EĞİTİM
Giriş Tarihi : 23-01-2019 08:53   Güncelleme : 23-01-2019 08:54

59 devlet okulundaki 345 TED'li kış kampında buluşuyor

Amaç, çocuk. Amaç, çocukların hayallerine inanmak. Amaç, çocukların hayallerine inanmakla kalmayıp, onların ellerinden tutmak, hayallerine ortak olmak.

59 devlet okulundaki 345 TED'li kış kampında buluşuyor



Türk Eğitim Derneği, tam da bu nedenle 91 yıl önce kurulmuş bir sivil toplum kuruluşu. Kuruluş amaçlarının başında yer alan maddi olanaksızlar içindeki başarılı çocuklara sahip çıkmak felsefesiyle hız kesmeden yol almaya devam ediyor. Bu ilke doğrultusunda da devlet okullarında okuyan ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınavlarında başarı kazanmış, düşük gelirli ailelerin başarılı çocuklarını tespit edip onlara akademik, sanatsal, sosyal ve sportif alanlarda hafta sonu kursları düzenliyor.

Bu bursu kazanan çocukların, okullarında gösterdikleri başarılarla da bir kış kampını hak ettiğini düşünüyoruz. O nedenle de Ankara'daki 59 devlet okulunda öğrenim gören 345 Tam Destek Burslu öğrenci 22-23-24 Ocak'ta TED Üniversitesi'nde kişisel gelişim ve sosyalleşme kampına alınıyor.

Hedef, çocukların özgüvenlerinin ve ifade güçlerinin artması.

‘Toplumsal Cinsiyet', ‘Beden Dili ile Hareket', ‘Yaşamda İletişim, İmaj ve Motivasyon' başlıklarındaki seminerleri kapsayan kampta, sinema kulübü, fotoğraf çalışmaları ve dans atölyeleri düzenlenecek.

22 Ocak 2019 saat 10:45'te Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayacak kampta siz değerli basın mensuplarımızı da aramızda görmekten mutluluk duyarız.
 
Tam destek bursu nedir? Ne içerir? 

Tam Destek Bursu, Türk Eğitim Derneği'nin çok önem verdiği bir öğrenci destekleme programıdır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın sekizinci sınıflar için yaptığı ulusal düzeydeki sınavda başarı kaydetmiş, belli bir gelir grubunun altında yer alan ailelerin çocukları için hazırlanmıştır. Ankara'da 59 okul olmak üzere İstanbul, İzmir ve Diyarbakır'ı da kapsayan 83 okulda 441 öğrencimiz bugün bu burstan yararlanıyor. Öğrenciler hafta sonları servislerle evlerinden alınarak, cumartesileri İngilizce ağırlıklı akademik bir programa, pazarları ise sanatsal ve sportif etkinliklerle okul yaşamlarına destek olunuyor.

Mersin Beyaz GündemMersin Beyaz Gündem