DÜNYA
Giriş Tarihi : 20-01-2018 22:13   Güncelleme : 20-01-2018 22:13

Afrin'de 108 Terör Hedefi Vuruldu

Afrin'de zeytin dalı operasyonunda 7 bölgede 72 uçakla aralarında Minniğ Havalimanının da bulunduğu 113 hedeften 108 hedef vuruldu. ÖSO birlikleri Afrin'e girdi.

Afrin'de  108 Terör  Hedefi Vuruldu

Türk jetleri, Afrin sınırındaki terör yuvalarını imha ediyor. Özgür Suriye Ordusuna bağlı birliklerin bir kısmı, terör örgütü PYD/PKK'nın Afrin'de işgal ettiği bölgelere  girmeye başladı. Harekatın adının Zeytin Dalı olduğunu duyuran TSK, "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında PYD ve DEAŞ hedefleri de vurulmaktadır" açıklaması yapıldı.

         TSK 2 saatlik bilançoyu açıkladı. Örgütün teröristleri, sivillermiş gibi gösterdiği bilgisi verildi. TSK, Afrin'de 113 terör hedefinden 108'inin vurulduğunu, ölen ve yaralananların tamamının pyd'li olduğunu açıkladı. savaş uçakları, terör örgütü PYD/PKK'nın kontrolündeki Minniğ askeri havaalanını vurdu.

         Türk jetleri terör  hedeflerini tam isabetle vurmasının ardından Öso birlikleri Afrine girmeye başladı.

         TSK'nın önceden belirlenen terör hedeflerine top atışlarının ardından Suriye'nin değişik bölgelerinden ÖSO mensupları, zırhlı araçlarıyla Kilis-Hatay hudut hattında ilerleyerek Afrine geçiş yaptı.

ÖSO birliklerinin şu ana kadar herhangi bir direnişle karşılaşmadığı bilgisi geliyor.

         . Türk savaş uçakları sınır hattındaki Cinderis beldesine bağlı Celeme, Himdiye, Haclar, Freriye ve Tel Sellür köylerindeki PYD/PKK'ya ait gözlem noktaları ve hedeflerini bombaladı.

         Afrin'de yerel kaynaklardan alınan bilgilere ve operasyonun başlamasının sonra TSK'dan yapılan açıklamada "Hastanelere getirilen ölü ve yaralıların tümünün PYD/PKKlı olduğu öğrenildi." bilgisi verildi.

 

        

 

 

 

Süleyman TaşSüleyman Taş