Nereden Nereye Geldi Erdemli

Bir vatandaş anlatıyor ‘’2008 yılında sabah saatleri Erdemlide üzerimize göçecek diye korktuğumuz belediye binasına çıkarken biranda merdivende kediden daha büyük bir fare korkarak üzerime atladı asıl korkan fare değil bendim’ ’İşte başkan Mükerrem Tollu o binada başladı belediye başkanlığına.

ERDEMLİ - 08-12-2023 21:26

Nereden Nereye Geldi Erdemli

MHP içinden sözde başkan Mükerrem Tollu’nun çalışmalarını beğenmeyen aday adayları çıktı.  Cumhur ittifakına Erdemli’de karşı çıkan gece gündüz sosyal medyada kalem kahramanlığı yapan bir kesim Başkan Tollu muhaliflerini destekliyor. Bu kalemşörler asla ne MHP ye ne AK Partiye hiçbir zaman oy vermemişler. Amaçları ise Erdemlide MHP ye seçim kaybettirmek. Bu kalemsörlerin desteğinden mutlu olan demokrasi gereği MHP de aday adayı olan kocaman siyaset üstatları sahada.

Şimdi MHP'den Tollu'nun karşısına aday adayı olan MHP'lilere soruyorum; Siz Tollu'nun hangi çalışmasını yetersiz buldunuz yada hangi yatırıma karşısınız da" ben Tolludan daha iyisini yapacağım" diyorsunuz?

Türkiye'nin en kötü çalışma ortamının bulunduğu halkın kafasına yıkılmasına ramak kalmış eski belediye hizmet binasını ne çabuk unuttunuz. Siz Erdemli belediyesinin tam kurumsal Erdemlinin gelecek elli yılına ışık tutacak Erdemli belediye hizmet binasına mı karşısınız. ?

Erdemli'ye gelen başka illerden insanların Erdemli belediyesinin eski binasını iyi bilen yeni belediye binasını görünce söyledikleri şaşkınlık sözlerini ne kadar kısa sürede unuttunuz.

O,virane binadan belediye çalışanlarını çok daha konforlu çalışma ortamının sağlandığı yeni belediye hizmet binasına Başkan  Tollu kavuşturmadı mı?

Erdemli Belediyesi Güneş santralı kurarak kullandığı elektriği kendi üretmedi mi? Kaç tane belediye var ülkede kendi elektriğini GES kurarak üreten belediye.?

Başkan Tollu Her mahalleye düğün salonları yapmadı mı? Daha önceleri okul bahçelerinde sokaklarda düğün yapan gençlerimizi ne çabuk unuttunuz?

Başkan Tollu Yarım asırdır otogarı olmayan tek ilçe olmaktan kurtardı Erdemliyi. ETKAM dan mı memnun değilsiniz.?

Erdemlide ilk olan Türkiye’de benzeri az olan yüzlerce öğrencimize hizmet veren Erdemlinin kurs merkezlerini ne çabuk unuttunuz. ? Gençlerin eğitim almasından hoşnut değil misiniz.?

Erdemlide 10 sene önce kapalı Pazar yerleri yoktu üreticiler ve pazarcı esnafı  sokaklarda  tezgâh açardı. Yağmur yağdığında çamurdan yürünmez, rüzgârda çadırlar vatandaşın kafasına yıkılır alışveriş zorlukla yapılırdı. Büyük mahallelere kapalı pazar yerlerini Tollu yaptırmadı mı?

Kongre merkezi, Kültür merkezimiz yoktu. Bir etkinlik yapıldığında kapalı salon bulunmuyordu. İki tane kapalı binayı Başkan Tollu yaptırmadı mı?

Eşiniz, dostunuz uzaklardan ziyaretinize geldiğinde zaman geçirecek yerimiz yoktu. Sahilde 3 kilometre uzunluğunda gezi alanı yapmadı mı Başkan Tollu?

Plajımız yoktu Erdemli merkezde. İnsanlar Erdemli Çamlığa denize girmeye giderdi. Konaklama vs tesis söz konusu değildi.  Şu an Erdemli Çamlığında 5 yıldızlı otel konforunda bungalovlarda konaklama imkânı su sporları merkezi mevcut. Erdemli Çamlığı günümüzde konforlu ortamda insanların denize gireceği dinleneceği farklı bir konsepti hizmete sokmadı mı?

Bozuk yollarınız kaldı mı? Eskiden filler ile yamanan yollardan eser kalmadı. Başkan Tollu sorumluluk alanındaki tüm yolları 15 santim kalınlığında sıcak asfaltla kaplandı, değil mi? Üzerinde araçlarla hepimizin seyahat ettiği yollar.

Başkan Tollu bırakın merkez mahalleleri kırsaldaki sorumlu olduğu mahallelerin yol,park,sosyal hizmet alanı gibi hizmetleri yapmadı mı?

Okulların, camilerin temizlik, boya ve gerekli bakımlarını mı yapmadı?

Üreten belediye olmak için çiçeklerini yetiştiren, park ve bahçeler için bitki yetiştiren, park ve sosyal alanlarda kullanılan oturma gruplarını kendi işçileriyle kendi üretim tesisinde üreten belediyeyi Tollu oluşturmadı mı?

Şimdi MHPli  aday adayları burada saydığımız yada sayamadığımız  yatırımların hangisini beğenmediniz ? siz anlatın Erdemlili hemşerilerimiz de duysun ?

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Erdemli'de  otomobil kaldırıma çıktı, ona metreler kala tır devrildi

Erdemli'de otomobil kaldırıma çıktı, ona metreler kala tır devrildi

30-04-2024 - ERDEMLİ

Yörüklük kültürü dünden bugüne devam ediyor

Yörüklük kültürü dünden bugüne devam ediyor

28-04-2024 - ERDEMLİ