ERDEMLİ DİYANET VAKFI AŞEVİ

Erdemli Müftülüğünden Türkiye Geneline Yansıyacak Örnek Projeler 1 Erdemli müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu 'nu Mersin Beyaz Gündem Gazetesi adına ziyaret ettim. Erdemli müftülüğü hizmetleri ve Kripto FETÖ konularında görüş alışverişinde bulunduk. Müftülüğün Diyanet işleri başkanlığı adına Erdemlideki hizmetleri beni çok duygulandırdı.Bence Erdemli Müftülüğü hizmetleri ile bence Diyanet teşkilatlarımızın yüz akı olacak çalışmalara imza atıyor.

EĞİTİM - 31-01-2018 20:23

ERDEMLİ  DİYANET VAKFI AŞEVİ

Erdemli müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu  ziyaretimiz sırasında dinimizi yaşarken sosyal sorumluluk  projeleri ile de toplumu ayakta tutmamız gerektiğini belirtti. Erdemli müftüsü  Mahmut Sami Türkmenoğlu  toplumdaki en büyük sorunların başında gelen köylerden gelen ve durumu olmayan  öğrencilerimizin ;  evsiz hasta ve yaşlıların yemek ihtiyacını karşılamada  topluma örnek olan her kesimin beğenisini ve takdirini kazanan Diyanet Vakfı  aş evi projesi ni hayata geçirdiklerini anlattı.

            Erdemli müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu Diyanet Vakfı   Erdemli Müftülüğü Tarafından Yürütülen Aşevi Hizmeti kimlere nasıl hizmet ediyor şu şekilde özetledi:

                -Erdemlimizde Okullarda Okuyan ve Maddi Durumu İyi Olmayan  Öğrencileri Kötü Alışkanlıklardan Korumak  ve Onlara Sıcak Yemek İkram Etmek Amacıyla Kurulmuştur. Bu Öğrenci Sayısı Yaklaşık Olarak 300 Kişidir.

                -Sosyal Sorumluluk Kapsamında Erdemlimizde  25 Yatalak Hastaya ve Ailesine Günlük Olarak Sıcak Yemek İkramı Yapılmaktadır.Evinde Yatalak Halde Kalmış ,Sıcak Yemek Yemeyi Unutmuş,Garibanlara Destek Amacıyla Her gün Düzenli Olarak,Sıcak Yemek İkramı Yapılmaktadır ve Onlara Bir Nebze Yalnız Olmadıkları Hissettirilmektedir.Bu Hizmetten Faydalanan Kişi Sayısı 70 Civarındadır.

                Bu Aşevi Hizmetleri Erdemli Halkının ve Din Görevlilerinin Gönüllü Olarak Yürüttüğü Bir Çalışmadır.Rabbimiz Erdemli Halkından Razı Olsun

                Erdemli Mersin Beyaz Gündem gazetesi İmtiyaz sahibi olarak benimde memleketim.Ben şahsen Müftülüğümüzün AŞ EVİ PROJESİNİ bu şekilde olduğunu bilmiyordum. Bilmemek ayıp değilmiş; öğrenmemek ayıpmış derler ya öğrenmiş oldum.Bu sosyal sorumluluk projelerini ve Erdemli Müftülüğü çalışmalarını birinci elden duymak ve görmek isteyen hemşerilerimizin Erdemli müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu 'nu ziyaret ederek Müftülüğün bir çayını içmesinde yarar var.   Bence Cennet Erdemlimizde hemşerilerimizden hasta yardıma muhtaç olanların bu hizmetten yararlanması çok güzel bir olay.

                Erdemli Müftümüz öncülüğünde kurulmuş olan aş evinin Bence ihtiyacı olan öğrencilerimize hizmet vermesi de ayrıca takdire şayan bir durum; şöyle ki yaşamakta olduğumuz dünyada kötü alışkanlıklara ( alkol sigara kumar uyuşturucu vs.) başlama yaşı çok düşük olduğu  bilindiğinde gariban ana kuzusu çocuklarımıza Erdemli müftülüğü tarafından  sahip çıkılması Erdemlimiz açısından gurur verici bir durum bence.

                Erdemli müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu  ve Din görevlisi arkadaşlarımızın  hiç bir beklentisi olmadan sadece İslam Dini duyguları ile toplumumuza hiçbir karşılık beklemeden bu sosyal devlet anlayışının gereğini yerine getirmek amacıyla yapmakta olmaları takdir ve tebrik edilecek bir davranış. Habere yorum katılmaz denilse de ben  Erdemli müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu  bu projede  ve emeği geçen herkesi ayakta alkışlıyorum.

                Erdemli müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu 'nun diğer Diyanet konularında anlattığı konuları önümüzdeki haftalarda değerli okuyucularımızla buluşturacağım.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Mersin’de karne heyecanı

Mersin’de karne heyecanı

20-01-2023 - EĞİTİM

Başkan Tarhan’dan öğrencilere tavsiye:

Başkan Tarhan’dan öğrencilere tavsiye: "Yaşamın her alanında kitap okuyun"

22-11-2022 - EĞİTİM