç, şöyle devam etti:
"2018’den beri Mersin Ampute Futbol Kulübü’nün başkanıyım ama bu Mersin’in bir takımı. Bu sene Süper Lig’de bütçeyi kaldıramayacağımız için belediyelerden ve valimizden destek istedik. Dedik ki; ’isim hakkını verebiliriz’. Maçlarımız ulusal ve uluslararası alanda, TRT Yıldız’da canlı yayınlanacak. Bu nedenle büyük firmalardan sponsorluk bekliyoruz. Sponsorumuz, firma veya belediye olur. Biz hepsine şunu teklif ettik; yönetim kuruluna gelirsiniz, kulübün saymanı olarak hareket edersiniz. Parayı kulübün hesabına yatırdıktan sonra para harcama yetkisini size veririz. Siz nereye para gidiyorsa oraya harcarsınız. Yani kulüpte sponsor olan firmaya tamamen saymanlık hakkını vereceğiz."

"Süper Lig’de 5 yabancı oynatma hakkımız var"
Yanaç, Süper Lig’de mücadele edecekleri için 5’e kadar yabancı futbolcu transfer etme hakları olduğunu söyledi. Bunun da ciddi bir külfet olduğunu dile getiren Yanaç, "Geçen sene kadromuzda 2’si Mısır, biri Gambiya’dan 3 yabancı oyuncumuz vardı. Şimdi Süper Lig’de 5 yabancı oynatma hakkımız var ama bu ciddi bir külfet oluşturuyor. Sadece bir sporcuya vereceğimiz para 300 bin liranın üzerinde. Bu; biletidir, konaklamasıdır, yemesidir, 350 bin liraya mal oluyor. Tabii bu da konaklamasıyla yaklaşık 2 milyon lira civarında. Sezonda 13 deplasmana gideceğiz. Her bir deplasman şu anki ekonomik duruma göre 50 bin liraya mal oluyor. 13 deplasman zaten 650 bin liraya tekabül ediyor. Biz, bir de günübirlik gitmiyoruz, konaklamalı gidiyoruz. Kim sponsor olursa gelir, sayman olarak oturur. Yönetim kurulu üyeliğinin içinde olur. Harcama yetkileri de kendilerinde olur. Yani biz o harcama yetkisi için hiçbir şekilde sponsor firmaya müdahale etmeyeceğiz" diye konuştu.

"Sponsor bulamazsam mecburen birinci ligden devam edeceğiz"
Yanaç, amaçlarının, bir yandan Mersin’in ulusal ve uluslararası mecrada isminin duyulmasını sağlamak, diğer yandan da ampute gençleri spora, dolayısıyla topluma kazandırmak olduğunu kaydetti. Bugüne kadar önemli başarılara imza atarken, yetenekli ampute gençleri de spor camiasına kazandırdıklarını ifade eden Yanaç, milli takıma da oyuncu vermeyi hedeflediklerini belirtti. Sezon başlayıncaya kadar destek arayışını sürdüreceğini ifade eden Yanaç, "Sponsor bulamazsam ne yapacağım? Mecburen birinci ligden devam edeceğiz. Birinci ligden devam ettiğimiz zaman da bir yıl boyunca yine Mersin’in büyük kaybı olacak. Ulusal ve uluslararası arenada reklam yüzü olarak Mersin unutulacak. Bizim amacımız Mersin’in ulusal ve uluslararası alanda isminin daha iyi yerlerde olması" dedi.
Destek verilmesi ve iyi bir kadro kurmaları halinde hedeflerinin büyüyeceğine işaret eden Yanaç, bu durumda öncelikli hedeflerinin şampiyonluk, daha sonrasında ise Şampiyonlar Ligi olacağını kaydetti. Yanaç, böylelikle Mersin adını daha geniş kitlelere duyabileceklerini sözlerine ekledi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Mersin’de trafik kazasında hayatını kaybeden uzman çavuş için askeri tören düzenlendi

Mersin’de trafik kazasında hayatını kaybeden uzman çavuş için askeri tören düzenlendi

29-06-2024 - MERSİN

Erkekler sahada, futbolsever kadınlar tribünde

Erkekler sahada, futbolsever kadınlar tribünde

29-06-2024 - MERSİN