SİYASET
Giriş Tarihi : 19-05-2020 10:51   Güncelleme : 19-05-2020 10:51

ALİ MAHİR BAŞARIR 19 MAYIS MESAJI

ALİ MAHİR BAŞARIR 19 MAYIS MESAJI

19 Mayıs 1919 tarihi, birlik ve beraberliğin, özgürlük ve bağımsızlık tutkusunun, Cumhuriyet yönetimiyle taçlandırıldığı zorlu bir tarihsel sürecin başlangıcıdır.

19 Mayıs 1919 “Bağımsızlık benim karakterimdir” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk yürüyen bir halkın onur mücadelesinin başlangıç zamanıdır.

19 Mayıs 1919 yılında Samsun’dan yakılan özgürlük ve bağımsızlık meşalesi, TBMM’nin açılmasıyla ile birlikte tüm yurda ışık yaymaya başlamıştır.

19 Mayıs, vatan bölünmez anlayışıyla ulusça topyekûn mücadelenin verilmeye başlandığı gündür. Bugün bu topraklar üzerinde yaşayabiliyorsak o günlere borçluyuz.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından ortaya konulan“milli egemenlik” ilkesi ile yurdumuzun tamamında bütünlük sağlanarak, çözümün sadece millette olduğu açıkça ifade edilmiştir. Bugün de vazgeçilmez ve en büyük güç kaynağımız millet iradesidir. Bu iradenin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlere büyük görevler düşmektedir.

            Hepimizin bir ve bütün olarak yaşamasına imkân sağlayan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetidir. Bizler, Cumhuriyetimize karşı yapılan tüm saldırılara karşı sonuna kadar mücadele etmekten asla taviz vermeyeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerimle Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve arkadaşlarını, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Gençlerimizin bayramını kutluyor, tüm vatandaşlarımıza saygı, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.

Süleyman TaşSüleyman Taş