Bu yaz Erdemlide  altın renkli buğday başakları olacak  

Toros Dağlarında bu yaz altın renkli bol bereketli buğday başakları olacak. Ata tohumları toprakla, geçmiş gelecekle buluştu.

ERDEMLİ - 17-11-2022 08:27

Bu yaz Erdemlide  altın renkli buğday başakları olacak  

 

Uzun yıllardır çiftçilerin ekemediği atıl duruma terk edilen tarlalar Erdemli belediyesinin hazırlamış olduğu proje sayesinde yeniden üretime kazandırıldı.

 

 Erdemli Belediyesi, tarımsal üretim ve kalkınmaya destek olmak ve çiftçilerin gelir düzeyini artırmak maksadıyla kırsalda bulunan 49 mahallede 490 çiftçiye 50 ton buğday tohumunun ücretsiz dağıtımını yaptı hemde Buğdayların ekimini ücretsiz yaparak çiftçilerin yüzünü güldürdü. 

 

Geçtiğimiz günlerde İlk tohumların toprakla buluşmasını çiftçilerle birlikte yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu,  “20. Yüzyılın en stratejik ürünlerin tarım ürünleri olduğu muhakkak. Torosların zirvesinde toprakla buluşmayan tohumlarımız vardı malumunuz.

Biz de 49 tane mahallemizde , 490 tane çiftçimizin aile bütçesine katkıda bulunmak ve onların kendi tarlalarını ekip biçmelerini sağlamak adına, hem onlara tohum desteği veriyoruz hem de tarlalarını işleme desteği veriyoruz. Dolayısıyla çalışan, üreten bir belediyecilik anlayışını köylerimizde, mahallelerimizde hâkim kılmaya gayret ediyoruz. Biz Toroslarda Erdemli Belediyesi sınırları içerisinde amacımız o ki her metrekare toprağımızın işlenmesini sağlayacağız” diye konuştu. 

 

 Klasik belediye hizmetlerinin dışına çıkarak yenilikçi projelerle sık sık adından söz ettiren ve üretim alanında örnek hizmetlere imza atan Erdemli belediye başkanı mükerrem Tollu, merkezde yaşayan vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hizmetler sunarken, kırsalda yaşayan ve genellikle tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan insanların ihtiyaçlarını tespit edip, yaşamlarını kolaylaştıracak yenilikçi hizmetlerle buluşturarak yöre halkının taktirini kazanmış durumda.

 

Kırsal mahallelerde yaşayan çiftçiler ise belediyenin ücretsiz buğday tohumu desteği ve ekimini yapmasından oldukça memnun.

 

Erdemli Belediyesinin verdiği tohumlar sayesinde tarlalarının artık boş kalmayacağını ifade eden çiftçiler  proje sayesinde Belediyemiz tarlalarımızı boş kalmaktan kurtardı ve bizleri mutlu ettiler. Tohumlar tarlalarımıza ekildi şimdi sabır ve umutla hasat zamanını bekleyeceklerini dile getirdiler. Üreticiler Erdemli belediye başkanı Mükerrem Tollu’ya verdikleri destekten dolayı ve Erdemliye yaptığı ve yapacağı hizmetlerden dolayı  memnuniyetlerini ifade edip, teşekkür ettiler.

1Buğday
2Buğday
3Buğday
4Buğday
5Buğday
6Buğday
7Buğday
8Buğday
9Buğday
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Anne ve oğlunun yaşadığı konteyner ev yandı

Anne ve oğlunun yaşadığı konteyner ev yandı

27-09-2024 - ERDEMLİ

Yılda 1 milyon tondan fazla üretiliyor: Limonun başkentinde hasat başladı

Yılda 1 milyon tondan fazla üretiliyor: Limonun başkentinde hasat başladı

27-09-2024 - ERDEMLİ